Kamp Waes 2024: maak kennis met kandidaten seizoen 2

Kamp Waes seizoen 2 is vanaf zondag 14 januari 2024 wekelijks om 20.00 uur bij VRT1 en VRT MAX te kijken. Tom Waes begeleidt weer vijftien straffe mannen en vrouwen die zich meten met de standaarden van de Special Forces. Fly en co zijn weer van de partij om de Kamp Waes seizoen 2 kandidaten weer flink uit te dagen. Ontdek hier alles over Kamp Waes seizoen 2, kandidaten én inclusief kijktip.

Leestips met lessen van de special forces:

 • Nu of nooit van Dai Carter bouw aan je mentale kracht met de levenslessen van een commando speciale operaties.
 • Groeipijn van Ray Klassens – achter je liggen de lessen en voor je de kansen. (Dai en Ray ken je van Kamp van Koningsbrugge).
 • De moed om te leiden van Sander Aarts over de zeven Special Forcees van de leider van nu.

Kamp Waes seizoen 2 (2024)

Kamp Waes keert in 2024 terug met vijftien nieuwe kandidaten voor een veelbelovend en buitengewoon straf seizoen. Fly en co gooien opnieuw hun deuren open en gewone burgers storten zich op een waanzinnig avontuur. En deze keer is de speeltijd echt voorbij. Tom Waes (die je recent ook zag in Sergio over de Grens en Tom Waes de Musical) volgt hoe ‘zijn’ kandidaten een uitzonderlijke opleiding van de Belgische Special Forces tot een goed einde proberen te brengen en de grenzen van hun fysieke en mentale kracht opzoeken. De grote vraag blijft: wie van de kandidaten overleeft Kamp Waes 2024? ​

Tom Waes over kandidaten Kamp Waes seizoen 2

Tom Waes vertelt voor aanvang van het programma enthousiast over de kandidaten van Kamp Waes seizoen 2. “Uit meer dan 3.000 inschrijvingen heb ik uiteindelijk 15 kandidaten geselecteerd met elk een heel eigen profiel. Het is een erg diverse cast van tien mannen en vijf vrouwen geworden. De jongste kandidaat was tijdens de opnames amper 20 jaar oud, de oudste 52. Er zit een gewichthefster tussen en een politieagent, maar ook een chirurge en een wereldkampioen kickboksen. Er zitten zelfs een broer en een zus tussen. En eerlijk? Ik ben ervan geschrokken hoe hard mijn 15 kandidaten zich hebben gesmeten.”

Kamp Waes kandidaten seizoen 2

De kandidaten die we in Kamp Waes seizoen 2 (2024) zien zijn:

 1. Boris Vermeersch (29) uit Koekelberg
 2. Dries Borstlap (24) uit Wilrijk
 3. Kaat Borstlap (20) uit Wilrijk
 4. Emma De Nys (26) uit Antwerpen
 5. Youssef Challouki (28) uit Berchem
 6. Eva Stassijns (25) uit Geraardsbergen
 7. Jan Syryn (52) uit Rumst
 8. Gudrun Hespel (31) uit Antwerpen is schrijfster van het boek The Fittest You *.
 9. Ilias Thomas (29) uit Gingelom
 10. Jef Geerts (26) uit Antwerpen
 11. Jolan Strobbe (26) uit Gent
 12. Julien Eggermont (23) uit Rollegem
 13. Lode Lemmelijn (24) uit Tienen (is de broer van Ward Lemmelijn, de roeier die we beter leerden kennen bij De Verraders)
 14. Mohammed Zerri (29) uit Grimbergen (zag je eerder in De Grootste Lefgozer van Vlaanderen 2022 en Million Dollar Island)
 15. Sara De Boey (30) uit Dendermonde

Onderaan dit artikel stellen we de deelnemers aan Kamp Waes seizoen 2 uitgebreid aan je voor.

Fly over Kamp Waes 2024

Ook voor Special Forces-instructeur Fly was de voorbereiding van het nieuwe seizoen behoorlijk uitdagend. Dit seizoen mocht het allemaal nog een stapje verder gaan dan drie jaar geleden. “Het eerste seizoen Kamp Waes was voor iedereen een verrassing. Voor de kandidaten in de eerste plaats – zij hadden geen idee wat er op hen afkwam – maar zeker ook voor ons. Als getrainde militairen hadden we geen idee hoe gewone burgers om zouden gaan met al de uitdagingen die wij voor hen in petto hadden. Maar na de eerste reeks van Kamp Waes wisten we dat nieuwe kandidaten zich beter zouden voorbereiden. Zo konden we nu veel meer focussen en selecteren op kandidaten hun kaartleestechnieken en oriëntatieskills bijvoorbeeld. Een bijzonder belangrijk onderdeel in de echte Special Forces-opleiding. Het gaf ons het vertrouwen om een nog steviger en uitdagender programma in elkaar te steken voor deze nieuwe lichting. En dat hebben we dan ook gedaan.”

