Eigen Kweek 3: Peter Van Den Begin en Mathias Sercu nieuw

Eigen Kweek 3 kent twee opvallende nieuwe namen in de cast. Peter Van Den Begin en Mathias Sercu zullen in de derde reeks deze succesvolle Eén reeks te zien zijn. Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Rhoda Montemayor en Maaike Cafmeyer nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. Ook Liesa Naert, Piv Huvluv, Wouter Bruneel en Günther Lesage zijn weer van de partij.

Sam Louwyck, Stefaan Degand en Jerica Nelson verdwijnen uit de reeks. Hun plaatsen worden ingenomen door tal van nieuwe gezichten waaronder Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Katelijne Verbeke en Tom Ternest. Daarnaast maken ook de over de taalgrens bekende acteurs Jean-Luc Couchard en Serge Larivière hun opwachting. Omwille van de wet op de kinderarbeid is -met pijn in het hart- afscheid genomen van Quinten Somers als Franky en Alice Erard als Emma. Zij worden vervangen door Milan Bouckenhove en Miet Dujardin.

Eigen Kweek 3

Het derde seizoen begint waar het tweede geëindigd is: Chantal beseft dat de broer van ‘den Ollander’ de waarheid sprak, en dat de familie Welvaert effectief wiet heeft gekweekt voor hem en voor zijn broer vijf jaar eerder. Maar kan Chantal dit bewijzen? Ria en de Welvaerts hebben niets in de gaten en begrijpen niet waarom Chantal ineens zo kil doet tegen hen.

Peter Van Den Begin speelt commissaris René Vanderlinden, die na een overplaatsing uit Antwerpen naar Wijtschate, de nieuwe chef van Chantal wordt. Al snel loopt hij haar voor de voeten in haar geheime onderzoek naar de familie Welvaert. Het leidt tot een clash van de dialecten. Mathias Sercu kruipt in de huid van onderzoeksrechter Despriet. Hij is de vader van Griet, de vriendin van Steven, en krijgt het onderzoek naar de illegale activiteiten van zijn toekomstige schoonfamilie op zijn bord. Daarnaast is hij een man met een passie: Wereldoorlog I, en de Mijnenslag in het bijzonder.

Eigen kweek is een productie van Eyeworks Film & TV drama voor Eén, in een regie van Joël Vanhoebrouck en naar een scenario van Bas Adriaensen, Mathias Claeys, en showrunner Philippe De Schepper. De zes nieuwe afleveringen worden ten vroegste in het voorjaar van 2017 uitgezonden op Eén.

Kijk de eerste twee seizoenen terug op dvd:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 november 2016 /