Sieg De Doncker in cast Familie | Hij speelt rol van Koen Peyskens

Sieg De Doncker is nieuw in de cast van Familie; hij speelt de rol van Koen Peyskens. De komst van de presentator en Ketnet-held in de serie als personage Koen gaat volgens hem het effect ‘van een kleine tornado hebben’. En jawel, dat konden we vandaag – maandag 27 december – wel zien. Hij blijkt de ontvoerder van Lars te zijn…

Sieg De Doncker in Familie

Toen we in september hoorde dat Sieg De Doncker zijn intrede zou doen in Familie, werd er al gezegd dat er binnen enkele maanden een heuse schokgolf door Familie zou gaan. De reeks verwelkomt dan een gloednieuw personage Koen. Hij zal voor commotie zorgen in de verhaallijn rond Lars (Kürt Rogiers), Raven (Aaron Blommaert) en Leon (Herbert Flack). Sieg De Doncker mag vastbijten in deze spannende verhaallijn is. Hij werd bekend met de jeugdserie Helden. Op donderdag 30 september had hij zijn eerste draaidag op de set van Familie. “De komst van mijn personage Koen zal het effect hebben van een kleine tornado”, verklapt Sieg De Doncker toen al.

Sieg vertelt over rol in Familie

“Koen verschijnt in de verhaallijn rond Lars, Raven en Leon en zal de gemoederen stevig doen oplaaien”, gaat Sieg De Doncker verder. “Hij wordt een serieuze stoorzender. Een reeks als Familie heeft die af en toe nodig, ook al maakt die soms veel kapot. Toen ik het scenario las, wist ik meteen dat deze rol me ligt. Het voelde goed en ik was helemaal mee met het verhaal. Mijn eerste draaidag was bijzonder spannend en ook wel wat intimiderend, want mijn eerste scène was er één met Kürt Rogiers. Maar dit smaakt absoluut naar meer. Koen zal de kijkers zeker nog weten te verrassen!”

Benieuwd of de verhaallijn rond Lars, Raven en Leon ook nog in een Familie-boek gaat resulteren.

Koen Peyskens

Koen Peyskens, het personage van Sieg, is een mysterieuze man. Op het eerste gezicht lijkt hij de ideale schoonzoon: sociaal en empathisch. Maar Koen heeft ook een duister kantje en falen staat niet in zijn woordenboek. Maar wie is Koen precies? In september gaf VTM aan dat we daar nog even op moesten wachten, maar inmiddels weten we meer…

Koen Peyskens ontvoerder van Lars in Familie

Het wordt een spannende week voor de Familie-fans. De midseizoensfinale komt eraan op 30 december. Die dag staat in het teken van het huwelijk van Lars (Kürt Rogiers) en Véronique (Sandrine André). Dat die huwelijksdag niet over rozen zal gaan, staat in de sterren geschreven. Afgelopen vrijdag kreeg Lars namelijk een zak over het hoofd getrokken en werd hij koelbloedig ontvoerd. Opnieuw door Leon De Bodt (Herbert Flack), Lars’ duistere vader, dachten velen. Maar niets is minder waar. In de aflevering van maandag 27 december verscheen plots een nieuw geheimzinnig personage Koen Peyskens, een rol voor nieuwkomer Sieg De Doncker die daarmee zijn intrede in Familie doet. Waarom heeft hij dat gedaan? Wie ís Koen eigenijk? Wat is hij met Lars van plan? Op deze vragen krijgen de Familie-kijkers snel antwoord. Sieg De Doncker verklapt alvast. “De ontvoering van Lars is nog maar een eerste zet.”

Sieg De Doncker

Veel leuk nieuws voor Sieg De Doncker momenteel. Hij gaat het theater in met Helden: Straffer Dan Ooit. En niet te vergeten: hij heeft met zijn vriendin Maureen Vanherberghen in juli een baby gekregen. Je kent hem verder als presentator van programma’s als De wereld rond met 80-jarigen. Recent zag je hem als spoedarts nog in Lisa.

Foto: VTM / Julie Rommelaere

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 oktober 2021 /