Alles over Cast Dertigers in Nederland (BNNVARA)

Ontdek alles over de cast van Dertigers in Nederland. De Nederlandse remake is vanaf maandag 18 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3. Met daarin Jelle de Jong, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Joy Wielkens, Wieger Windhorst, Justus van Dillen, Leonoor Koster, Gürkan Küçüksentürk, Nhung Dam en Alex Hendrickx. Ontdek alles over hun rollen, bekijk de castfoto’s en krijg zin in de tv-serie Dertigers dankzij de trailer.

Op 29 maart 2020 schreef ik natuurlijk al de basis van dit uitgebreide artikel, maar ik heb ‘m nu (4 mei 2020) van een uitgebreide update voorzien met foto’s en video, zodat je helemaal bij bent. En waarschijnlijk net als ik al ontzettend veel zin hebt om te kijken.

Cast Dertigers Nederland

De cast van Dertigers in Nederland is nu – op 4 mei 2020 – ook officieel bekendgemaakt door BNNVARA. Wieger Windhorst (o.a. Toon, Heer en Meester), Joy Wielkens (o.a. A Raisin in the Sun, The Buddy Holly Story én nu ook Flikken Maastricht), Justus van Dillen (Flikken Rotterdam, Centraal Medisch Centrum, Jeuk!), Lykele Muus (Weg van jou, Klem), Leonoor Koster (Doris, Jeuk!), Eva Laurenssen, (Dagboek van een minnares, Meiden van de Herengracht), Jelle de Jong  (Moordvrouw, Sneekweek), Gürkan Küçüksentürk (Kinderen geen bezwaar, Morten), Nhung Dam (Klem, Ik weet wie je bent) en Alex Hendrickx (ANNE+, Pettycoat) vormen de Nederlandse cast van Dertigers.

Bekende acteurs en actrices in Nederlandse dertigers

Wat me meteen opvalt, is dat het hier allemaal om geschoolde acteurs en actrices gaat. Dat lees je hier onder ook, waarbij ik verder in ga op de rollen die zij spelen in deze nieuwe serie over vriendschap van BNNVARA. Vergelijk je Nederland met Vlaanderen dan zie je dat het voor een aantal namen uit de Belgische cast hun eerste (grote) rol was. Ik ben benieuwd of je dat terug gaat zien. Het scenario van Dertigers is voor de Nederlandse kijkers bewerkt door Susan Stam. De regie van deze serie lag in handen van Elzelien Peters, Barbara Bredero en Allard Westenbrink. Deze reeks is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA.

Remake Nederland

BNNVARA zendt de serie uit vanaf 18 mei om 20.25 uur op NPO3. Benieuwd of het in Nederland net zo’n succes gaat worden als in Vlaanderen. Daar wordt nu gewerkt aan het derde Dertigers seizoen. Waar de serie in België in Antwerpen is opgenomen, daar speelt in Nederland Amsterdam de hoofdrol. Natuurlijk gaat het hier ook om een groep dertigers die zich – al dan niet moeizaam – een weg door het leven banen.

BNNVARA

Nadat ik eind maart een bericht in Het Nieuwsblad las, ben ik zelf meteen mijn zoektocht gestart naar informatie over de Nederlandse acteurs en actrices die in Dertigers spelen. Dat was – eind maart 2020 -nog niet zo makkelijk. Ik kon via de persdienst van BNNVARA alleen een foto van de cast vinden. Fotograaf Wessel de Groot heeft hiervoor 5 acteurs en 3 actrices voor zijn lens gehad. Als ik ze zo zie, dan denk ik meteen ‘is dat niet die Turkse jongen uit Onderweg naar Morgen’, ‘zou dat de zoon van Dokter Deen zijn’ en ‘dat is Lykele Muus!’. Vervolgens ben ik op Instagram verder gaan zoeken en ik kwam al een aantal foto’s tegen.

Trailer Dertigers Nederland

Op 4 mei 2020 heeft BNNVARA daarnaast de trailer van Dertigers in Nederland uitgebracht. Met de eerdere online puzzeltocht, de gevonden informatie op Instagram én mijn uitgebreide Vlaamse Dertigers kennis – kan ik van alle acteurs en actrices vertellen welke rol zij in deze dagelijkse tv-serie spelen. En ik heb de foto’s!

Lykele Muus

Bart uit Dertigers wordt in Nederland gespeeld door Lykele Muus
Lykele Muus speelt Bart in Dertigers.

Lykele Muus schrijft op zijn website dat hij inderdaad in Dertigers speelt. Deze acteur studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en heeft zich vooral op het schrijven toegelegd. Je kunt ‘m dus ook kennen als schrijver en de ex van Juf Roos-actrice Melissa Drost. Hij was te zien in verschillende producties tv-, film- en theaterproducties. Denk aan Klem, Missie Aarde en Bellicher. Ook in Keizersvrouwen kwam hij even voorbij.

