Sleepers: cast Robert de Hoog & Teun Kuilboer (Streamz)

Sleepers is de nieuwe serie van Videoland met in de cast onder andere Robert de Hoog, Teun Kuilboer, Maryam Hassouni en Julmar Simons. Goed nieuws: Sleepers is vanaf vandaag – woensdag 10 mei 2023 – ook in België op Streamz te kijken. De reeks vertelt het keiharde verhaal van een corrupt agent, die manouvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Ontdek hier alles over de Sleepers cast en verhaal. En natuurlijk hoe je Sleepers van Videoland kunt kijken.

Dit bericht plaatste ik op 7 december 2022, maar heb ik bijgewerkt op woensdag 10 mei 2023, omdat Sleepers nu ook op Streamz te kijken is).

Sleepers (serie Videoland)

De Videoland serie Sleepers wordt omschreven als snoeihard, beklemmend en bloedstollend spannend. De reeks vertelt het keiharde verhaal van corrupt agent Martin (Robert de Hoog). Hij manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Zijn beste vriend Willem (Teun Kuilboer) en nieuwkomer Dwight (Julmar Simons a.k.a. rapper Adje) trekken Martin steeds meer naar de onderwereld. En thuis moet hij een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni), die zelf een vakkundige rechercheur is bij interne zaken van de Utrechtse politie.

Wist je dat Maryam Hassouni recent het boek Wat de fak heeft geschreven over haar traumatische ervaringen in de Nederlandse filmindustrie? Het was de reden dat we haar zo weinig nog in series en films zagen. Nu is ze terug in de Videoland-serie Sleepers.

Sleepers (verhaal)

De wereld van rechercheur Martin Oudkerk stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk (Hans Kesting) vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van oude penoze en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie. Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in het nietsontziende geweld dat zij veroorzaken. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen? 

Sleepers cast

Naast Robert de Hoog, Teun Kuilboer, Maryam Hassouni en Julmar Simons zien we Chems Eddine Amar, Chris Peters, Dilan Yurdakul, Gijs Scholten van Aschat, Hans Dagelet, Hans Kesting, Lineke Rijxman, Marieke Heebink, Mike Reus, Nazmiye Oral, Rifka Lodeizen en Sabri Saddik in de Sleepers cast. Waar je de acteurs en actrices uit Sleepers verder van kent? Hieronder alles over de Sleepers cast.

 • Robert de Hoog heeft al tal van rollen op zijn naam staan, maar bij het grote publiek is hij inmiddels denk ik het meest bekend als Tatta uit Mocro Maffia (Mocro Maffia: Tatta staat nu ook op Streamz en Videoland en het nieuwe seizoen komt er aan). Verder zag je hem ook in series als Red Light, Baantjer het begin en De stamhouder.
 • Teun Kuilboer zag je bijvoorbeeld in series als Doodstil en Commando’s, maar ook in de film Redbad. Maar zo zijn er nog veel meer Nederlandse series en films met Teun Kuilboer in. We leerden hem in 2001 kennen toen hij debuteerde in Goede tijden, slechte tijden als Job Zonneveld.
 • Maryam Hassouni schreef recent het boek Wat de fak over haar traumatische ervaringen in de Nederlandse filmindustrie. Deze talentvolle actrice debuteerde in het succesvolle Dunya en Desie en speelde daarna nog tal van verschillende rollen om vervolgens uit beeld te verdwijnen. Daar schreef ze uitgebreid over in Wat de fak. Recent zagen we haar ook nog in de film Meskina.
 • Julmar Simons ken je waarschijnlijk beter als rapper Adje. Hij was eerder te zien in Downtown, Fenix, Patser, Vechtershart en Fissa. Julmar Simons aka rapper Adje speelt in Sleepers de rol van Dwight.