Kamp Waes terugkijken

Kamp Waes is vanaf zondag 14 januari wekelijks om 20.00 uur te kijken bij VRT1 en VRT MAX. Op VRT MAX kun je seizoen 2 ook terugkijken. Ook Kamp Waes seizoen 1 terugkijken is mogelijk op VRT MAX. Vanuit Nederland (of een ander land) is dit mogelijk met een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar de VRT MAX site gaat. Kamp Waes is een programma van De Mensen in samenwerking met Defensie voor VRT 1. In Nederland zijn ook Kamp van Koningsbrugge en Special Forces VIPS met nieuwe seizoenen gestart.

Kamp Waes: Classified

Op VRT MAX kun je daarnaast kijken naar Kamp Waes: Classified. Daarin vertellen echte operatoren, waaronder Fly, in acht afleveringen het verhaal van hun belangrijkste missies. Daarnaast toont Classified ongeziene beelden van die missies, uit het archief van Defensie. Ook hier geldt, dat VRT MAX in Nederland kijken mogelijk is (voor meer uitleg klik op de link of van meteen naar de VPN Verbinding).

Meer over de kandidaten van Kamp Waes 2024.

Broer en zus: Dries en Kaat Borstlap

Wat erg leuk is, is dat onder de deelnemers aan Kamp Waes seizoen 2 dus ook een broer en zus zitten. We maken hieronder kennis met de 20-jarige Kaat Borstlap uit Wilrijk. En stellen natuurlijk ook haar broer, de 24-jarige Dries Borstlap, aan je voor. De concurrentiestrijd was/is altijd groot ten huize Borstlap. Alles is een wedstrijd.

Kaat Borstlap

De 20-jarige Kaat Borstlap uit Wilrijk is in het dagelijkse leven student Bodem-Water-Atmosfeer in Nederland. Ze s heel sociaal, woont samen met 20 medestudenten en kijkt vooral uit naar het teamgebeuren in Kamp Waes. Ze is een natuurlijke leider. Daarnaast is ze heel begaan met het milieu en reist daarom bijna uitsluitend met openbaar vervoer. Haar hobby’s zijn tennisles geven, social leven en hiking, maar ook survivalrunning, tennis en lopen. Kaat is de jongste deelnemer van Kamp Waes. Is ze mentaal en fysiek al sterk genoeg voor deze uitdaging?

Dries Borstlap

De 24-jarige Dries Borstlap uit Wilrijk is in het dagelijkse leven masterstudent Robotica & Ruimtevaart. Dit doet hij in Nederland. Hij heeft één grote droom: astronaut worden. Alles wat hij doet in het leven staat in het teken van die ene grote droom. Zijn hobby’s zijn alpinisme, tennis en klimmen. Qua sporten doet hij aan survivalrunning, mountainbiken, zwemmen en (marathon)lopen. Ook zijn deelname aan Kamp Waes is een extra asset om de mensen van ESA te overtuigen. En overtuigen dat zal hij. Dries Borstlap heeft een enorm sterk lijf. Hij noemt zichzelf een emotionele steen. Niets kan hem uit zijn lood slaan. Hij zit vol zelfvertrouwen om het einde te halen. Met of zonder zijn zus. Maar is dat zelfvertrouwen wel terecht? Leuke weetjes: eerder deed Dries Borstlap al mee aan een zonnewagenrace en liep hij de Nijmeegse 4Daagse.

Boris Vermeersch

De 29-jarige Boris Vermeersch uit Koekelberg is beeldenkunstenaar en fotograaf. Hij heeft nooit aan competitieve sport gedaan. Boris Vermeersch vindt het wel belangrijk om actief met zijn lichaam en geest bezig te zijn. Hij woont samen met 3 vrienden in een gemeenschapshuis in Brussel. Houdt ervan om in de natuur te zijn en doet aan (marathon)lopen, klimmen, zwemmen, fietsen, yoga, maar ook ballet. Eerder fietste hij alleen naar Compostela. Boris Vermeersch werkt als kunstfotograaf. Hij werkt momenteel aan een project over sprookjes in het echte leven. Past deze dromer in de harde wereld van de Special Forces?

