Alles over Cast Dertigers (seizoen 1 én 2) in Nederland (BNNVARA)

Ontdek alles over de cast van Dertigers in Nederland. De Nederlandse remake kwam voor het eerst op tv in mei 2020. En vanaf maandag 23 augustus kun je rond 22.00 uur kijken naar het tweede seizoen van Dertigers. De hoofdrollen in deze serie worden gespeeld door Jelle de Jong, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Joy Wielkens, Wieger Windhorst, Justus van Dillen, Leonoor Koster, Gürkan Küçüksentürk, Nhung Dam en Alex Hendrickx. Daarnaast spelen verschillende bekende acteurs en actrices een grotere rol in zowel het eerste, als tweede seizoen. Ontdek alles over hun personage, bekijk de castfoto’s en kom te weten waar je die acteurs en actrices uit Dertigers van kent.

Op 29 maart 2020 schreef ik de basis van dit uitgebreide artikel. Ik heb ‘m in mei 2020 bijgewerkt aan de hand van seizoen 1. Nu het tweede seizoen van Dertigers op tv is – en de cast dus is aangevuld – heb ik ook dit artikel van een update voorzien met informatie over de acteurs en actrices die in Dertigers 2 te zien zijn. En waar je de cast anno 2021 van kent. Veel leesplezier.

Cast Dertigers Nederland

De cast van Dertigers in Nederland is nu – op 4 mei 2020 – ook officieel bekendgemaakt door BNNVARA. Wieger Windhorst (o.a. Toon, Heer en Meester), Joy Wielkens (o.a. A Raisin in the Sun, The Buddy Holly Story én nu ook Flikken Maastricht), Justus van Dillen (Flikken Rotterdam, Centraal Medisch Centrum, Jeuk!), Lykele Muus (Weg van jou, Klem), Leonoor Koster (Doris, Jeuk!), Eva Laurenssen, (Dagboek van een minnares, Meiden van de Herengracht), Jelle de Jong  (Moordvrouw, Sneekweek), Gürkan Küçüksentürk (Kinderen geen bezwaar, Morten), Nhung Dam (Klem, Ik weet wie je bent) en Alex Hendrickx (ANNE+, Pettycoat) vormen de Nederlandse cast van Dertigers.

Bekende acteurs en actrices in Nederlandse dertigers

Wat me meteen opvalt, is dat het hier allemaal om geschoolde acteurs en actrices gaat. Dat lees je hier onder ook, waarbij ik verder in ga op de rollen die zij spelen in deze nieuwe serie over vriendschap van BNNVARA. Vergelijk je Nederland met Vlaanderen dan zie je dat het voor een aantal namen uit de Belgische cast hun eerste (grote) rol was. Ik ben benieuwd of je dat terug gaat zien. Het scenario van Dertigers is voor de Nederlandse kijkers bewerkt door Susan Stam. De regie van deze serie lag in handen van Elzelien Peters, Barbara Bredero en Allard Westenbrink. Deze reeks is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA.

Remake Nederland

BNNVARA heeft het eerste seizoen vanaf 18 mei 2020 uitgezonden. Het tweede seizoen is te kijken vanaf maandag 23 augustus 2021. Inmiddels is ook de komst van een derde seizoen bevestigd. De reeks is gebaseerd op de Vlaamse serie Dertigers. Daar is het een enorm succes en wordt zelfs aan seizoen 4 gewerkt momenteel. Waar de serie in België in Antwerpen is opgenomen, daar speelt in Nederland Amsterdam de hoofdrol. Natuurlijk gaat het hier ook om een groep dertigers die zich – al dan niet moeizaam – een weg door het leven banen. Toch zijn er wel wat verschillen tussen de originele Vlaamse serie en de Nederlandse remake van Dertigers.

Ontdek nu alles over de acteurs uit Dertigers. Wil je meer weten over de cast Dertigers seizoen 2? Scroll dan even door het artikel naar onder. Eerst volgen namelijk de hoofdrolspelers, die je vanaf het eerste seizoen kent.

