Edelfigurant met Loes Schnepper en Frank Lammers

Loes Schnepper, Hannah Hoekstra en Frank Lammers zijn samen te zien in de nieuwe, komische VPRO-serie Edelfigurant. De reeks is vanaf zondag 9 mei om 22.45 uur op tv te zien bij NPO 3. Eerder zag je ‘m al op het YouTube-account van NPO 3.

Edelfigurant

De carrière van de ambitieuze figurant Irma krijgt een boost wanneer ze promoveert tot edelfigurant. Elke aflevering speelt ze een nieuwe rol op de set van commercials, videoclips of films. Houdt Irma het vol in de wereld van de polderglamour, of gaat ze langzaam ten onder?

Wanneer de overambitieuze figurant Irma (Loes Schnepper) wordt ontdekt door manager Maaike Michaelson (Hannah Hoekstra), krijgt ze de kans de opstap naar edelfigurant te maken. Op de set botst ze regelmatig met haar aartsrivaal Rikkert (Frank Lammers) en in elke nieuwe rol wordt ze geconfronteerd met maatschappelijke dilemma’s, zoals een discussie over het slavernijverleden op de set van een rap-videoclip en een gesprek over schietgeweld tijdens een livestream van een gamer.

Cast Edelfigurant

Loes Schnepper (die je kent uit o.a. Papadag) speelt dus de overambitieuze figurante Irma. Hannah Hoekstra (die te zien was naast Kevin Janssens in De Patrick) speelt haar manager. Frank Lammers (Undercover én veel meer) speelt de aartsrivaal Rikkert. Verder zijn er rollen voor Splinter Chabot, rapper Stepherd en YouTuber/’bankzitter’ Koen van Heest.

Makers

Edelfigurant is geschreven en geregisseerd door Joosje Duk (Night, #Fitgirls, Gappies). De serie is een coproductie van VPRO en Millstreet Films. De VPRO serie Edelfigurant kijk je vanaf vrijdag 11 december op het NPO 3 YouTube kanaal (de eerste aflevering zie je hieronder). En vanaf nu komt-ie dus ook op tv.

Foto: VPRO / Millstreet Films

Edelfigurant kijken

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2020 /