Lisa seizoen 6: 31 afleveringen tot ontknoping en einde van serie

Telenovelle Lisa seizoen 6 is sinds maandag 4 september 2023 om 18.20 uur weer te zien. Een dag je eerder kon je de eerste aflevering al kijken via VTM GO. VTM GO + abonnees konden dan meteen de volledige eerste week kijken. In de tv-gids van VTM zien we dat dit nieuwe en tevens laatste seizoen van Lisa 31 afleveringen telt. Hoe gaat het na de zomerstop – waar we toch met een aantal cliffhangers ingingen – verder met Lisa, Jonas en al die andere personages?

Lisa seizoen 6

Lisa seizoen 6 vormt het slot van de telenovelle waarin Tinne Oltmans* te zien was als Lisa. De reeks ging ging op 25 januari 2021 van start en zal in oktober 2023 tot de ontknoping en het einde komen. Dat Lisa stopt is natuurlijk geen nieuws meer. Maar het was vooral de vraag hoeveel afleveringen van Lisa er nog zouden volgen na de zomerstop. Er zijn tenslotte nog Lisa-babytjes op komst. We weten dat Lisa zwanger is, net als dat haar moeder Suzanne in verwachting is. Inmiddels weten we om hoeveel afleveringen van Lisa het gaat; dat zijn er 31. Daarmee komt het sprookje na een kleine acht weken tot zijn einde. Als we de precieze einddatum weten, delen we dit natuurlijk.

Haalt Lisa de trekker over?

Lisa ging de zomer in met een verrassing van formaat: Jonas (Oscar Willems) leeft. Al was nog niemand daarvan op de hoogte. Op het feestje van Ben (Michiel De Meyer) en Lisa (Tinne Oltmans) kwam Gert (Bert Verbeke) de vredige rust stevig verstoren. Toen het tot een gevecht kwam tussen hem en Lisa’s nieuwe geliefde, dropte Gert een bommetje. Hij fluisterde Lisa in dat hij weet waar Jonas is. Het nieuwe seizoen start heftig wanneer Lisa eist dat Gert haar de waarheid vertelt en hem zelfs onder schot houdt. Hij speelt echter liever een emotioneel spel. Weet ze zich sterk te houden of haalt ze toch de trekker over? En kan ze Jonas op tijd levend terugvinden? De finale ontknoping volgt in het laatste seizoen van Lisa. Wie leeft nog lang en gelukkig?

Meer mysteries in Lisa

En dan is er nog het mysterie rond de vermiste Heidi (Christine Verheyden). Na het onaangenaam bezoek van inspecteur Calluwaerts (Eva Kamanda) kan Vic (Briek Lesage) zijn geliefde maar niet uit zijn hoofd krijgen. Hij speculeert zich zot. Wat is er echt met Heidi gebeurd en welke geheime informatie was ze op het spoor? 

Gert (Bert Verbeke) is dood

Het nieuwe seizoen van Lisa is letterlijk en figuurlijk met een knal gestart: Gert (Bert Verbeke) werd neergeschoten en stierf. De fans nemen daarbij afscheid van acteur Bert Verbeke. Wat aanvankelijk op een wanhoopsdaad leek, nam al snel een duistere wending: Gert werd vermoord. Al snel werd iedereen op de rooster gelegd door de politie. De kijkers zagen nog hoe de verbitterde Lisa (Tinne Oltmans) oog in oog stond met Gert, met een geweer in haar handen. Heeft ze dan toch het finale schot gelost?

Suzanne moordenaar Gert

UPDATE: Begin oktober ontdekten we dan eindelijk wie Gert (Bert Verbeke) heeft vermoord. Dat bleek niemand minder dan Suzanne (Hilde De Baerdemaeker) te zijn. Ze kon het ondraaglijke geheim niet langer voor zich houden en biechtte het vanavond op aan Jonas (Oscar Willems). Houdt Jonas zich aan zijn woord om te zwijgen of bezwijkt hij onder de druk en verraadt hij Suzanne bij de politie? 

Maandag tot en met donderdag

Bij de aankondiging van Lisa seizoen 6 vroegen veel volgers van de Lisa Facebook-groep zich af of de reeks elke werkdag te zien zou zijn of alleen van maandag tot en met donderdag, zoals dat de afgelopen tijd ook het geval was. Inderdaad: telenovelle Lisa seizoen 6 is iedere maandag tot en met donderdag om 18.20 uur op VTM en VTM Go te kijken.

Wist je dat er uiteindelijk 4 Lisa-boeken* zijn uitgekomen?

Inhoud afleveringen Lisa seizoen 6

In de tv-gids van VTM zijn inmiddels de aankondigen van de eerste vier afleveringen te lezen:

  1. Katja brengt Lisa op de hoogte van het verschrikkelijke nieuws. Het politie-onderzoek wordt uitgebreid met nieuwe gebeurtenissen. Stuk voor stuk wordt iedereen op de rooster gelegd. Vooral Suzanne heeft het moeilijk met de situatie.
  2. Ben ziet dat Lisa het moeilijk heeft en doet een voorstel. Wanneer de politie haar pijlen richt op Vic, maakt Suzanne zich alleen maar meer zorgen. Katja heeft intussen haar eigen theorie en gaat zelf op onderzoek uit. Elke denkt dat Vic nu eindelijk iets kan betekenen voor haar op Massa.
  3. Ook Lisa wordt aan een pittige ondervraging onderworpen. Is ze verdacht? Suzanne is not amused wanneer blijkt dat Katja zelf op onderzoek uit gaat.
  4. Samen met Vic doet Katja enkele bijzondere ontdekkingen. Wat moeten ze doen? Zelfs Reinhout wordt door de politie op de rooster gelegd.

Telenovelle Camille in 2024

Na het einde van Lisa gaat VTM verder met een andere telenovelle. Al moeten de kijkers daar nog wel iets langer geduld voor hebben. De telenovelle Milo met Camille Dhont in de hoofdrol gaat pas in 2024 van start. De opnames voor Milo zijn al in volle gang. Lees hier meer: Milo is de telenovelle van Camille Dhont met deze cast!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 september 2023 /