Dennis van Rita kijken met Matthias Schoenaerts

Dennis van Rita met onder andere Matthias Schoenaerts, Els Dottermans, Veerle Baetens, Damiaan De Schryver, Tom Van Dyck, Maaike Neuville, June Voeten en Reinhilde Decleir komt op tv. Je kunt deze film – die Hilde Van Mieghem regisseerde – vanavond kijken op VTM om 00.00 uur. Ontdek alles over het verhaal en de cast van Dennis van Rita, die begin 2006 in première ging.

Verhaal Dennis van Rita

Rita (Els Dottermans) is dolgelukkig als Dennis (Matthias Schoenaerts), haar 26-jarige zwakbegaafde zoon vrijkomt. Hij heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor aanranding van een minderjarig meisje. De buren denken wel anders over zijn terugkomst! Barbara (Veerle Baetens), zus van het slachtoffer en moeder van een achtjarig meisje is de grootste tegenstander. Rita vecht echter als een leeuwin voor de toekomst van haar zoon.

Cast Dennis van Rita

De cast van Dennis van Rita telt tal van bekende namen. Het mag dan een film uit 2008 zijn, veel van de acteurs en actrices hebben we de afgelopen jaren in geweldige Vlaamse series en films voorbij zien komen. Zo worden de personages in Dennis van Rita gespeeld door Matthias Schoenaerts, Els Dottermans, Veerle Baetens, Damiaan De Schryver, Tom Van Dyck, Maaike Neuville, June Voeten, Reinhilde Decleir, Greta Van Langendonck, Ronnie Commissaris, Hans De Munter, Michel Bauwens, Guido De Craene, Goedele Liekens en Francine De Bolle.

Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts

Over de diverse acteurs en actrices die in Dennis van Rita spelen, hebben we op VlaamsKijken al verschillende artikelen geschreven. Zo zag je Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts recent nog samen in de telefilm Zuur.

Acteurs en actrices in Dennis van Rita

Nieuwsgierig naar wat de acteurs en actrices uit Dennis van Rita anno 2021 doen? We zetten het op een rijtje en linken naar artikelen, die we recent over ze hebben geschreven.

 • Matthias Schoenaerts zag je recent nog op Netflix in The Old Guard, maar er werd eind vorig jaar ook nog een oudje met hem uitgezonden op tv: Linkeroever. Deze Vlaamse acteur is tegenwoordig vooral in Hollywood actief er komen dan ook nog verschillende films en series met hem aan, zoals The Way of the Wind, Django en Ruin.
 • Els Dottermans zag je recent in #hetisingewikkeld en De Luizenmoeder, maar ik vind vooral Gevoel voor Tumor indrukwekkend.Momenteel zijn de opnames van een nieuw seizoen Loslopend Wild voor Eén gestart en we gaan er vanuit dat Els Dottermans hier dan ook weer van de partij is.
 • Veerle Baetens is op dit moment op VTM te zien in de herhalingen van Code 37. We hebben de afgelopen tijd al diverse artikelen over Veerle Baetens geschreven. Als je op haar naam klikt, vind je een handig overzicht.
 • Damiaan De Schryver kun je bijvoorbeeld kennen als Rademaeckers uit De bende van Jan de Lichte en tal van andere series en films. Hij zal daarnaast dit jaar te zien zijn in F*** you very, very much.
 • Tom Van Dyck heeft recent op mij veel indruk gemaakt in De bende van Jan de Lichte en Over Water, maar je zag ‘m op tv recent ook nog in Pippa en Safety First – The Movie. Daarnaast zal hij de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe Vlaamse serie Geldwolven, die later wordt uitgezonden op VTM.
 • Maaike Neuville was recent te zien op tv in Bovary. Dit jaar sleepte ze de Ensor voor beste actrice in een film in de wacht voor haar rol in All of Us (wat écht een hele indrukwekkende film is, die nu op Netflix staat). Ze schittert daarnaast ook in Red Light, die later op VTM te zien zal zijn.
 • June Voeten speelt Jasmijn in Dennis van Rita. Ze had verder bijrollen in Katarakt, Vermist en Familie.
 • Reinhilde Decleir zal dit najaar te zien zijn in de nieuwe serie Grond (Play4 en Netflix). Op Netflix zag je haar ook al in Into the Night. Maar vergeet ook Beau Séjour 1 en De Infiltrant niet; beide zijn ook erg sterke series.
 • Greta Van Langendonck is in 2015 overleden; ze speelde in tal van Vlaamse films en series.
 • Ronnie Commissaris heeft veel ervaring als acteur, maar hij regisseerde ook meer dan tweehonderd aflevering voor De kotmadam.
 • Hans De Munter zag je bijvoorbeeld in Allemaal Familie en 13 Geboden. Daarnaast speelt hij mee in de nieuwe serie Een Goed Jaar, die later op VTM uitgezonden gaat worden. In Nederland kun je Een Goed Jaar al op Videoland zien.
 • Michel Bauwens zag je recent in Black-out als Guy.
 • Guido De Craene heeft verschillende (gast)rollen op zijn naam staan.
 • Goedele Liekens kennen we natuurlijk allemaal als presentatrice, seksuologe en schrijfster. Ze heeft ook in Dennis van Rita een leuke rol.
 • Francine De Bolle was ook te zien in Witse als Lena.

Hilde Van Mieghem

Hilde Van Mieghem heeft de regie verzorgd van Dennis van Rita. Je kent haar daarnaast tv-maakster, schrijfster en niet te vergeten actrice. Mijn favoriete rollen van Hilde Van Mieghem, dat zijn toch die in Keizersvrouwen en De Bunker. Hugo van Laere schreef het scenario, dat deed hij eerder voor tal van andere Vlaamse films en series.

Dennis van Rita kijken

De film Dennis van Rita wordt om 00.00 uitgezonden op VTM (GO), daarna is-ie waarschijnlijk aansluitend ook terug te kijken via VTM Go. Helaas staat Dennis van Rita (nog) niet op Streamz. Ook op Netflix, Videoland en PrimeVideo is hij (nog) niet te kijken. Je kunt ‘m wel op dvd aanschaffen.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 mei 2021 /