Paniek in het dorp: Kerststronk op Ketnet

De stopmotion Paniek in het dorp: Kerststronk werd internationaal bekroond met een Cartoon d’Or. Op 25 december rond 19.00 uur kun je op Ketnet – en de digitale kanalen van de zender – kijken naar deze special onder stemregie van Jan Eelen.

Paniek in het dorp

Paniek in het dorp is een Belgisch-Frans-Luxemburgse stop motion animatieserie uit 2001. Gemaakt door Stéphane Aubier, Guillaume Malandrin, Vincent Patar en Vincent Tavier. De hoofdrol wordt gespeeld door een cowboy, een indiaan en een paard, die samen in een dorp wonen. Verder wonen Steven, Janine en Benedict er. En er loopt een agent en een buschauffeur rond.

Special Kerststronk

Nu is er dus ook een kerstspecial, namelijk Kerststronk – die op Eerste Kerstdag rond 19.00 uur op Ketnet te zien zal zijn. Jan Eelen – die je kent van onder andere de Callboys – heeft hiervoor de stemregie gedaan.

Cast van Paniek in het dorp: Kerststronk (Ketnet)

Paniek in het dorp: Kerststronk kent een bekende cast wat stemmen betreft. Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Frank Focketyn, Rik Verheye en An Miller hebben allemaal een rol. Via Wikipedia ontdek ik dat in de Paniek in het dorp-film er ook rollen waren weggelegd voor Lucas Van den Eynde, Jonas Geirnaert, Jelle De Beule, Wim Opbrouck, Sien Eggers en Tania Van der Sanden.

Dit zijn natuurlijk stuk voor stuk acteurs en actrices waar we op VlaamsKijken al verschillende keren over hebben geschreven. Hier het overzicht:

Serie was in Nederland te zien

In Nederland kon je de afleveringen zie in het programma Villa Achterwerk. De stemmen werden ingesproken door Jeroen van Koningsbrugge, Marjet Ciggaar en Howard van Dodemont. Jeroen van Koningsbrugge is op dit moment te zien in Draadstaal en Kamp van Koningsbrugge.

Foto: VRT

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

24 december 2020 /