Op acteergebied zou 2020 zomaar het jaar van Lykele Muus kunnen worden. Hij zal namelijk ook te zien zijn in de dramaserie Vliegende Hollanders, die naar verwachting dit najaar wordt uitgezonden op NPO1. In deze serie spelen Daan Schuurman en Fedja van Huêt twee pioniers in de beginjaren van de commerciële luchtvaart. Lykele Muus kruipt in de huid van Koene Dirk Parmentier.

Wie Lykele Muus in Dertigers speelt? Hij neemt de rol van Bart voor zijn rekening. Bart is een echte womenizer, maar al jaren samen met de ietwat onzekere Tinne. Gespeeld door Leonoor Koster. Hun filmkinderen worden gespeeld door Lucas Reijnders en Sharai Troostwijk. Waar Lykele en Leonoor in Vlaanderen Bart en Tinne zouden heten, is het Bart en Lot geworden.

Lykele Muus en Leonoor Koster spelen een stel in Dertigers
Lykele Muus en Leonoor Koster spelen Bart en Lot in Dertigers.

Leonoor Koster

Leonoor Koster speelt Lot in Dertigers.

De kijkers van Toren C zullen haar waarschijnlijk herkennen: Leonoor Koster. Ze speelde in deze serie de rol van Pauline Bloem. Verder zat ze – net als Eva Laurenssen, die ook in Dertigers meespeelt – in StartUp (2014). Haar stem kun je kennen van het luisterboek van Mary Beth Keane‘ Vraag me nog eens. Maar ze maakt ook deel uit van de Nederlandse stem cast van Zootropolis.

Als de Nederlandse remake van Dertigers, de personages van de Vlaamse editie volgt, dan ga ik er vanuit dat Leonoor Koster in de huid kruipt van Tinne. BNNVARA laat weten dat in Nederland dit personage Lot heet.

Sharai Troostwijk

De 12-jarige Sharai Troostwijk heeft voor haar leeftijd al een mooi aantal rollen gespeeld. Zo was ze te zien in de hilarische film Hallo Bungalow, zie je haar in All You Need Is Love, Komt Een Man Bij De Dokter en kon je twee seizoenen van haar genieten als Floor in De Luizenmoeder.

En nu speelt Sharai Troostwijk dus de dochter van Lykele Muus en Leonoor Koster. In de Vlaamse serie heet dit meisje Louise, in de Nederlandse dertigers hebben ze gekozen voor Hanna.

Gezin met Lykele Muus, Lucas Reijnders, Sharai Troostwijk en Leonoor Koster in Dertigers
Lykele Muus, Lucas Reijnders, Sharai Troostwijk en Leonoor Koster spelen een gezin in Dertigers. Maak kennis met Bart, Mees, Hanna en Lot.

Lucas Reijnders

Lucas Reijnders is ook zo’n jonge Nederlandse acteur waar we in de toekomst vast nog veel van gaan horen. Hij speelt het zoontje van de ‘Nederlandse Bart en Tinne’. In Vlaanderen heet dit personage Robbe. Een naam die je in Nederland niet zo vaak hoort. Ik gokte dat ze er Rob of Robert van hebben gemaakt, maar een woordvoerster van BNNVARA laat me weten dat er gekozen is voor Mees.

Erg leuk om te ontdekken dat Lucas Reijnders in één van mijn favoriete Videoland-series te zien was: Weemoedt. Hij nam daar de rol van Sem Weemoedt voor zijn rekening. Verder zie je hem in Komt Een Man Bij De Dokter, als Toby in Superjuffie en had hij een gastrolletje in het eerste seizoen van Mocro Maffia.

Joy Wielkens als Nora in Dertigers
Joy Wielkens speelt Nora in Dertigers.

Joy Wielkens

De cast van Dertigers in Nederland bestaat absoluut uit multitalenten. Zo is Joy Wielkens namelijk niet alleen actrice, maar ook zangeres en theatermaakster. Ze volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Akademie. Waar ik haar voor het eerst zag? In haar rol als de koelbloedige rechercheur Leona Savonet in de politieserie Van Speijk.

Bij de vaste lezers van Vlaamskijken komt haar naam misschien wel bekend voor. Dat kan kloppen. Ze speelde namelijk ook mee in Keizersvrouwen, als Kea/Liv. Ze is daarnaast te zien in Videoland-series Zwarte Tulp en Centraal Medisch Centrum, net als in het derde seizoen van Smeris. In 2021 is ze een nieuwkomer in de cast van Flikken Maastricht (seizoen 15).

