Paradise Trips op tv | alles over cast en verhaal

Ken jij de film Paradise Trips van Raf Reyntjes al? In deze film ui 2015 worden de hoofdrollen gespeeld door Gene Bervoets, Jeroen Perceval en de Nederlandse actrice Noortje Herlaar. Ontdek hier alles over verhaal en cast van Paradise Trips. De film is om 00.15 uur te zien op VTM.

Verhaal Paradise Trips

De norse buschauffeur Mario (Gene Bervoets) heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen. Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn alternatieve passagiers. Wat Mario’s laatste ritje moest worden verandert al snel in een fascinerende trip, die hem confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon (Jeroen Perceval).

Cast Paradise Trips

De cast van Paradise Trips kent verschillende bekende acteurs en actrices. De hoofdrollen zijn voor Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Noortje Herlaar. Verder bestaat de cast van Paradise Trips uit Cedric van den Abbeele, Tania van der Sanden, Line Pillet, Pieter Verelst, Pascal Maetens, Marie Louise Steihns, Charlotte Timmers en Hannes Reckelbus. Lees alles over deze acteurs en actrices.

Gene Bervoets

Gene Bervoets speelt de hoofdrol in Paradise Trips. Hij is Mario Dockers. Door zijn constante busreizen raakt Mario vervreemd van zijn eigen
kind. Omdat hij koppig blijft vasthouden aan zijn principes leidt het conflict met zijn andersdenkende zoon Jim zelfs tot een definitieve breuk. Pas wanneer Mario na al die jaren opnieuw geconfronteerd wordt met zijn eigen zoon, dringt het ten volle tot Mario door wat hij heeft aangericht. Erkenning van zijn zoon zou zijn leven weer zin geven, maar dan moet hij zijn vooroordelen overwinnen en zich met zijn zoon weten te verzoenen.

Recent was Gene Bervoets nog te zien in Beau Séjour 2, waarin hij een zeer indrukwekkende hoofdrol speelde. Je kent deze acteur natuurlijk uit tal van Vlaamse films en series. Zo zag je hem in de film Cruise Control. En wat dacht je van Tabula Rasa, waarin hij de rol van inspecteur Jacques Wolkers vertolkte. Mijn favoriete serie met Gene Bervoets blijft toch wel Patrouille Linkeroever; het laat zien hoe divers deze acteur is.

Paradise Trips met Gene Bervoets en Jeroen Perceval
Jeroen Perceval (links) en Gene Bervoets (rechts) als vader en zoon in Paradise Trips.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval kruipt in Paradise trips in de huid van Jim Dockers. Hij groeit door de vele afwezigheid van zijn vader op met zijn moeder. Wanneer zijn vader hem bovendien als drugsdealer verraadt bij de politie, leidt dat tot een onherroepelijke breuk. Nu is Jim een drop-out: niet aanvaard door zijn vader, noch door de maatschappij. Wanneer zijn eigen zoon Sunny zich tegen Jims idealen afzet, wordt hij geconfronteerd met een gelijkaardig generatieconflict als dat met zijn vader. Als hij de vrijheid wil waar hij zo hard naar op zoek is, zal hij zijn vader moeten vergeven.

Deze Vlaamse acteur heeft een indrukwekkend cv met flink wat Vlaamse series en films die je echt gezien moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan D’Ardennen. Recent zag je ‘m op tv in de Nederlands-Vlaamse serie Red Light, maar vergeet ook Fair Trade en Over Water niet. Daarnaast heeft VTM bekendgemaakt dat hij een hoofdrol speelt in de nieuwe serie Billie vs Benjamin. Het is verder wachten op zijn eigen film Dealer.

Heb jij Prime Video (van Amazon al?) Nog niet dan is dit absoluut aan te raden. Hier zal Jeroen Perceval te zien zijn in de Nederlandse oorlogsfilm De Oost. Deze film gaat op 13 mei in premiere. Als je nu een 30 dagen gratis-account aanmaakt, kun je deze film dus meepakken.

Noortje Herlaar

De Nederlandse actrice Noortje Herlaar speelt in Paradise trips de rol van Miranda. Zij komt uit een travellers-familie. Miranda is een vrije geest en een idealist en daarom is Jim voor haar gevallen. Ze is een sterke vrouw die haar leven goed in de hand heeft. Hoewel ze een overtuigde activiste is, vindt ze haar familie veel belangrijker. Ze wil dat haar zoon door zelfstandige keuzes zijn eigen weg zoekt in het leven. Dit is de bron van haar conflict met Jim die zijn veel radicalere visie aan Sunny probeert op te dringen. Als de situatie met Mario daar nog eens bij komt, vormen Jims persoonlijke problemen een bedreiging voor haar hoogste goed: haar vrijheid. Problemen zijn er om op te lossen en dus zet ze Jim onder druk om stappen te ondernemen.

Noortje Herlaar brak door als muscialactrice in Mary Poppins, maar ze heeft al tal van prachtige tv- en filmrollen op haar naam staan. Moeder Ik Wil Bij De Revue, maar ook Ramses zijn daarbij opvallende titels. Wil je lachen, dan mag Wonderbroeders niet ontbreken. Ze heeft tevens een rol in Soof 3 en Just Say Yes.

Acteurs en actrices Paradise Trips

  • Cedric van den Abbeele is Sunny. Je zag hem later in De Ludwigs.
  • Tania van der Sanden speelt de rol van Linda. Deze actrice is te horen in Radio Zoutloos. Recent zag je haar op tv in Fair Trade als moeder Martens. En laten we ook haar rol in Het Eiland niet vergeten.
  • Line Pillet is Cindy. Deze actrice zal te zien zijn in de nieuwe film van Hans Herbos: Ritueel. Verder ken je haar uit 13 Geboden en Vermist.
  • Pieter Verelst kruipt in de huid van Lexander. Deze cabaretier zal te zien zijn in Glas IJs (op Streamz), maar je kunt hem ook kennen uit Familie en het tweede seizoen van De Bunker.
  • Pascal Maetens is Walther. Hij speelde gastrollen Undercover 2 en Over Water 2.
  • Marie Louise Steihns zien we als Esmeralda is een Nederlandse actrice die in heel veel tv-series en films te zien was. Denk bijvoorbeeld aan Keizersvrouwen, Fenix en De Fractie.
  • Charlotte Timmers speelt in Paradise Trips Flora. Deze jonge actrice heeft al heel wat mooie rollen op haar naam staan. Recent heb ik nog uitvoerig over haar geschreven, omdat ze de hoofdrol speelt in Billie vs Benjamin (waarin Jeroen Perceval ook meedoet). Als je dat artikel leest, dan weet je precies van welke rollen je Charlotte Timmers kent.
  • Hannes Reckelbus is Fox. Deze acteur was ook te zien in Belgica en had gastrollen in Eigen kweek.

Makers

Paradise Trips is het speelfilmdebuut van Raf Reyntjes, die eerder videoclips maakte voor Stromae. Ken je de clip van Papaoutai? Die is gemaakt door Raf Reyntjes. Bij zijn speelfilmdebuut heeft hij zowel het scenario als de regie voor zijn rekening genomen. De productie was in handen van Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke voor Caviar.

Raf Reyntjes

Scenaris en regisseur Raf Reyntjes beschrijft de film op de volgende wijze in het persdossier. “Paradise Trips is een tragikomisch verhaal over afwijzing en aanvaarding en over ideologieën en (sub)culturen. Het is een intieme en tegelijk universele weergave van een conflict tussen generaties, met de nadruk op de stukgelopen relatie tussen een conservatieve vader en zijn dissidente zoon.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 mei 2021 /