Lykele Muus

Bart uit Dertigers wordt in Nederland gespeeld door Lykele Muus
Lykele Muus speelt Bart in Dertigers.

Lykele Muus schrijft op zijn website dat hij inderdaad in Dertigers speelt. Deze acteur studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en heeft zich vooral op het schrijven toegelegd. Je kunt ‘m dus ook kennen als schrijver en de ex van Juf Roos-actrice Melissa Drost. Hij was te zien in verschillende producties tv-, film- en theaterproducties. Denk aan Klem, Missie Aarde en Bellicher. Ook in Keizersvrouwen kwam hij even voorbij.

In 2020 was Lykele Muus niet van tv weg te slaan. je zag ‘m bijvoorbeeld in de dramaserie Vliegende Hollanders naast Daan Schuurman en Fedja van Huêt als Koene Dirk Parmentier. Hij speelde één van de hoofdrollen in Thuisfront. Verder volgden gastrollen in Kerstgezel.nl, Nieuw Zeer en het derde seizoen van Meisje van Plezier. Op dit moment is het verder wachten op de films De Zitting en Alles op Tafel.

Wie Lykele Muus in Dertigers speelt? Hij neemt de rol van Bart voor zijn rekening. Bart is een echte womenizer, maar al jaren samen met de ietwat onzekere Tinne. Gespeeld door Leonoor Koster. Hun filmkinderen worden in het eerste seizoen gespeeld door Lucas Reijnders en Sharai Troostwijk. In het tweede seizoen zien we Wick van den Bos als hun zoontje. Waar Lykele en Leonoor in Vlaanderen Bart en Tinne zouden heten, is het Bart en Lot geworden.

Lykele Muus en Leonoor Koster spelen een stel in Dertigers
Lykele Muus en Leonoor Koster spelen Bart en Lot in Dertigers.

Leonoor Koster

Leonoor Koster speelt Lot in Dertigers.

De kijkers van Toren C zullen haar waarschijnlijk herkennen: Leonoor Koster. Ze speelde in deze serie de rol van Pauline Bloem. Verder zat ze – net als Eva Laurenssen, die ook in Dertigers meespeelt – in StartUp (2014). Haar stem kun je kennen van het luisterboek van Mary Beth Keane‘ Vraag me nog eens. Maar ze maakt ook deel uit van de Nederlandse stem cast van Zootropolis. En het afgelopen jaar zag je haar ook in Nieuw Zeer (net als Lykele Muus).

Als de Nederlandse remake van Dertigers, de personages van de Vlaamse editie volgt, dan ga ik er vanuit dat Leonoor Koster in de huid kruipt van Tinne. BNNVARA laat weten dat in Nederland dit personage Lot heet.

Sharai Troostwijk

De 12-jarige Sharai Troostwijk heeft voor haar leeftijd al een mooi aantal rollen gespeeld. Zo was ze te zien in de hilarische film Hallo Bungalow, zie je haar in All You Need Is Love, Komt Een Man Bij De Dokter en kon je twee seizoenen van haar genieten als Floor in De Luizenmoeder. Dit jaar zag je haar ook in de tv-serie Mijn Kleine Grote Broer.

En nu speelt Sharai Troostwijk dus de dochter van Lykele Muus en Leonoor Koster. In de Vlaamse serie heet dit meisje Louise, in de Nederlandse dertigers hebben ze gekozen voor Hanna.

Gezin met Lykele Muus, Lucas Reijnders, Sharai Troostwijk en Leonoor Koster in Dertigers
Lykele Muus, Lucas Reijnders, Sharai Troostwijk en Leonoor Koster spelen een gezin in het eerste seizoen van Dertigers in Nederland. Maak kennis met Bart, Mees, Hanna en Lot.

