VTM brengt De Kraak: cast, verhaal en meer over deze serie

De Kraak is vanaf maandag 11 maart 2024 wekelijks om 22.00 uur bij VTM en VTM GO te kijken. De reeks staat daarnaast volledig op Streamz en in Nederland kun je hem ook op Prime Video kijken. Onbegrijpelijk dat VTM deze reeks zolang heeft laten liggen. De Kraak cast liegt er in ieder geval niet om met onder andere Tijmen Govaerts, Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Manuel Broekman, Koen De Graeve, Joren Seldeslachts, An Miller, Claude Musungayi, Hilde De Baerdemaeker, Dirk Van Dijck, Chris Thys en Floor Van Boven. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en De Kraak cast.

VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck heeft dit artikel van 1 december 2021 – toen de serie bij Streamz online kwam – bijgewerkt. Vanaf maandag 11 maart is De Kraak eindelijk op tv te zien. Inmiddels heb je de acteurs en actrices uit De Kraak cast al in tal van andere rollen gezien.

De Kraak

De achtdelige serie De Kraak draait rond de 20-jarige Jeremy Peeters (Tijmen Govaerts), een verlegen maar geniale computer nerd. Hij leeft in perfecte anonimiteit en is nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen. Maar wanneer hij als IT-student een hackerswedstrijd wint, vraagt een oplichtersbende – onder leiding van de gewiekste bendeleider Alidor Va Praet (Gene Bervoets) hem om een internationale bank digitaal te kraken. Met zijn hulp willen ze de grootste bankroof aller tijden plegen en een buit maken van 350 miljoen euro. Hun doelwit is een grote bank in Frankfurt.

De titeltrack van De Kraak wordt samen met de reeks uitgebracht. Janus en Lennert Coorevits (The Compact Disk Dummies *) tekenenden voor voor de volledige score van de film.

De Kraak cast

De Kraak cast telt tal van bekende namen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tijmen Govaerts, Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Manuel Broekman, Koen De Graeve, Joren Seldeslachts, An Miller, Claude Musungayi, Hilde De Baerdemaeker, Dirk Van Dijck, Chris Thys en Floor Van Boven. Allemaal acteurs en actrices in De Kraak cast die we kennen van andere producties. Zeker nu De Kraak zolang bij VTM in de kast heeft gelegen. Want sinds de serie eind 2021 op Streamz kwam, zagen we de acteurs en actrices in tal van andere series en films. Hieronder het overzicht van De Kraak cast, natuurlijk bijgewerkt naar 2024.

Tijmen Govaerts

Tijmen Govaerts kun je kennen van WijMuidhondGirl en de film Kom hier dat ik u kus naar het boek van Griet Op De Beeck. De afgelopen tijd schitterde hij in Twee zomers en 1985. En naar Cannes ging hij met de film Tori et Lokita.

Gene Bervoets

Gene Bervoets heeft volgens mij geen enkele introductie meer nodig bij de VlaamsKijken lezers. Wat heeft deze man al ontzettend veel goede rollen op zijn naam staan. Zo zagen we hem afgelopen jaar in WilKnokke OffRough Diamonds en Arcadia. Maar kijk ook zeker naar Beau Séjour 2. Op dit moment is hij wekelijks op tv te zien in de hoofdrol in Assisen: De Insulinemoord.

Ella-June Henrard

Recent zag je Ella-June Henrard in Vlaamse series als Fair TradeExenDansaertvlamingen en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Stuk voor stuk aanraders. Als je die artikelen leest, ontdek je niet alleen meer over de series (en waar je ze kunt kijken in Nederland) maar ook over actrice Ella June Henrard. In Nederland zagen we haar recent in het tweede seizoen van Swanenburg. Daarnaast was ze recent op tv in de telefilm Casting Call.

Manuel Broekman

Manuel Broekman zag je recent in Nederlandse films als Happy Single, Zwanger & co en Kwestie van geduld. In België kent het publiek hem als de uitbundige Andy Fonck uit Spitsbroers. In Nederland heeft Manuel Broekman inmiddels al heel wat rollen gespeeld *. Zijn bekendste? Waarschijnlijk toch die van Bram Wagtmans in Feuten.

Koen De Graeve

Koen De Graeve zag je recent in twee geweldige series, namelijk De Twaalf: De Assepoestermoord en Ferry De Serie. Maar hij speelde ook in de telefilm Beau Monde, maar je kunt hem ook kennen als Meneer Papier. Of wat dacht je van de film Terug Naar Morgen en de Streamz-serie Deja Vu. Mijn favoriete serie met Koen De Graeve blijft Studio Tarara.

Joren Seldeslachts

Joren Seldeslachts * zag je recent in series als GeldwolvenMijn Slechtste Beste Vriendin en in de spannende Nederlandse serie Swanenburg. Maar denk ook aan aanraders als Fair Trade seizoen 1Red Light en Spitsbroers. Je ziet hem op dit moment wekelijks op tv in Assisen 2; hij is de journalist die de zaak verslaat en dus ook te zien in de verschillende online uitingen.