Joy Wielkens neemt de rol van Nora voor haar rekening. Ze is in de serie samen met het personage dat gespeeld wordt door Gürkan Küçüksentürk. Zoals je in de trailer kunt zien, is Nora net zwanger (maar of ze daar blij mee is…). Wist je dat er over het personage Nora zelfs een boek is geschreven: ‘Het verhaal van Nora‘.

Joy Wielkens en Gurkan Kucuksenturk als Nora en Jeroen in de cast van Dertigers in Nederland.
Joy Wielkens en Gurkan Kucuksenturk als Nora en Feras.

Eva Laurenssen

Eva Laurenssen als Saar in Dertigers.

Kijkers van Nederlandse films en series zullen het gezicht van Eva Laurenssen zeker herkennen. Ik zelf wist meteen dat ik haar in het tweede seizoen van Meisje van plezier heb gezien en in Bella Donna’s. Maar hoe ze nu heette… Tja, daarvoor moest ik toch even Googlen. Ze is in 2011 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Wist je dat Eva Laurenssen zelfs in een film heeft gespeeld, die alle lezers van deze blog waarschijnlijk wel kennen: Frits & Franky. In deze film (2013) met Sven De Ridder en Peter van den Begin speelde ze de rol van Jolien. Ze was verder te zien in StartUp als Helena Ruys, in La Famiglia als Giulia Esposito. In Soof speelt ze Gaby; in die rol keert ze ook terug in Soof 3. Op Videoland kun je haar tevens zien in De 12 van Schouwendam als Tessa de Haan. En op 3 augustus 2020 is bekendgemaakt dat ze ook te zien zal zijn in de Netflix film over Ferry Bouman (Undercover).

Eva Laurenssen kruipt in de huid van Saar. Wie de serie in Vlaanderen heeft gevolgd, ziet dat meteen. Saar is een echte losbol, die relaties niet zo serieus neemt en vol van haar leven geniet. Ze werkt als fotografe.

Jelle de Jong

Jelle de Jong speelt homo in Dertigers
Jelle de Jong speelt Elias in Dertigers.

Jelle de Jong is bij de grote publiek al lang geen onbekende meer. Zo keken er naar Dokter Deen – waarin hij haar zoon Robbert van Buren speelde – gemiddeld twee miljoen kijkers per aflevering. Verder speelde hij vorig jaar nog een gastrol in DNA en deed hij in 2018 mee aan Dance Dance Dance. Je kunt ‘m ook kennen uit Walhalla als Melle Dekkers. Of uit films als Sneekweek. Hij maakte op het witte doek zijn debuut als Ronnie Haan in Kameleon 2. Hij speelt mee in de verfilming van het boek van Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn – die nog in productie is. En dan speelt hij ook nog eens in de musical Soldaat van Oranje (waar Lykele Muus eerder in te zien was). Kortom: een acteur die bij een breed publiek in Nederland bekend is.

Jelle de Jong vormt in Dertigers een setje met Justus van Dillen. Als ik de trailer goed volg, dan speelt Justus Alex. Dat betekent dat Jelle de Jong in de huid kruipt van Elias. Elias is in de Vlaamse serie een personal trainer en hij hoort als vriendje-van bij de vriendengroep.

Justus van Dillen en Jelle de Jong spelen koppel in Dertigers
Justus van Dillen en Jelle de Jong zijn een setje in Dertigers. Zij spelen Alex(ander) en Elias.

Justus van Dillen

Justus van Dillen speelt Alex(ander) in Dertigers.

Justus van Dillen kun je vooral van het theater kennen. Hij studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht en speelde zelfs met NTGent. Hij heeft een breed repertoire opgebouwd bij verschillende gezelschappen. Dat deze man kan acteren daar hoef je je echt geen zorgen over te maken. Hij speelde verder mee in tv-series als Flikken Maastricht, Vechtershart en JEUK! Je zag ‘m ook in twee afleveringen van het eerste seizoen van Oogappels.

Als Jelle de Jong de rol van Elias voor zijn rekening neemt, dan kan het niet anders dan dat Justus van Dillen Alexander is. Alexander, die door de groep Alex wordt genoemd, maakt sinds het begin deel uit van de vriendengroep en is close met Nora.

Gürkan Küçüksentürk

Gurkun Kucuksenturk speelt in Dertigers
Gürkan Küçüksentürk speelt Feras in Dertigers.

Als je net als ik vroeger naar Onderweg naar Morgen keek, dan is Gürkan Küçüksentürk geen onbekende voor je. Van 2004 tot 2010 speelde hij de rol van Ilyas Cabar. Maar ook in Het schnitzelparadijs was hij destijds te zien. Daarna volgde nog heel veel bekende series. Denk aan Kinderen geen bezwaar, Danni Lowinski, De Maatschap, Klem en Morten.