Lucas Reijnders

Lucas Reijnders is ook zo’n jonge Nederlandse acteur waar we in de toekomst vast nog veel van gaan horen. Hij speelt in het eerste seizoen het zoontje van de ‘Nederlandse Bart en Tinne’. In Vlaanderen heet dit personage Robbe. Een naam die je in Nederland niet zo vaak hoort. Ik gokte dat ze er Rob of Robert van hebben gemaakt, maar een woordvoerster van BNNVARA laat me weten dat er gekozen is voor Mees. In het tweede seizoen wordt deze rol gespeeld door Wick van den Bos.

Erg leuk om te ontdekken dat Lucas Reijnders in één van mijn favoriete Videoland-series te zien was: Weemoedt. Hij nam daar de rol van Sem Weemoedt voor zijn rekening. Verder zie je hem in Komt Een Man Bij De Dokter, als Toby in Superjuffie en had hij een gastrol in het eerste en derde seizoen van Mocro Maffia. Na Dertigers heeft Lucas Reijnders sowieso best wat rollen gespeeld. Zo zag je hem net als zijn tv-ouders Lykele Muus en Leonoor Koster in Nieuw Zeer. Hij nam de rol van Davy in Kerstgezel.nl voor zijn rekening. En je zag hem als Kareltje in De K van Karlijn.

Joy Wielkens

Joy Wielkens als Nora in Dertigers
Joy Wielkens speelt Nora in Dertigers.

De cast van Dertigers in Nederland bestaat absoluut uit multitalenten. Zo is Joy Wielkens namelijk niet alleen actrice, maar ook zangeres en theatermaakster. Ze volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Akademie. Waar ik haar voor het eerst zag? In haar rol als de koelbloedige rechercheur Leona Savonet in de politieserie Van Speijk.

Bij de vaste lezers van Vlaamskijken komt haar naam misschien wel bekend voor. Dat kan kloppen. Ze speelde namelijk ook mee in Keizersvrouwen, als Kea/Liv. Ze is daarnaast te zien in Videoland-series Zwarte Tulp en Centraal Medisch Centrum, net als in het derde seizoen van Smeris. In 2021 is ze een nieuwkomer in de cast van Flikken Maastricht (seizoen 15). En ze kwam kort voorbij in Swanenburg.

Joy Wielkens neemt de rol van Nora voor haar rekening. Ze is in de serie samen met het personage dat gespeeld wordt door Gürkan Küçüksentürk. Zoals je in de trailer kunt zien, is Nora net zwanger (maar of ze daar blij mee is…). Wist je dat er over het personage Nora zelfs een boek is geschreven: ‘Het verhaal van Nora‘.

Joy Wielkens en Gurkan Kucuksenturk als Nora en Jeroen in de cast van Dertigers in Nederland.
Joy Wielkens en Gurkan Kucuksenturk als Nora en Feras.

Eva Laurenssen

Eva Laurenssen als Saar in Dertigers.

Kijkers van Nederlandse films en series zullen het gezicht van Eva Laurenssen zeker herkennen. Ik zelf wist meteen dat ik haar in het tweede seizoen van Meisje van plezier heb gezien en in Bella Donna’s. Maar hoe ze nu heette… Tja, daarvoor moest ik toch even Googlen. Ze is in 2011 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Wist je dat Eva Laurenssen zelfs in een film heeft gespeeld, die alle lezers van deze blog waarschijnlijk wel kennen: Frits & Franky. In deze film (2013) met Sven De Ridder en Peter van den Begin speelde ze de rol van Jolien. Ze was verder te zien in StartUp als Helena Ruys, in La Famiglia als Giulia Esposito. In Soof speelt ze Gaby; in die rol keert ze ook terug in Soof 3. Op Videoland kun je haar tevens zien in De 12 van Schouwendam als Tessa de Haan. En op 3 augustus 2020 is bekendgemaakt dat ze ook te zien zal zijn in de Netflix film over Ferry Bouman (Undercover).

Eva Laurenssen kruipt in de huid van Saar. Wie de serie in Vlaanderen heeft gevolgd, ziet dat meteen. Saar is een echte losbol, die relaties niet zo serieus neemt en vol van haar leven geniet. Ze werkt als fotografe.

