Eerste seizoen Undercover kijken op SBS6!

Eerste seizoen Undercover wordt uitgezonden in Nederland op SBS6. Vanaf vrijdag 20 november kun je om 20.30 uur een aflevering zien van deze spraakmakende Netflix-serie met Frank Lammers, Elise Schaap, Anna Drijver en Tom Waes. Ideaal voor wie ‘m op Eén gemist heeft én geen Netflix heeft.

Eerder werd de serie al aangekondigd, maar zou Undercover op Veronica komen. Last minute werd dit gewijzigd en is het eerste seizoen Undercover dus bij SBS6 te zien. Via Facebook-groep voor tv-, serie- en filmliefhebbers houd ik de liefhebbers van dit soort wijzigingen op de hoogte.

Undercover-seizoenen en spin-offs

Als je niet weet waar Undercover over gaat, dan heb je echt een hype gemist de afgelopen tijd. Het was namelijk de best gekeken serie in Nederland op Netflix. Oorspronkelijk is-ie voor Eén gemaakt. En nu komt Undercover dus naar SBS6! Heel kort samengevat gaat de serie over twee undercoveragenten, die drugsbaas Ferry Bouman (Frank Lammers) proberen te pakken. Een razend spannend verhaal dat direct zo’n succes is dat er zowel een seizoen 2 als seizoen 3 van Undercover komt. Verder volgt er op Netflix een film over de beginjaren van Ferry Bouman. En er is een boekenreeks op komst over undercoveragent Bob Lemmens (gespeeld door de Vlaming Tom Waes).

Verhaal eerste seizoen Undercover

In de tiendelige fictiereeks Undercover spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Hun target is de Nederlander Ferry Bouman (Frank Lammers), één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont samen met zijn vrouw Daniëlle (gespeeld door Elise Schaap) in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekends en vakanties in een chalet op een camping vlakbij zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en het XTC-netwerk te infiltreren.

Cast eerste seizoen Undercover

De cast van het eerste seizoen Undercover telt tal van bekende acteurs en actrices uit Nederland en België. Wat veel mensen niet weten, is dat dit van oorsprong een Vlaamse serie is, dus het is echt een mix van de beste acteurs uit beide landen. Dat het eerste seizoen Undercover nu op SBS6 komt, vind ik dan ook geweldig voor iedereen die de reeks nog niet gezien heeft. Welke acteurs en actrices je treft? Ik zet ze op een rijtje:

Frank Lammers

Frank Lammers speelt Ferry Bouman. Een onschuldige campinggast zou het hem niet nageven, maar Ferry is met zijn XTC-imperium goed voor een omzet van meer dan honderd miljoen euro per jaar – wat hem één van de grootste spelers ter wereld maakt. Met zijn vrouw Danielle verblijft hij het liefst in zijn chalet op camping Zonnedauw (in werkelijkheid: vakantiepark Blauwe Meer in Lommel – wist je dat dat een park is van Peter Gillis die je nu met Massa is Kassa op SBS6 te zien was – voor de Vlaamse kijkers: nu op VTM 2 te volgen?)

Frank Lammers was tevens te zien in Grenslanders (als Rinus ‘Klauwe’ de Geulen), Als de dijken breken (als Willem Wienesse), maar ook als Patron in Crimi Clowns, recent nog in zijn eigen film De groeten van Gerri en zo zijn er nog tal van series en films met Frank Lammers. Leuk nieuws: er wordt een film gemaakt rondom zijn personage Ferry. Hier lees je alles over die film én de bekende (Nederlandse) cast.

Elise Schaap

Elise Schaap speelt Danielle Bouman, Ferry’s vrouw. Naïef en met een hart van goud, zowat het enige onschuldige personage van de reeks. Wat er uiteindelijk toe zal leiden dat ze de grootste speelbal wordt van zowat iedereen in de reeks. Alleen daarom is het de moeite om naar het eerste seizoen van Undercover op Veronica te kijken.

Volgens mij kan deze dame werkelijk iedere rol spelen. Van de temperamentvolle Roemeense Ruxandra in de Familie Kruys tot een vrouw uit de bouw in Soof. In Nieuw Zeer en De TV Kantine zie je nog beter hoe zij typetjes kan neerzetten. En wat vond je van de films April, May en June en Wat Is Dan Liefde (ik vond het heerlijk vermaak!) Nog meer kijken? Ook dit zijn series en films met Elise Schaap.

