Jos: cast met o.a. Diederik Ebbinge en Lies Visschedijk

Jos is de nieuwe, komische dramaserie van AVROTROS, die vanaf zondag 22 mei om 21.00 uur wordt uitgezonden op NPO3. Hij gaat over een goedhartige vader in een ondankbare wereld. In de Jos cast onder andere Diederik Ebbinge, Lies Visschedijk, Camilla Siegertsz, Ellie de Lange, Emma Duine, Noor Croes en Pierre Bokma. Ontdek in dit artikel alles over de dramaserie Jos, het verhaal en de cast.

Jos: Diederik Ebbinge

Jos (Diederik Ebbinge) is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat. Zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Jos is pas gescheiden, heeft twee tienerdochters en een veeleisende baan. Hij is daarnaast druk als vrijwilliger en er zijn steeds meer mensen die beslag op hem leggen. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan? 

Na Jos kun je kijken naar Tropenjaren. Niet jouw ding? 

Personages Jos

De personages in het leven van Jos hebben één ding gemeen: het creëren van stress voor Jos. Ex-vrouw Ineke (Camilla Siegertsz) wil hem zijn dochters ontnemen. Nieuwe liefde Esther (Lies Visschedijk) – met dochter Rianne (Noor Croes) – gaat stelselmatig zijn grenzen over. Beste vriend Bert (Pierre Bokma) is er niet op het moment dat Jos hem het hardst nodig heeft. Zijn oudste dochter Claire (Ellie de Lange) vertrekt naar Amerika om een eigen leven op te bouwen. Dochter Maxime (Emma Duine) is emotioneel onbereikbaar en de lijst gaat maar door… Al deze stress bouwt zich op in Jos en uit zich plotseling in een heftige climax.

Cast Jos

De cast van Jos wordt gevormd door tal van bekende Nederlandse acteurs en actrices. Zo worden de hoofdrollen in Jos gespeeld door Diederik Ebbinge, Lies Visschedijk, Camilla Siegertsz, Ellie de Lange, Emma Duine, Noor Croes en Pierre Bokma. Op de foto’s die bij de serie horen zie ik daarnaast ook nog Thijs Römer, die volgens IMDB de rol van David speelt. Daarnaast zien we op IMDB dat ook Steef Cuijpers en Luca Turenhout een rol hebben.

Acteurs en actrices

Ben je benieuwd waar je de acteurs en actrices uit de Jos cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

  • Diederik Ebbinge zag je recent nog als presentator van Kiespijn. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in de film Alles op tafel of als directeur Anton in De luizenmoeder. Zo heeft hij in de loop ter jaren al heel veel verschillende rollen gespeeld.
  • Lies Visschedijk ken uit Soof, maar ze speelde ook mee in Singel 39 en de indrukwekkende serie Het A-Woord. Ze is daarnaast één van de actrices uit de cast van de Nederlandse Loft. Op dit moment werkt ze aan de Vlaams-Nederlandse serie De Club (over IVF & vriendschap).
  • Camilla Siegertsz kun je kennen uit De Libi, maar ze speelde ook in Hollands Hoop (met onder andere Peter Van den Begin) en bijvoorbeeld Gooische Vrouwen.
  • Ellie de Lange is een jonge actrice, die al heel wat rollen op haar naam heeft staan. Zo kun je haar kennen uit Keizersvrouwen (als de jonge Xandra), maar je zag haar ook als Helena Dekker in The Serpent. Ze speelde Marieke in Follow de SOA en was eveneens te zien in Herrie in Huize en Het verhaal van Nederland. Ellie de Lange zal ook te zien zijn in Arcadia, de nieuwe Vlaams-Nederlandse serie die in 2023 wordt verwacht.
  • Emma Duine speelt voor het eerst een rol in de serie Jos. Toch was ze wel eerder op tv te zien. Ze is namelijk transgender en heeft daar al vaker over gesproken op tv. Zo was ze te zien in Hij is een zij van Jan Kooijman.
  • Noor Croes is een jonge actrice, die inmiddels gastrolletjes heeft gehad in Flikken Maastricht en De Regels van Floor. Ze zal te zien zijn in de nieuwe film Pink Moon met Johan Leysen.
  • Pierre Bokma zag je onder andere in de film De Patrick met Kevin Janssens, maar hij was ook te horen in de podcast Gothrecht van Faberyayo en te zien in Mocro Maffia.
  • Thijs Römer zag je bijvoorbeeld in Keizersvrouwen, maar ik vond hem misschien wel het leukste in Weemoedt. Hij speelt niet meer heel veel rollen, je zag hem recent bijvoorbeeld ook in Het Jaar van Fortuyn.
  • Steef Cuijpers is op dit moment te zien in de Vlaamse film Cool Abdoul, die recent aan Netflix toe is gevoegd. Daarnaast zag je hem recent in Adem in, Adem uit, Onze Straat en Good Bad Girl. Hij werkt daarnaast aan Polder en Femi.
  • Luca Turenhout was in een aantal kortfilms te zien en speelde daarnaast een stagiair in Keizersvrouwen.

Makers

Het scenario van Jos is bedacht en geschreven door Anne Barnhoorn, de regie is in handen van Jonathan Herman. Jos is een productie van NL Film in samenwerking met AVROTROS.

TV-serie Jos kijken

De tv-serie Jos kent tien afleveringen en is iedere zondagavond om 21.00 uur te kijken op NPO3. Je kunt de reeks natuurlijk ook volgen via NPO Start en NPO Plus. Als je de aflevering op tv gemist hebt, kun je zelfs vanuit België of elders over de Nederlandse grens, deze terugkijken via NPO Start. Zorg dan dat je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland kunt zetten. Zelf gebruik ik VPN Nederland, maar je kunt ook denken aan Nord VPN.

Foto: Jonathan Herman

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 mei 2022 /