Jelle de Jong

Jelle de Jong speelt homo in Dertigers
Jelle de Jong speelt Elias in Dertigers.

Jelle de Jong is bij de grote publiek al lang geen onbekende meer. Zo keken er naar Dokter Deen – waarin hij haar zoon Robbert van Buren speelde – gemiddeld twee miljoen kijkers per aflevering. Verder speelde hij vorig jaar nog een gastrol in DNA en deed hij in 2018 mee aan Dance Dance Dance. Je kunt ‘m ook kennen uit Walhalla als Melle Dekkers. Of uit films als Sneekweek. Hij maakte op het witte doek zijn debuut als Ronnie Haan in Kameleon 2. Hij speelt mee in de verfilming van het boek van Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn. En dan speelt hij ook nog eens in de musical Soldaat van Oranje (waar Lykele Muus eerder in te zien was). Kortom: een acteur die bij een breed publiek in Nederland bekend is.

Jelle de Jong vormt in Dertigers een setje met Justus van Dillen. Als ik de trailer goed volg, dan speelt Justus Alex. Dat betekent dat Jelle de Jong in de huid kruipt van Elias. Elias is in de Vlaamse serie een personal trainer en hij hoort als vriendje-van bij de vriendengroep.

Justus van Dillen en Jelle de Jong spelen koppel in Dertigers
Justus van Dillen en Jelle de Jong zijn een setje in Dertigers. Zij spelen Alex(ander) en Elias.

Justus van Dillen

Justus van Dillen speelt Alex(ander) in Dertigers.

Justus van Dillen kun je vooral van het theater kennen. Hij studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht en speelde zelfs met NTGent. Hij heeft een breed repertoire opgebouwd bij verschillende gezelschappen. Dat deze man kan acteren daar hoef je je echt geen zorgen over te maken. Hij speelde verder mee in tv-series als Flikken Maastricht, Vechtershart en JEUK! Je zag ‘m ook in twee afleveringen van het eerste seizoen van Oogappels.

Als Jelle de Jong de rol van Elias voor zijn rekening neemt, dan kan het niet anders dan dat Justus van Dillen Alexander is. Alexander, die door de groep Alex wordt genoemd, maakt sinds het begin deel uit van de vriendengroep en is close met Nora.

Wieger Windhorst

Wieger Windhorst speelt de rol van Pieter in Dertigers
Wieger Windhorst speelt de rol van Pieter in Dertigers.

Wieger Windhorst is in 2013 afgestudeerd aan de Toneelschool Maastricht, richting theatraal performer. In 2009 speelde hij de hoofdrol in de film Alles Stroomt. Daarna volgden verschillende (bij)rollen in films en tv-series, zoals Levenslied en Celblok H (vergelijkbaar met Gent-West).

Wieger Windhorst de rol van Pieter voor zijn rekening neemt. Wie de serie volgt, merkt dat Pieter eigenlijk ‘de hoofdpersoon’ is. Hij heeft een eigen zaak en een zoontje uit een verbroken relatie. Al snel treft hij een nieuw meisje; een rol van Nhung Dam. wist je dat over zijn personage het boek ‘Het verhaal van Pieter‘ is verschenen?

Svenn van der Kruit

De rol van Luuk – de zoon van Pieter – wordt in het eerste seizoen gespeeld door Svenn van der Kruit. Die is op dit moment te zien in Dokter Roman en had ook een rolletje in Just Say Yes. In het tweede seizoen speelt Mees Blijleven Luuk.

Gürkan Küçüksentürk

Gurkun Kucuksenturk speelt in Dertigers
Gürkan Küçüksentürk speelt Feras in Dertigers.

Als je net als ik vroeger naar Onderweg naar Morgen keek, dan is Gürkan Küçüksentürk geen onbekende voor je. Van 2004 tot 2010 speelde hij de rol van Ilyas Cabar. Maar ook in Het schnitzelparadijs was hij destijds te zien. Daarna volgde nog heel veel bekende series. Denk aan Kinderen geen bezwaar, Danni Lowinski, De Maatschap, Klem en Morten. Recent zag je hem nog in de serie Het A-woord.