Gürkan Küçüksentürk speelt de partner van Nora. In Vlaanderen heet zijn personage Jeroen. In Nederland wordt dit personage Feras genoemd, heeft BNNVARA mij laten weten. Ook hij maakt, doordat hij de vriend is van Nora, deel uit van de hechte vriendengroep. Een mooie toevoeging volgens mij aan de cast van Dertigers in Nederland.

Wieger Windhorst

Wieger Windhorst speelt de rol van Pieter in Dertigers
Wieger Windhorst speelt de rol van Pieter in Dertigers.

Wieger Windhorst is in 2013 afgestudeerd aan de Toneelschool Maastricht, richting theatraal performer. In 2009 speelde hij de hoofdrol in de film Alles Stroomt. Daarna volgden verschillende (bij)rollen in films en tv-series, zoals Levenslied en Celblok H (vergelijkbaar met Gent-West).

Wieger Windhorst de rol van Pieter voor zijn rekening neemt. Wie de serie volgt, merkt dat Pieter eigenlijk ‘de hoofdpersoon’ is. Hij heeft een eigen zaak en een zoontje uit een verbroken relatie. Al snel treft hij een nieuw meisje; een rol van Nhung Dam. wist je dat over zijn personage het boek ‘Het verhaal van Pieter‘ is verschenen?

Nhung Dam en Wieger Windhorst in Dertigers cast Nederland.
Wieger Windhorst en Nhung Dam vormen een setje in Dertigers. Ze spelen Pieter en zijn nieuwe vriendin Babs.

Nhung Dam

Nhung Dam is actrice, theatermaakster en schrijfster. Haar boekroman Duizend Vaders is ontzettend goed ontvangen en zelfs in het Duits vertaald. Ook diverse toneelstukken die ze schreef, zijn vertaald naar Duits en Engels. Na haar studie psychologie ging ze naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze maakte ook deel uit van het Vlaamse dansgezelschap Ward/Ward.

Waar je Nhung Dam van kunt kennen? Nou dat zijn echt niet de minste tv-series. Zo speelde ze Anja Appelboom in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. En als Juf Judith kwam ze voorbij in Klem. Maar ook in Ik Weet Wie Je Bent, Meiden van de Herengracht en Ja, ik wil! speelt ze mee.

Toen ik de eerste versie van dit artikel over de cast van Dertigers in Nederland schreef aan de hand van beperkte informatie, wist ik echt niet hoe ik Nhung Dam in het verhaal moest plaatsen. Als ik de trailer en de persfoto’s zo bekijk, dan kan het niet anders dan dat zij een setje vormt met Wieger Windhorst. Omdat ze zo liefdevol op de foto staan, ga ik er vanuit dat zij zijn nieuwe vriendin Babs is (en niet de boze ex, waarmee we absoluut kennis gaan maken – zeker als in Nederland ook een tweede seizoen van Dertigers volgt). BNNVARA heeft inmiddels bevestigd dat Nhung Dam Babs speelt.

Alex Hendrickx

Alex Hendrickx is één van de jonge Nederlandse acteurs, waar we steeds vaker van kunnen genieten. Hij is in 2017 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Je kon van hem genieten in tv-series als Petticoat en Ik weet Wie Je Bent, maar ook in films als App, Fissa en het indrukwekkende Ventoux. 2020 wordt echt zijn jaar op serie gebied. Je ziet Alex Hendrickx dan in Van der Valk, Anne+ en in Dertigers.

Welke rol Alex Hendrickx speelt, kon ik uit de trailer niet opmaken. Hij behoort in ieder geval zeker tot de cast van Dertigers in Nederland. Kim van Oncen (de Vlaamse Saartje) volgende, ontdek ik op haar Instagram een foto waarop ze twee stills uit Dertigers vergelijkt. Namelijk van beide Saartjes en hun lover. Waar die rol – van Kobe – in Vlaanderen door Nick De Vucht wordt gespeeld, daar speelt Alex Hendrickx ‘m in Nederland. Hij is de nieuwe vriend van Saar. De woordvoerster van BNNVARA heeft dat aan Vlaamskijken bevestigd.

Cynthia Abma

Op de Instagram van Gürkan Küçüksentürk zie ik ook Cynthia Abma voorbij komen. Welke rol zij voor haar rekening neemt, vind ik lastig. Dat zullen we dus gaan zien. Je kunt Cynthia Abma kennen uit onder andere Spijkerhoek, Vrouwenvleugel, GTST en Flikken Rotterdam. In het theater stond ze de laatste tijd in de theatervoorstellingen over Hendrik Groen.

Als je nog boeken zoekt voor deze quarantaine tijd, blijf dan in Dertigers sfeer.

En er is nog meer goed nieuws over Dertigers!

Foto’s cast Dertigers Nederland: BNNVARA – Wessel de Groot

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

29 maart 2020 /