Winnaar LEGO Masters 2021 zijn Roy & Thomas | ontdek alles over finale

De winnaar van LEGO Masters 2021 zijn Roy Franssen en Thomas Goelen. Jan Lewylli en Julien Andries zijn tweede geworden. Bibi Werter en Marcel de Jong eindigen op de derde plaats. We zagen het zaterdag 8 mei tijdens de grote finale, waarin de drie resterende bouwteams een opdracht van 28 uur voorgeschoteld kregen.

Finalisten LEGO Masters 2021

De finale is een ware Nederland – België strijd. We hebben namelijk één volledig Vlaams team: Jan Lewylli en Julien Andries, die respectievelijk uit Wijtschate en Gent komen. Een gemengd team met Thomas Goelen en Roy Franssen, die in Lommel woonachtig zijn. Eigenlijk komt Thomas uit Bergen-op-Zoom. En dan zijn er de Nederlandse finalisten van LEGO Masters 2021: Bibi Werter (Voorhout) en Marcel de Jong (Dongen).

Reactie finalisten LEGO Masters

Thomas en Roy: “We zijn heel trots dat we de finale mogen spelen. We hadden niet durven dromen dat we zo ver zouden komen. Het is een feestelijke dag, nu de winst nog en dan is het feestje compleet!.” Jan en Julien: “Het voelt vreemd om in de finale te staan maar het is echt wel top!” Bibi en Marcel: “Het is écht fantastisch dat we erbij zijn!” 

Hier lees je alles over de LEGO Masters teams. Niet alleen die in de finale staan, maar ook de andere teams waar we inmiddels afscheid van hebben genomen.

28 uur bouwen

Kürt Rogiers geeft de allerlaatste opdracht: “De opdracht van vandaag is dat er geen opdracht is: jullie mogen bouwen wát jullie willen, jullie krijgen carte blanche, geen kaders, geen grenzen. Maar laat dat misschien wel de moeilijkheid zijn…”

De kandidaten krijgen maar liefst 28 uur de tijd om hun meest indrukwekkende bouwwerk te maken en laten hun onbegrensde fantasie de vrije loop. Jan en Julien gaan voor een gigantisch kasteel op een rots met een boerendorp, Roy en Thomas hebben een skidorp in gedachten, gebouwd op een slapende reus, en Bibi en Marcel fantaseren over een afgeleide van Hollywood: de Brickwood Studio Tour.

* Kijk zeker op Amazon als je op zoek bent naar nieuwe LEGO-sets. Ze hebben diverse aanbiedingen op dit moment.

Matthew Ashton

Voor de eindbeslissing wordt Brickmaster Jonathan Bennink bijgestaan door de belangrijkste designer van LEGO ter wereld en de eerste Brickmaster ooit: Matthew Ashton, vice president of LEGO Design. Er staat veel op het spel en de inzet is groot: de eer, de legendarische trofee, 25.000 euro en een 4-daagse trip naar LEGOLAND® in Denemarken.

Stress na 14 uur bouwen…

De finale wordt een heuse uitputtingsslag: na 14 uur non-stop bouwen, zit de eerste bouwdag erop.  Bij de start van de tweede bouwdag en alvorens de laatste 14 uur van start gaan, krijgen de finalisten nog kostbare feedback van Matthew Ashton. Goed bedoeld uiteraard, maar dit zorgt wel voor extra druk en spanning bij de bouwers, niet in het minst bij Roy en Thomas.

Winnaar LEGO Masters 2021

Kunnen de zes bouwers nog helder nadenken en functioneren? Kunnen een massage in de zen-room en een blitzbezoek van enkele geliefden in de studio soelaas brengen? De spanning is te snijden en na 28 uur intensief bouwen, klinkt de allerlaatste 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… handjes los! van dit seizoen. Welk duo wint deze laatste strijd en wordt LEGO Masters 2021? Het zijn Roy Franssen en Thomas Goelen geworden!

Roy Franssen en Thomas Goelen winnen LEGO Masters

De 33-jarige Roy Franssen en de 29-jarige Thomas Goelen uit Lommel zijn al vier jaar een koppel. Roy is oorspronkelijk afkomstig uit Bergen-op-Zoom maar is bij Thomas in België gaan wonen. Thomas bouwt al zijn hele leven met LEGO en gaat voor de technische hoogstandjes, Roy is de creatieveling. Het koppel woont in een zelfgebouwd huis en ze houden van theater en themaparken zoals Disney- en LEGOland.

Titel LEGO Masters 2021

Thomas en Roy over de winst: “Meedoen was een feestelijke taart, het gouden steentje was een kers op die taart, de finale was de kroon en de winst is de mooiste parel op die kroon! We hebben intens genoten van dit grandioze avontuur, waarbij we van de ene in de andere verrassing terecht kwamen. Wat gaan wij de brickshop missen, maar wat gaan we genieten van de titel LEGO MASTERS 2021 én de prachtige trip naar Denemarken.”

In het overzicht van deelnemers lees je nog meer over Roy Franssen en Thomas Goelen.

LEGO Masters Kids special

Geen idee meer wat je nu moet kijken op zaterdagavond nu de finale van LEGO Masters er op zit? Voor de Nederlandse kijkers is dat geen probleem. Volgende week wordt namelijk de LEGO Masters Kids special uitgezonden. Klik op de titel om er alles over te lezen en maak direct kennis met de deelnemende duo’s. En natuurlijk kun je – geïnspireerd door alles wat je de afgelopen weken hebt gezien – zelf gaan bouwen met LEGO. Vanaf 3 juli is LEGO MASTERS Australië wekelijks bij RTL 4 te zien.

Foto: Nick van Ormondt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 mei 2021 /