Mi Vida met Loes Luca (én Loïc Bellemans) op tv kijken

De Nederlandse film Mi Vida met Loes Luca in de hoofdrol kun je zondag 25 juli om 20.20 uur kijken op NPO3. Extra leuk: de Vlaming Loïc Bellemans, die je kent uit Home en Coureur, speelt ook mee in Mi Vida. Ontdek meer over deze film over het realiseren van dromen, levensverwachtingen, de toekomst en vriendschappen

Verhaal Mi Vida

Kapster Lou (Loes Luca) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Dan besluit Lou een cursus Spaans in Cádiz te volgen. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea (Elvira Mínguez), die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen.

Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara (Anniek Pheifer) ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt Lou’s verhuisplannen belachelijk en egocentrisch. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny (Mark Kraan), die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma; kiest ze voor haar eigen leven of dat van haar familie?

Cast Mi Vida

De cast van Mi Vida wordt onder meer gevormd door Loes Luca (Lou), Elvira Mínguez (Andrea), Fermi Reixach (José), Loïc Bellemans (Luc), Anniek Pheifer (Barbara), Diewertje Dir (Charlie), Ida Ogbamichael (Anna) en Mark Kraan (Ronny). Over een aantal van hen hebben we eerder geschreven. Zo zag je Loes Luca eerder in Oogappels en Baantjer het Begin. En Anniek Pheifer speelde recent mooie rollen in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Vliegende Hollanders en Nieuw Zeer.

Makers

De regie is in handen van Norbert ter Hall en het scenario is geschreven door Roos Ouwehand (die kent van Oogappels). Mi Vida is een coproductie van Phanta Film, Omroep MAX, All Go Movies (SP) en Canal Sur Andalusia (SP). De film is bekroond met o.a. nationaal een Gouden Film Award en internationaal met een Golden Remi Award Best Foreign Film.

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2021 /