Grensoverschrijdend: Vlaamse sketches bij Veronica te zien | cast

Grensoverschrijdend met Ben Segers, Jens Dendoncker, Tine Embrechts, Tinne Oltmans, Rilke Eyckermans en Lukas Bulteel is vanaf maandag 15 januari 2024 uur te kijken in Nederland bij Veroncia. In 2019 werd de reeks nog aangekondigd door Q2 (nu VTM2), maar het komische programma heeft de buis in Vlaanderen nooit gehaald. Wil je ‘m in België toch kijken, lees dan onderaan het artikel de uitleg.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht op 15 januari 2024 een update gegeven, omdat Grensoverschrijdend in herhaling weer op Veronica te kijken is.

Grensoverschrijdend

Het #metoo-verhaal zette schrijvers Charlotte Vanhecke en Nele Meirhaeghe, makers van onder andere Kafka en Loslopend Wild aan het denken… Kun je al lachenmet grensoverschrijdend gedrag als #metoo of is het te snel? Ervaar het zelf en kijk naar de sketches, waarin de makers grensoverschrijdend gedrag belichten, vergroten en verdraaien.

Cast Grensoverschrijdend

De serie is opgenomen in 2018 en kent een mooie cast met zowel ervaren namen, als – op dat moment – nog nieuwkomers. Voor veel Nederlandse kijkers, die eigenlijk nooit naar Vlaamse programma’s kijken, is het een kennismaking met Ben Segers *, Jens Dendoncker, Tine Embrechts, Tinne Oltmans, Rilke Eyckermans en Lukas Bulteel. Stuk voor stuk namen, die de lezers van VlaamsKijken inmiddels wel kennen.

Grensoverschrijdend cast ken je van…

Een kort overzicht van waar je de acteurs en actrices uit de cast van Grensoverschrijdend van kent:

  • Ben Segers ken je als Dick Raymaeckers uit De zonen van Van As, als Peter uit #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. Wat dacht je verder van films als Safety First en Bad Trip? Recent speelde hij een fantastische hoofdrol in de film Dealer, maar we zagen hem ook in de tv-serie Assisen. In 2024 gaan we hem zien in de tv-serie Groeien & Bloeien en Masters of the Air.
  • Rilke Eyckermans was in De zonen van Van As het lief van Ben Segers; vijf seizoenen kon je van haar genieten als Linde Van As. Maar je zag haar recent ook nog in de herhalingen van Altijd Prijs. Verder zag je haar bijvoorbeeld in Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden, Terug naar Oosterdonk en Brabançonne of als juf Ilse in Girl.
  • Jens Dendoncker is een Vlaamse cabaretier en tv-presentator. Zo zag je zijn theatershow Bang van Dendoncker op tv. Hij verdween een tijdje van tv, omdat hij eind 2020 werd opgenomen in het ziekenhuis op de psychiatrie afdeling. Zijn comeback mag er absoluut zijn. Hij presenteert inmiddels The Masked Singer in België en hij maakte de show Wie zoekt die wint.
  • Tine Embrechts * heef al heel wat rollen gespeeld, maar ik denk dat ze onder mijn volgers het meest bekend is van haar rol in Zie Mij Graag (waarin ze de vrijgezelle vriendin Nicole speelt). En van haar persiflages in Tegen de sterren op *. Daarnaast heb ik erg van haar genoten als Gina in de VTM-reeks Gina en Chantal. Op dit moment is ze in Vlaanderen op tv te zien in het indrukwekkende avonturenprogramma De Expeditie: Groenland. Verder zag je haar recent in programma’s als Waarom Wachten en The Masked Singer
  • Tinne Oltmans speelde de afgelopen jaren de hoofdrol in telenovelle Lisa. Verder is ze bekend van Ghost Rockers *, de musicals Doornroosje en Mamma Mia. Nederlandse kijkers kennen haar ook van de Misfit-films.
  • Lukas Bulteel zien we binnenkort in Waarom Wettelen. Maar hij speelde de afgelopen jaren hele gave rollen. Zo zag je hem in Assisen, Arcadia, Zillion. Maar ook in Ritueel, Twee Zomers en niet te vergeten Bastaard, Gent-West en Deja-Vu zag je deze acteur.

Nele Meirhaeghe en Charlotte Vanhecke

Wist je dat Nele Meirhaeghe het scenario van De Twaalf 2 schreef. Ze was ook betrokken bij Chaussee d’ Amour? Van Charlotte Vanhecke zag je recent ook De laatste dag.

Waarom is Grensoverstrijdend nooit in België uitgezonden?

Waarom Grensoverschrijdend in België nooit is uitgezonden? Ik kon er online niets over vinden… Het is dat Rilke Eyckermans op Instagram een berichtje plaatste dat de reeks eindelijk te zien zal zijn. En dat ze daarmee meteen een tikkeltje internationaal gaat. Ik kan alleen maar gissen wat de reden is. Maar er is natuurlijk heel wat te doen geweest over de zaak Bart De Pauw, waarbij de acteur – tv-maker grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond… Misschien kwam de serie te vroeg en is er weerstand gekomen… Weet jij het? Laat het weten in onze groep.

Grensoverschrijdend terugkijken

Grensoverschrijdend is in Nederland op tv te kijken en via de website Kijk.nl. Door dat laatste is het ook mogelijk dat je ‘m in België kijkt. Zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en ga dan naar Kijk.nl. Als je de video vervolgens start, kun je gewoon kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 januari 2024 /