An Miller

An Miller zag je – net als Tijmen Govaerts – ook in Twee Zomers. We kennen deze actrice uit series als #hetisingewikkeld en Assisen 2. Ze is de vrouw van Filip Peeters en ook hun dochters acteren. Wist je dat je hun voorstelling Familie als film kunt zien bij Streamz?

Claude Musungayi

Claude Musungayi ken je bijvoorbeeld als Adam Doumbia uit Thuis. Hij was als Driss te zien in Gevoel voor Tumor. Daarnaast kwam hij recent voorbij in AlbatrosUndercover 3 en het in Cannes bekroonde Hacked. Je ziet hem in Cool Abdoul als coach Talpa. Op dit moment is hij – net als diverse andere acteurs uit De Kraak cast – te zien in Assisen 2.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker heeft natuurlijk al tal van rollen * op haar naam staan. Zo zagen we haar de afgelopen jaren als de moeder van Lisa, maar denk bijvoorbeeld ook aan de film Zeevonk en Vechtmeisje.

Dirk Van Dijck

Dirk Van Dijck * ken je van Loslopend wild. Je zag hem in Onder vuur, maar hij behoort ook tot de cast van De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. Op dit moment zie je hem op tv in Juliet en laten we natuurlijk ook niet vergeten dat hij een mooie rol speelde in De Twaalf 2.

Chris Thys

Chris Thys kun je kennen als Madame Van Roy uit De bende van Jan de Lichte. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Creme de la Creme *, Wolven * en Girl van Lukas Dhont. Recent zag je haar bij de VRT in de serie Boomer met Jan Van Looveren en zijn familie.

Floor Van Boven

Floor Van Boven is een jonge actrice in de De Kraak cast. Ze speelt de rol van Lily Rose. Eerder was Floor Van Boven al te zien in #hetisingewikkeld als Mona. De oplettende kijker die beide series heeft gezien, weet dan dat ze in dezelfde tv-moeder heeft. An Miller speelt zowel in De Kraak als #hetisingewikkeld de moeder van Floor Van Boven.

Kristof Hoefkens en Maarten Goffin

De Kraak is bedacht en geschreven door Kristof Hoefkens en Maarten Goffin *. Kristoff Hoefkens ken je bijvoorbeeld van de succesvolle serie Spitsbroers (en van zijn hilarische Instagram-stories – althans, ik vind ze iedere keer weer spot on). Maarten Goffin was in het verleden vooral voor de camera te zien. Zo zat hij in Spitsbroers als voetballer Farouk El Hamzi, maar je kent hem ook uit Familie en Wolven *. Van dit duo zag je bijvoorbeeld recent ook de serie Geldwolven (daar lees je nog meer over deze Kristof Hoefkens en Maarten Goffin).

Frank Van Mechelen en Joost Wynant

Frank Van Mechelen * en Joost Wynant * tekenden voor de regie van De Kraak. Frank Van Mechelen heeft al heel wat geweldige series en films gemaakt de afgelopen jaren. En niet alleen in eigen land, maar ook internationaal. Zo heeft hij meegewerkt aan Sophie Cross; een spannende serie die De Mensen maakte voor Fransen en Duitse tv-zenders. Maar bekender werk van hem is bijvoorbeeld Salamander, Albert I, Groenten uit Balen en De hel van Tanger. Wist je dat hij ook de regisseur is van Assisen seizoen 1? Waar we Joost Wynant van kennen? Hij werkte recent mee aan Onder Vuur (wat ook een aanrader is; wist je dat het derde seizoen er aan komt).

De Mensen

Producenten zijn Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke van De Mensen. Wat heeft deze productiemaatschappij de afgelopen jaren al tal van geweldige programma’s en tv-series gelanceerd. Denk aan het gigantische succes van Undercover wereldwijd. Denk bijvoorbeeld aan Ferry en Undercover, maar denk ook aan Rough Diamonds en het indrukwekkende Lost luggage. Ze zijn ook de makers van de programma’s van Tom Waes. Recent zag je Kamp Waes 2 op tv.

De Kraak tv

De opnames van De Kraak vonden in het najaar van 2018 plaats in Antwerpen, Frankfurt, Tel Aviv en Hong Kong. Dat VTM de serie zou gaan uitzenden, was toen al bekend. Maar ze hebben de reeks heel lang in de kast laten liggen. Hij was zelfs eerder te zien in Duitsland dan in België. Al een half jaar voor Streamz zond ZDFneo ‘m uit. En in Nederland kwam-ie dus op tv bij Veronica (waar je recent nog naar Grensoverschrijdend kon kijken).

De Kraak op Prime Video

Vanaf 8 april 2022 is De Kraak ook op Prime Video te kijken. De reeks werd toen in Nederland op tv uitgezonden, waarna de afleveringen dus ook op de streamingdienst van Amazon kwamen. De Nederlandse kijkers konden ‘m zo dus eerder zien dan de Belgische kijkers van VTM. Voor Nederlandse kijkers die De Kraak gemist hebben; hij staat nog steeds op Prime Video, die je 30 dagen gratis kunt testen. Daarnaast komt-ie ook op VTM GO. Hoe je dat in het buitenland kunt kijken, lees daarvoor: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Foto: De Kraak © De Mensen / Thomas Dhanens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2024 /