Emma De Nys

De 26-jarige Emma De Nys uit Antwerpen is lerares in het lager onderwijs. Ze geeft les aan het vierde leerjaar in een school in Antwerpen. Ze is een gemotiveerde juf die ervan geniet kinderen wat wijsheid in het leven bij te brengen. Maar na haar uren verandert Emma in een toegewijde sportster. Zo doet ze aan triatlon, krachttraining en marathon. En ze gaat graag wandelen en op stap. Ze is naar eigen zeggen nog steeds op zoek naar haar limieten. Emma De Nys heeft zich extreem op haar deelname aan Kamp Waes voorbereid. Niets heeft ze aan het toeval overgelaten. Zal ze in Kamp Waes eindelijk haar haar limieten ontdekken? Nog een paar leuke weetjes over deze deelneemster aan Kamp Waes 2024: ze ging op haar negentiende al alleen wonen, heeft een tattoo van een dino en kan haar elleboog likken.

Youssef Challouki

De 28-jarige Youssef Challouki – aka De Piranha – is wereldkampioen Thaiboksen. Hij is ook één jaar aan de slag als leraar in het secundair onderwijs waar hij Maatschappij & Welzijn en Mens & Samenleving geeft aan de eerstejaars. Youssef Challouki is een echte stadsjongen. Youssef, die als professioneel thaiboksen de bijnaam de Piranha heeft, staat bekend als een doorbijter. Hij geeft nooit op en hij blijft altijd lachen. Maar zal hij dat in Kamp Waes ook blijven doen?

Eva Stassijns

De 25-jarige Eva Stassijns uit Geraardsbergen is gewichtshefster. Ze is van opleiding sportwetenschapster. Ze werkt als sporttechnisch medewerker, maar focust toch vooral op haar twee sportcarrières: gewichtheffen en crossfit. Eerder deed ze aan turnen. Eva spiegelt zich aan Debbie uit seizoen 1. Ze kreeg van haar de gouden tip: kom met wat overgewicht aan de start. Daarnaast kent ze ook Feike uit het eerste seizoen. En haar tweelingbroer studeerde aan de KMS. Kortom: een dame die veel inside tips heeft. Kan ze net als Debbie het einde van Kamp Waes halen?

Jan Syryn

De oudste van de kandidaten van Kamp Waes 2024 is Jan Syryn. De IT-consultant die twee dochters heeft, ziet dat als een enorme eer en zal er ook alles aan doen om dat vertrouwen niet te beschamen. Jan Syryn – die ook wel Jan Dolfijn wordt genoemd – houdt van avontuur: muurklimmen, skydiven, ski-trekking, triatlon, swimrunning, trailrunning… Maar zijn 52-jarige lichaam begint stilaan tekenen van zwakte te vertonen. En dat vindt Jan niet leuk. Zal zijn lichaam nog sterk genoeg zijn voor Kamp Waes? Eerder heeft hij nog niet bij het leger gezeten; de legerdienst werd net afgeschaft toen hij ‘ binnen’ moest.

Gudrun Hespel

De 31-jarige Hudrun Hespel uit Antwerpen is de schrijfster van het boek The Fittest You *. Ze doet aan crossfiets, yoga en lopen, maar houdt ook van lezen en uit eten gaan. Jarenlang heeft Gudrun Hespel met een eetstoornis gekampt. Tegenwoordig wil ze anderen inspireren. Als influencer, psycholoog en personal trainer focust ze op mentale en fysieke gezondheid van haar klanten en volgers. Gudrun Hespel heeft er haar beroep van gemaakt om mensen mentaal en fysiek sterker temaken. Maar is ze zelf ook sterk genoeg? Dat wil ze in Kamp Waes ontdekken.

Ilias Thomas

De 29-jarige Ilias Thomas uit Gingelom is motard bij de politie. Hij is een enthousiaste spierbundel met een gouden hart. Hij werkt al 9 jaar bij de verkeersdienst van politiezone Druivenland, waarvoor hij dagelijks 106 kilometer van en naar het werk fiets. Ilias Thomas staat bij zijn collega’s bekend als een onvoorwaardelijke teamplayer met een afkeer voor onrecht en het hart op de tong. Hij woont sinds zijn twintigste alleen. Ilias is een absolute sfeermaker. Vroeger tijdens zijn bokswedstrijden, bij zijn voetbalclub, maar ook bij het uitgaan. Hij werkte een tijdje als danser in discotheken. Kan hij ook Fly & co entertainen?