Acteurs en actrices in nieuwe Videoland serie

 • Chames Eddine Amar was maar liefst ruim vierhonderd afleveringen te zien als Nassim Gharbi in Spangas. Verder zag je hem in Wolf en The Way to Paradise. In Sleepers speelt Chames Eddine Amar de rol van Tarik Masina.
 • Chris Peters zagen we eerder in de Rampvlucht cast. Hij speelde in Dirty Lines de rol van Ramon Stigter. Deze acteur was eerder te zien in films als Smartlap, Niemand in de Stad en Tonio. Hij speelde een rol in de series Penoza, Moordvrouw en Verborgen Verhalen. Chris Peters is ook actief in theaters: zo had hij een hoofdrol in Turks Fruit en rollen in Wolven Huilen Niet Alleen en Romeo & Julia. Ik ben benieuwd naar De droom van de Jeugd, waarin hij te zien zal zijn als Hans.
 • Dilan Yurdakul ken je als Aysen uit Goede tijden, slechte tijden. Op tv zag je haar in Good Bad Girl. Videoland en Streamz-kijkers kunnen haar verder kennen van de serie Bonnie & Clyde.
 • Gijs Scholten van Aschat zag je recent in films als Zee van tijd en Piece of My Heart. Op tv zag je hem – net als diverse andere acteurs uit de Sleepers cast – in de serie Rampvlucht en in De stamhouder. Daarnaast speelt hij in CAST. De afgelopen jaren zag Gijs Scholten van Aschat onder andere in Hoogvliegers, Klem, maar ook in April, May en June.
 • Hans Dagelet heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem bijvoorbeeld in bijrollen in Faithfully Yours, Flikken Rotterdam en All Stars & Zonen. Zijn laatste grote rol was die van Thomas Kruys in de Familie Kruys.
 • Hans Kesting is – net als Hans Dagelet – een zeer ervaren acteur. Je zag hem recent bijvoorbeeld in Nr. 10, in DNA, Hoogvliegers, Ares en Nieuw zeer.
 • Lineke Rijxman zag je in 2020 in Koppensnellers, maar deze ervaren actrice heeft echt al tig rollen op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in successerie Vuurzee en ook in Keyzer & de Boer advocaten speelde ze een hoofdrol. Ze speelt ook veel in het theater. Recent zag je haar nog in Tropenjaren en in de telefilm Herman vermoordt mensen.
 • Marieke Heebink hoorde je tijdens de dagboekfragmenten in de documentaire over verzetsvrouw Jacoba van Tongeren. Waar je Marieke Heebink van kent? Nou bijvoorbeeld van Papadag, maar je zag haar ook in Deep ShitRedbad en Petticoat. En net als Gijs Scholten van Aschat in Rampvlucht (zoals diverse anderen uit de Sleepers cast) en in de Romeinse tragedies van ITA. Ik ben daarnaast ook benieuwd naar nieuwe producties als Anoniem en Bodem.
 • Mike Reus was recent te zien in Nederlandse series als Het gouden uur, Rampvlucht en (eveneens op Videoland) Odds. Verder kun je hem kennen uit films als De Oost en I Don’t Wanna Dance . Je zag Mike Reus voor het eerst op tv in 1992 in Zeg ‘ns Aaa.
 • Nazmiye Oral speelde de hoofdrol in het derde seizoen van Undercover. Daarnaast zag je haar onder andere in De Zitting, Koppensnellers, Nieuw Zeer, Hoogvliegers, Swanenburg en Niks te melden. Recent was ze op tv in de serie Ten minste houdbaar tot. Het is daarnaast wachten op Rocco & Sjuul. In Sleepers speelt Nazmiye Oral de rol van Gülsah.
 • Rifka Lodeizen is op dit moment op Videoland te zien in het tweede seizoen van Judas. In de bioscoop zie je haar in Stromboli. Rifka Lodezien heeft sowieso de laatste tijd veel rollen gespeeld zoals in Maud & Bad, De K van Karlijn en Lieve Mama. Verder ben ik erg benieuwd naar Onder de Blote Hemel. Je zag haar ook in Modern Love Amsterdam.
 • Sabri Saddik zag je recent in Bestseller Boy. Je kunt hem kennen uit series als All Stars & Zonen, #Fitgirls, Hollands Hoop en Vechtershart. Recent was hij verder te zien in Meskina, Seef Spees en El Houb. Hij werkt aan De Ring In Sleepers speelt Sabri Saddik de rol van Rachid.
 • Ravi Beeuwkes speelt de rol van Max, de dove zoon van Martin en Noura. Je kunt hem herkennen van YouTube waar hij een aantal filmpjes in gebarentaal heeft gedeeld. Daarnaast was hij in de zomer van 2020 ook op het jeugdjournaal te zien. Ravi Beeuwkes vertelde toen over de voordelen van een speciale camping voor doven en slechthorenden vanaf de gebarencamping. Ravi Beeuwkes die dus de dove Max speelt in Sleepers is zelf ook doof.

Simon de Waal en Robert de Hoog

Robert de Hoog speelt niet alleen de hoofdrol in Sleepers; hij heeft de Videoland-serie ook geschreven én is Creative Producer. Robert de Hoog schreef Sleepers samen met Simon de Waal. De inspiratie voor het verhaal haalden ze bij het gericht dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool sturen om vervolgens bij de politie te infiltreren. Je kent Simon de Waal bijvoorbeeld van bijvoorbeeld Unit 13, Baantjer, Cop vs. Killer, Noord Zuid en – op dit moment op tv – Het gouden uur. Maar voor mij is hij vooral de schrijver van diverse Baantjer- en andere spannende boeken. De regie ligt in handen van Max Porcelijn (o.a. Trecx, Random Shit, Klem en Penoza) en Aaron van Vallen (die eerder Mocro Maffia Komtgoed regisseerde en een aflevering van NOOD schreef). Fiction Valley is de producent.

Sleepers kijken

De serie Sleepers is sinds 8 december 2022 in zijn geheel te kijken bij Videoland. Daarnaast zag ik in de tv-gids dat RTL4 de eerste twee afleveringen ook op tv laat zien. Ik ga er vanuit dat het bij de eerste twee afleveringen blijft en dat ze dit dus als teaser doen… Vanaf 10 mei 2023 is Sleepers ook op Streamz te kijken; er staan nu twee aflevering op en er volgt elke week een nieuwe aflevering.

Sleepers seizoen 2

Daarnaast heeft Videoland ook al bekendgemaakt dat we ook Sleepers seizoen 2 mogen verwachten. Over het hoe en wat van dat seizoen weten we verder niets. Laten we eerst maar eens zien hoe het eerste seizoen van Sleepers loopt en wat de mogelijkheden dan zijn qua verhaal voor het tweede seizoen. Ik heb in ieder geval op Facebook al voorbij zien komen dat we Max, de dove zoon van Martin en Noura – gespeeld door Ravi Beeuwkes – ook in Sleepers seizoen 2 zullen zien. Als we meer weten, delen we het via onze social media. De links vind je hieronder.

Sleepers Videoland Trailer

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 mei 2023 /