Gürkan Küçüksentürk speelt de partner van Nora. In Vlaanderen heet zijn personage Jeroen. In Nederland wordt dit personage Feras genoemd, heeft BNNVARA mij laten weten. Ook hij maakt, doordat hij de vriend is van Nora, deel uit van de hechte vriendengroep. Een mooie toevoeging volgens mij aan de cast van Dertigers in Nederland. Helaas zien we hem in het tweede seizoen van Dertigers minder, omdat de relatie met Nora verbroken is. Natuurlijk blijft hij als vader van haar kindje wel in beeld.

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten speelt Marieke, de ex van Pieter. Haar rol wordt in het tweede seizoen van Dertigers bepalender. Ja zag haar eerder in Als de dijken breken. Ze is daarnaast zangeres en staat veel in het theater. Zo zag je haar bijvoorbeeld in de musical van De Marathon en in Dolfje Weerwolfje.

Anke van ’t Hof

Actrice Anke van ’t Hof speelt de moeder van Saar in Dertigers. Dat is misschien wel één van de belangrijkste bijrollen uit deze serie. Deze vrouw krijgt te maken met jongdementie. Een ontzettend heftige rol die Anke van ’t Hof geweldig speelt.

Juul Vrijdag

Nieuwsgierig naar wie de moeder van Pieter in Dertigers speelt; dat is actrice Juul Vrijdag. Zij heeft al in verschillende (kinder)film en -series gespeeld. Denk aan Kikkerdril en Kasper En De Kerstengelen.

Hans Zuydveld

De rol van de vader van Pieter wordt gespeeld door Hans Zuydveld. Die heeft al ontzettend veel rollen gespeeld, waarbij we hem voor het eerst zagen In de Vlaamsche pot. Maar hij speelde ook in Medisch Centrum West en Goudkust. De vader van Pieter is een beetje een norse man.

Jolanda van den Berg

Wie speelt Anke in Dertigers; de vrouw die het hoofd van Bart op hol brengt? Dat is Jolanda van den Berg. Je zag haar bijvoorbeeld eerder in Dokter Tinus en in Gooische vrouwen.

Jennifer Evenhuis

We zien Jennifer Evenhuis in Dertigers als de bazin van Pieter. Haar personage Irene geeft hem een kans, nadat hij failliet is gegaan. Recent zag je haar nog in Mijn Kleine Grote Broer.

Cast tweede seizoen Dertigers

De cast van Dertigers tweede seizoen wordt aangevuld met verschillende nieuwe namen. Eric Corton, Mustafa Duygulu en Abbey Hoes zijn te zien naast de vaste acteurs. Ook John Buijsman, Jip van den Dool en Margo Dames maken hun opwachting. Je leest er hieronder meer over.

Abbey Hoes

Abbey Hoes zien we in Dertigers als Claire, de nieuwe buurvrouw van Nora. Ze is in Amsterdam komen wonen. Tijdens de verhuizing lopen Claire en haar vader (gespeeld door Eric Corton) Nora voor het eerst tegen het lijf. In de eerste afleveringen zien we dat ze aan de slag gaat als de oppas.

De jonge actrice Abbey Hoes heeft al heel veel rollen op haar naam staan. Ze zal in 2022 de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines. Maar je kunt haar bijvoorbeeld ook kennen van de film Vals.

Eric Corton en Abbey Hoes nieuw in de cast van Dertigers (seizoen 2).
Eric Corton en Abbey Hoes nieuw in de cast van Dertigers (seizoen 2).

Eric Corton

Eric Corton speelt de vader van Claire, de buurvrouw van Nora. Hij is weduwnaar. In de Vlaamse Dertigers heet zijn personage Hans. Zijn rol wordt gaandeweg het tweede seizoen steeds groter… (Al zal ik daar natuurlijk nog niet te veel over verklappen.)