Jef Geerts

Als we kijken naar de kandidaten van Kamp Waes 2024, dan lijkt de 26-jarige Jef Geerts uit Antwerpen de eeuwige student. Je ziet hem dan ook vaak met vrienden op café in Antwerpen. Maar Jef heeft ook een sportlijf. Hij kan een marathon lopen zonder daarvoor te trainen; dat deed hij in Dublin waar hij de marathon zonder voorbereiding en met een kater liep. Jef Geerts ooit 500km geskateboard voor de Warmste Week. De creatief directeur bij een marketingbureau is een dromer en neemt al eens een impulsieve beslissing. Zo wil hij naar de Olympische spelen in 2028. Jef Geerts zit vol zelfvertrouwen en lijkt elke uitdaging perfect aan te kunnen. Maar zal hij kunnen aarden in de wereld van de Special Forces?

Jolan Strobbe

De 26-jarige Jolan Strobbe uit Gent is een vrije vogel die sinds kort een vaste job heeft als begeleider in een centrum voor jongeren met een moeilijke achtergrond. Hij houdt ervan om vragen op te roepen bij mensen. Dat doet hij met zijn uiterlijk, kledij, juwelen en gewoontes. Je ziet Jolan Strobbe soms spontaan zingen en dansen op straat. Hij heeft veel geleerd uit het boeddhisme: alles is eindig. Samen met zijn busje heeft hij een jaar lang door Europa getrokken. Jolan Strobbe gaat vooral zijn kat Rita missen. Hij stelt zich één grote vraag: ben ik mentaal sterk genoeg om Kamp Waes te overleven?

Julian Eggermont

De 23-jarige Julian Eggermont uit Rollegem is rugbyspeler en student sportmanagement. Julien Eggermont is één brok spier. Dat moet ook wel als je wil overeind blijven in rugby. Momenteel is hij aanvoerder bij het beloftenteam van Rijsel (eerste klasse in Frankrijk). Zijn ambitie is natuurlijk om in de eerste ploeg te komen en ook deel uit te maken van de nationale rugbyploeg van België. Julien Eggertmont is een echte familieman die nog bij zijn mama en papa woont. Kracht heeft hij genoeg, maar zal hij genoeg brandstof vinden om dat sterke lijf draaiende te houden? Hij eet namelijk normaal gesproken elke dag een heel brood op. En hij is verslaafd aan mayonaise.

Lode Lemmelijn

De 24-jarige Lode Lemmelijn uit Tienen is in het dagelijkse leven kinesitherapeut. Hij is met zijn 2 meter en 9 centimeter met ruime voorsprong de grootste kandidaat in Kamp Waes 2024. Zijn langste zorgt natuurlijk ook voor een flink gewicht van 106 kilo. Hij doet, net als zijn bekende broer Ward Lemmelijn, aan indoorroeien. En net als zijn broer is Lode wereldtop in die sport. Lode sleept al zijn hele leven het imago van luierik mee. Op school deed hij net genoeg, thuis ook. Hij heeft altijd het imago gehad van de lange slungel. In Kamp Waes wil hij voorgoed afscheid nemen van dat imago. Maar zal hem dat lukken?

Mohamed Zerri

Mohamed Zerri is geen onbekende voor de tv-kijkers. Hij deed al mee aan De Grootste Lefgozer van Vlaanderen 2022 en Million Dollar Island. De 29-jarige uit Grimbergen is in het dagelijkse leven Financieel consultant en doet daarnaast modellenwerk. Mohamed Zerri droomde er altijd van om F16-piloot te worden, maar zijn kleurenblindheid heeft hem daarin tegengehouden. Deze deelnemer aan Kamp Waes is streng religieus opgevoed. Hij woont samen met twee zussen en een nichtje in Grimbergen. Mo koppelt zijn saaie job bij een privé-bank aan een niet te stoppen drang naar adrenaline, avontuur en plezier. Zijn hobby’s zijn skydiven, voetbal, stappen met vrienden, maar ook lopen, kickboksen en calisthenics. Adrenaline en avontuur zal hij in Kamp Waes ongetwijfeld ook vinden, maar zal hij daar ook plezier aan beleven?

Sara De Boey

De 30-jarige Sara De Boey uit Dendermonde is in het dagelijkse leven orthopedisch chirurg in opleiding. Ze is moeder van de 2-jarige Jerom en verloofd met Jelle. Ze offert haar weinige vakantie op aan Kamp Waes seizoen 2. Sara De Boey is een ambitieuze vrouw. Na haar studie geneeskunde, die ze met grote onderscheiding afrondde, startte ze de specialisatie tot orthopedisch chirurg. Ze werkt soms 60 tot 80 uur per week. Dat combineert ze met trainen voor marathons en het opvoeden van haar tweejarig zoontje Jerom. Ze zat aan de topsportschool turnen en was Belgische top op de 800m atletiek in de jeugdreeksen. Kan deze jonge moeder ook de zware opleiding van de Special Forces aan?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 januari 2024 /