Anna Drijver

Anna Drijver kruipt voor deze rol in Undercover in de huid van Kim De Rooij. Zij is een Nederlandse agente, die samen met de Vlaamse agent Bob Lemmens een setje moet vormen. Ze betrekken als stelletje een chalet op camping Zonnedauw (aka vakantiepark het Blauwe Meer in Lommel).

In Nederland is Anna Drijver al jaren een veelgevraagd actrice. Alleen in 2019 zag je haar al in drie series: Undercover, Heirs of the Night (van de regisseur van De Stamhouder) en het vierde seizoen van Nieuwe Buren. Je kunt haar verder kennen uit Zwarte tulpLevenslied en een reeks die ik zelf geweldig vond: Bellicher. Hier nog meer series en films met Anna Drijver.

Tom Waes

Wat niet veel mensen weten, is dat Tom Waes zijn carrière ooit begon als acteur. Ik sprak hem daar voor VlaamsKijken nog over dit voorjaar. In het eerste seizoen van Undercover maken we dus weer kennis met hem in zijn oude vak. Tom Waes speelt Bob Lemmens. De hyperprofessionele en gefocuste Bob heeft het aanvankelijk moeilijk om met zijn impulsieve Nederlandse collega samen te werken en te leven, maar na verloop van tijd groeien ze naar elkaar toe.

Waar je Tom Waes dan precies van kent? Zijn eerst rol was die van Verheyen in De zaak Alzheimer. Toen hij de rol van Tom De Pauw speelde in Het Geslacht De Pauw steeg zijn bekendheid in Vlaanderen. Daarna was hij vooral actief als presentator, zoals van Reizen Waes en Kamp Waes (wat Jeroen van Koningsbrugge in Nederland in de remake zal presenteren als Kamp van Koningsbrugge – dit najaar op tv).

Kevin Janssens

Kevin Janssens speelt Jurgen Van Kamp en is getrouwd met de dochter van Boumans rechterhand John Zwart. Van Kamp is de loopjongen van de bende, een mislukte ex-kickbokser met een grote mond en een kort lontje.

Kevin Janssens is een veelgevraagd acteur in binnen- en buitenland. Zo ging-ie uit de kleren voor de film De Patrick, zag je ‘m in Revenge en kunnen de Vlamingen hem vanaf aanstaande maandag bewonderen in Fair Trade op Streamz. En dat is nog lang niet alles… In deze films en series speelt Kevin Janssens nog meer.

Raymond Thiry

Raymond Thiry speelt John Zwart, Ferry’s rechterhand. Keihard, met een tragisch randje. Hij voert de orders van de baas uit, ook al druisen ze in tegen zijn eigenbelang. Als je Undercover seizoen 1 voor het eerst nu op Veronica ziet, denk je meteen: ‘Dat is Luther’. En inderdaad: Raymond Thiry speelde jarenlang Luther in Penoza. Hij krijgt zelfs zijn eigen tv-serie! Hij zal daarnaast ook prominent te zien zijn in de film over het leven van Ferry Bouman.

Maar als je het eerste seizoen van Undercover kijkt op SBS6 ga je nog meer bekende gezichten zien:

Makers Undercover seizoen 1

Undercover is een productie van Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys. Nico Moolenaar schreef samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook de showrunner. De regie van deze tv-serie – waar je nu dus ook van kunt genieten op SBS6 – is in handen van Eshref Reybrouck en Frank Devos.

Undercover op SBS6

Dat SBS6 er voor heeft gekozen om Undercover seizoen 1 uit te zenden, is volgens mij een erg slimme zet. Netflix én de Vlaamse tv-zender Eén scoorden er natuurlijk flink mee en zij hebben afgelopen weken het tweede seizoen uitgezonden. Sinds 8 november kun je seizoen 2 van Undercover volledig bingewatchen op Netflix wereldwijd.

Undercover kijken als je geen Netflix hebt

Als je dus geen Netflix hebt, zou dit dus een mooie mogelijkheid zijn om vanaf nu ook naar Undercover te kijken. Zeker als je – op mijn aanraden – ook de uitzendingen van Undercover seizoen 2 op Eén hebt opgenomen. Kijk dan eerst het eerste seizoen van Undercover op SBS6 en ga vervolgens door met de opnames.

Ik ben benieuwd: ga jij het eerste seizoen Undercover kijken op SBS6 of heb je het eerste seizoen al gezien? Praat er over mee in de Facebook-groep van VlaamsKijken.

Foto: VRT – Undercover-setfoto’s ©VRT/Jo Voets

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

11 september 2020 /