Je kent Eric Corton natuurlijk als radio-dj. Als acteur leerde we hem kennen in Penoza; hij speelde in seizoen 2, 3 en 4 de rol van John de Weerdt (de nieuwe liefde van Carmen). Daarnaast wast hij in het derde seizoen van Mocro Maffia te zien als Teamleider Geusebroek. Wist je dat Eric Corton ook schrijver is? Hij heeft verschillende boeken geschreven.

Mustafa Duygulu

Acteur Mustafa Duygulu gaat als zijn personage in het tweede seizoen het hoofd van één van de vrouwelijke hoofdrolspelers op het hoofd brengen… Meer verklap ik daar nog niet over, want zijn personage is nog niet voorgesteld in de serie.

Mustafa Duygulu was recent te zien in De Oost en K van Karlijn als dokter Winsenium. En net als verschillende leden uit de cast van Dertigers (seizoen 2) zag je hem in het tweede seizoen van Nieuw Zeer.

Mustafa Duygulu in cast Dertigers seizoen 2
Mustafa Duygulu in cast Dertigers seizoen 2

John Buijsman

John Buijsman speelt in Dertigers de rol van de vader van Alex. Voor hij gaat trouwen neemt Alex – op aandringen van Elias – contact op met zijn familie. Alex heeft al jarenlang geen contact meer met zijn vader.

Acteur John Buijsman ken je bijvoorbeeld van Loenatik. Hij heeft in zijn rijke carrière al tal van rollen gespeeld.

Wick van den Bos (nieuwe Mees)

In het tweede seizoen van Dertigers in Nederland zie je een andere Mees. Waar eerst Lucas Reijnders deze rol speelde, zien we nu Wick van den Bos als Mees – de zoon van Bart en Lot.

Wist je dat Wick van den Bos nog niet zo heel lang geleden ook op tv te zien was? Deze jonge acteur speelde de rol van de jonge Dick Praal in Swanenburg. En nu zien we hem dus als Mees in het tweede seizoen van Dertigers.

Mees Blijleven (nieuwe Luuk)

Nog zo’n jonge acteur die we in het tweede seizoen van Dertigers zien is Mees Blijleven, die deze keer de rol van Luuk voor zijn rekening neemt. Dit is het zoontje van Pieter. In België wordt zijn personage Lucas genoemd.

Marisa van Eyle

Actrice Marisa van Eyle, die zowel op tv als in het theater te zien was, zien we in het tweede seizoen van Dertigers als de moeder van Elias. Ze was bijvoorbeeld als Julia Meinderts te zien in Ik Weet Wie Je Bent.

Tjebbo Gerritsma

Acteur Tjebbo Gerritsma – die volgens mij geen introductie nodig heeft – zien we in Dertigers als de baas van Bart.

Linde van den Heuvel

Linda van den Heuvel – die je kent als Merle uit Papadag – zie je in Dertigers als een collega van Nora.

Jip van den Dool

De jonge acteur Jip van den Dool zien we ook terug in het tweede seizoen van Dertigers. Je kent hem bijvoorbeeld uit Ares en de serie Red Light. Welke rol hij speelt, is nog niet bekend.

Margo Dames

Actrice Margo Dames ken je bijvoorbeeld van Kees & Co en Madelief. Welke rol zij gaat spelen in het tweede seizoen van Dertigers is nog niet bekend. Ze doet in ieder geval haar intrede in de cast, zo meldde BNNVARA in het persbericht over Dertigers.

Deze acteurs en actrices zag je eerder in Seizoen 1 van Dertigers.

Nhung Dam

Nhung Dam is actrice, theatermaakster en schrijfster. Haar boekroman Duizend Vaders is ontzettend goed ontvangen en zelfs in het Duits vertaald. Ook diverse toneelstukken die ze schreef, zijn vertaald naar Duits en Engels. Na haar studie psychologie ging ze naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze maakte ook deel uit van het Vlaamse dansgezelschap Ward/Ward.

