Tweede Hans: cast met onder andere Stefan de Walle | Te kijken op MAX

Tweede Hans is de nieuwe tv-serie van Omroep MAX met in de cast onder andere Stefan de Walle en Jacqueline Blom. Deze serie telt tien afleveringen en is te kijken vanaf vanavond (vrijdag 29 april) om 21.30 uur op NPO1. Alle afleveringen van Tweede Hans zijn vanaf dat moment ook te kijken op NPO Plus. Ontdek in dit artikel alles over de Tweede Hans cast én natuurlijk over de inhoud van deze dramaserie van Omroep MAX.

Tweede Hans

De 64-jarige Hans (Stefan de Walle) is gelukkig getrouwd met Marleen (Jacqueline Blom). Als Hans met pensioen moet, verliest hij een groot deel van zijn identiteit. Wie is hij, zonder deze baan? Moet hij genieten? Waarvan? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Met de nieuwe camper die Hans en zijn vrouw kopen van zijn pensioenbonus willen ze lekker op pad gaan, maar daar lijkt vooralsnog weinig van terecht te komen. Hans probeert ondertussen zijn draai te vinden in deze nieuwe levensfase, maar rent zichzelf voorbij. Tot hij zich realiseert dat het niet gaat om wat je doet, maar wie je bent. De muziek van het shantykoor biedt gelukkig troost én humor.

Tweede Hans cast

De cast van Tweede Hans telt tal van bekende namen. Zo zien we in de Tweede Hans cast naast Stefan de Walle en Jacqueline Blom ook Angela Groothuizen, Martin van Waardenberg, Margot Rôs, Eric van Sauers, Jack Wouterse, Henk Poort, Ferdi Stofmeel en Anne-Marie Jung. Een aantal van hen zit in het shantykoor, zoals Henk Poort, Jack Wouterse, Stefan de Walle en Angela Groothuizen. Daarnaast behoren acteurs Joop Wittermans, Rob van de Meeberg, Bert Simhoffer en Ali Çifteci tot het shantykoor én dus tot de Tweede Hans cast.

Acteurs Tweede Hans Omroep Max

Zoals je inmiddels van VlaamsKijken wel kent, maken we weer een mooi overzicht van waar we al die acteurs en actrices uit de cast van Tweede Hans van kennen. We zetten ze voor je op een rijtje. (We werken dit op dit moment, vrijdag 29/4/2022 om 21.00 uur nog bij – dus er zullen gaande weg het komende uur nog aanvullingen komen).

Zijn naam zegt je misschien niet direct heel veel, maar als ik zeg

Makers

De serie is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (o.a. De gelukkige HuisvrouwBuiten is het feest) en Martin van Waardenberg (o.a. De Marathon, Het geheime dagboek van Hendrik Groen). De regie is in handen Rita Horst (o.a. Moeder ik wil bij de Revue, B.A.B.S., Export Baby). Deze serie is een coproductie van Omroep MAX en Hollands Licht.

Tweede Hans kijken

Tweede Hans is iedere vrijdagavond om 21.30 uur op NPO1 te kijken (tien weken lang vanaf 29 april 2022). Daarnaast staan alle afleveringen voor abonnees al op NPO Plus. Heb je de aflevering gemist, kijk dan snel op NPO Start. Woon je buiten Nederland dan is NPO Start te kijken via een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Pensioenpodcast

In de podcastserie Tweede Hans: de pensioenpodcast spreekt presentator Jurgen van den Berg met experts en ervaringsdeskundigen over de tijd na ons werkzame leven. Hoe kan het dat de een snákt naar zijn laatste werkdag en de ander vastberaden is om te sterven in het harnas? Hoe zorg je ervoor dat het appeltje voor de dorst niet te zuur is? En kunnen mensen die nog lang niet aan hun pensioen toe zijn leren van mensen die niet (meer) werken? In zes afleveringen behandelt Jurgen evenveel thema’s. Van het zwarte gat tot het topsportpensioen en van de FIRE (Financially Independent, Retire Early) – beweging tot pensionado’s als verdienmodel. De podcast is te beluisteren in de bekende podcast apps zoals Spotify en Apple.

Foto: Hans (Stefen de Walle) en Marleen (Jacqueline Blom) | © Mark de Blo

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 april 2022 /