De Patrick met Kevin Janssens: dramatische komedie

De Patrick met Kevin Janssens draait binnenkort in de bioscoop. De dramatische komedie van regisseur Tim Mielants is vanaf 28 augustus 2019 in België te zien. Een maand later – op 26 september 2019 – draait hij ook in Nederlandse zalen.  De cast telt bekende Nederlandse en Vlaamse acteurs en actrices. Naast Kevin Janssens zijn dat bijvoorbeeld Pierre Bokma, Hannah Hoekstra, Ariane van Vliet, Katelijne Damen en Jan Bijvoet.

De Patrick met Kevin Janssens bloot op naturistencamping

Persoonlijk verwacht ik veel van deze film. Hij is tenslotte niet voor niets bekroond met de prijs voor beste regie tijdens het International Film Festival Karlovy Vary. Dat is een van de oudste en belangrijkste internationale filmfestivals van Centraal- en Oost-Europa Verder ben ik nieuwsgierig, omdat we Patrick Janssens – die door veel vrouwen toch als één van de knapste Vlaamse acteurs wordt beschouwd – nu in een heel andere rol zien. Hij is maar liefst zeventien kilo aangekomen om in de huid van ‘de Patrick’ te kruipen.

De Patrick filmposter

Zeventien kilo aangekomen

Kevin Janssens zei daarover in een eerder verschenen persbericht: “Toen Tim me vroeg voor deze rol, beseften we beiden wel dat ‘de Patrick’ als personage eigenlijk zo ver van mezelf stond, dat Tim suggereerde dat ik misschien wat zou kunnen verdikken om zo op één of andere manier in een ander lichaam terecht te komen, waarbij ik mezelf als het ware niet meer zou herkennen, en ook fysiek ‘de Patrick’ zou worden. Dat heeft gewerkt. Deze rol mogen spelen is een geweldige uitdaging.”

De Patrick met Kevin Janssens en Hannah Hoekstra

Kevin Janssens

Kevin Janssens heeft met D’Ardennen echt zijn doorbraak gemaakt. Hij is niet alleen te zien in veel Vlaamse films en tv-series, maar ook internationaal timmert hij flink aan de weg. Zo zat hij bijvoorbeeld ook in Undercover. Mijn favorieten? Qua serie is dat nog steeds Vermist, maar ook in Over Water schittert hij. Daarnaast verwacht ik veel van de nieuwe tv-serie Fair Trade, waarin hij naast zijn vriendin Ella-June Henrard te zien is. Wat films met Kevin Janssens betreft, springt D’Ardennen er absoluut uit.

De Patrick: Pierre Bokma en Ariane van Vliet naakt

Cast De Patrick

Maar Kevin Janssens is niet de enige topacteur die je in deze film treft. Alle acteurs en actrices – of ze nu Nederlands of Vlaams zijn – hebben een indrukwekkend cv. Jan Bijvoet (die je kent van Borgman), Katelijne Damen (die je recent zag in de veelbesproken film Girl), Josse De Pauw, Frank Vercruyssen, Janne Desmet (die schitterde in Studio Tarara), Tine Van den Wyngaert, Bouli Lanners, Peter Gorissen en de Nederlandse acteurs Pierre Bokma, Ariane Van Vliet (die ook te zien was in de Vlaamse producties Vele Hemels Boven De Zevende en Callboys), Hannah Hoekstra en Louis van der Waal (was in seizoen 13 van De Kotmadam te zien). Tot slot is ook de Nieuw-Zeelandse acteur Jemaine Clement van de partij.

Kevin Janssens en Katelijne Damen in De Patrick

De Patrick synopsis

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtspeelt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

Kevin Janssens in De Patrick van Tim Mielants

Crew

De film speelt zich af in 1985 en wordt hoofdzakelijk in het Nederlands gesproken, met hier en daar ook Frans en Engels. Het scenario werd geschreven door Tim Mielants en Benjamin Sprengers. De muziek zal worden gecomponeerd door Geert Hellings. Frank van den Eeden verzorgt de cinematografie, Alain Dessauvage de montage, Charlie de Keersmaeker de setfotografie, Yanna Soentjens het geluid en Hubert Pouille is art director.

Naturistencamping in De Patrick met Pierre Bokma en Ariane van Vliet

Met ouders op naturistencamping

Maar hoe kwam Tim Mielants nu op dat idee? In een eerder verschenen persbericht zegt hij: “In de zomer van 1985 verbleef ik met mijn ouders op een naturistencamping in de Pyreneeën. Die reis zou me voor altijd bijblijven. De naaktheid op de camping stelde niets voor in vergelijking met de verwarrende situaties die ik er meemaakte en de vreemde figuren die er mijn pad kruisten. Vandaag – 23 jaar later – ben ik super blij dat deze inspirerende ervaring in mijn eerste langspeelfilm realiteit zal worden. Dat Kevin Jansens bovendien ‘all the way’ is willen gaan om De Patrick te worden, is een ongelooflijk voorrecht.”.

Still uit De Patrick van Tim Mielants

Tim Mielants

Tim Mielants is vooral bekend als regisseur van tv-reeksen als CODE 37 en Cordon (waar we op VlaamsKijken natuurlijk ook veel over schreven), waarna hij internationaal doorbrak als regisseur met de Frans-Britse coproductie The Tunnel: Sabotage, verschillende afleveringen van Legion (van Fargo-creator Noah Howley), The Terror en in het bijzonder met het volledige derde seizoen van de bejubelde BBC-reeks Peaky Blinders.

Still uit De Patrick met Kevin Janssens

Productie

De Patrick wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks van Savage Film in coproductie met Topkapi Films, Versus Production en Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Telenet, VTM en Beta Cinema. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Centre du Cinema et de l´Audiovisuel de la Federation Wallonie-Bruxelles, Netherlands Filmfonds en de Belgische Taks Shelter voor Filmfinanciering. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film in 2019 uit in de bioscopen. Beta Cinema zal de film wereldwijd verkopen.

Trailer De Patrick

Bekijk nog meer foto’s van De Patrick, beschikbaar gesteld door Savage Film.

Hannah Hoekstra in De Patrick van Tim Mielants
Katelijne Damen en Kevin Janssens in De Patrick van Tim Mielants
Still uit De Patrick van Tim Mielants
De Patrick: aan de bar in de naturistencamping
Hannah Hoekstra in de nieuwste film van Tim Mielants: De Patrick

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

6 augustus 2019 /