Waar je Nhung Dam van kunt kennen? Nou dat zijn echt niet de minste tv-series. Zo speelde ze Anja Appelboom in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. En als Juf Judith kwam ze voorbij in Klem. Maar ook in Ik Weet Wie Je Bent, Meiden van de Herengracht en Ja, ik wil! speelt ze mee.

Toen ik de eerste versie van dit artikel over de cast van Dertigers in Nederland schreef aan de hand van beperkte informatie, wist ik echt niet hoe ik Nhung Dam in het verhaal moest plaatsen. Als ik de trailer en de persfoto’s zo bekijk, dan kan het niet anders dan dat zij een setje vormt met Wieger Windhorst. Omdat ze zo liefdevol op de foto staan, ga ik er vanuit dat zij zijn nieuwe vriendin Babs is (en niet de boze ex, waarmee we absoluut kennis gaan maken – zeker als in Nederland ook een tweede seizoen van Dertigers volgt). BNNVARA heeft inmiddels bevestigd dat Nhung Dam Babs speelt.

Nhung Dam en Wieger Windhorst in Dertigers cast Nederland.
Wieger Windhorst en Nhung Dam vormen een setje in het eerste seizoen van Dertigers. Ze spelen Pieter en zijn nieuwe vriendin Babs.

Alex Hendrickx

Alex Hendrickx is één van de jonge Nederlandse acteurs, waar we steeds vaker van kunnen genieten. Hij is in 2017 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Je kon van hem genieten in tv-series als Petticoat en Ik weet Wie Je Bent, maar ook in films als App, Fissa en het indrukwekkende Ventoux. 2020 wordt echt zijn jaar op serie gebied. Je zag Alex Hendrickx dan in Van der Valk, Anne+ en in Dertigers. En laten we ook All Stars & Zonen niet vergeten, waarin hij Rikkie van Buren speelt.

Welke rol Alex Hendrickx speelt, kon ik uit de trailer niet opmaken. Hij behoort in ieder geval zeker tot de cast van Dertigers in Nederland. Kim van Oncen (de Vlaamse Saartje) volgende, ontdek ik op haar Instagram een foto waarop ze twee stills uit Dertigers vergelijkt. Namelijk van beide Saartjes en hun lover. Waar die rol – van Kobe – in Vlaanderen door Nick De Vucht wordt gespeeld, daar speelt Alex Hendrickx ‘m in Nederland. Hij is de nieuwe vriend van Saar. De woordvoerster van BNNVARA heeft dat aan Vlaamskijken bevestigd.

Cynthia Abma

Op de Instagram van Gürkan Küçüksentürk zie ik ook Cynthia Abma voorbij komen. je zag haar één aflevering in seizoen 1 als gynaecologe. Je kunt Cynthia Abma kennen uit onder andere Spijkerhoek, Vrouwenvleugel, GTST en Flikken Rotterdam. In het theater stond ze de laatste tijd in de theatervoorstellingen over Hendrik Groen.

Als je nog boeken zoekt voor deze quarantaine tijd, blijf dan in Dertigers sfeer.

BNNVARA

Nadat ik eind maart een bericht in Het Nieuwsblad las, ben ik zelf meteen mijn zoektocht gestart naar informatie over de Nederlandse acteurs en actrices die in Dertigers spelen. Eind maart 2020 was dat nog niet zo makkelijk en schreef ik dit: “Ik kon via de persdienst van BNNVARA alleen een foto van de cast vinden. Fotograaf Wessel de Groot heeft hiervoor 5 acteurs en 3 actrices voor zijn lens gehad. Als ik ze zo zie, dan denk ik meteen ‘is dat niet die Turkse jongen uit Onderweg naar Morgen’, ‘zou dat de zoon van Dokter Deen zijn’ en ‘dat is Lykele Muus!’. Vervolgens ben ik op Instagram verder gaan zoeken en ik kwam al een aantal foto’s tegen.”

Foto’s cast Dertigers Nederland: BNNVARA – Wessel de Groot / Foto’s seizoen 2: Hollands Licht. Headerfoto: Rob van der Voort.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 maart 2020 /