Flikken Maastricht seizoen zestien op tv te kijken mét deze cast

Flikken Maastricht seizoen zestien is vanaf vanavond – vrijdag 7 januari – om 20.30 uur op NPO 1 te kijken. En dit is zeker niet het laatste seizoen; AVROTROS heeft eerder al bekendgemaakt dat ook seizoen zeventien en achttien worden gemaakt. Het is de langstlopende Nederlandse dramaserie. Met al die tijd in de hoofdrol Angela Schijf, Victor Reinier, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel. Maar we zien in dit seizoen ook actrices als Joy Wielkens en Irma Hartog. Ontdek in dit artikel meer over het verhaal en de cast van Flikken Maastrichting seizoen zestien.

Flikken Maastricht seizoen 16

Eva en Wolfs hebben een nieuwe teamchef; Donna Martina (Joy Wielkens). Hun verleden zit een goed functioneren in de weg. Zeker als Donna weigert te luisteren wanneer Wolfs en Eva merken dat ze niet de enige zijn die moeite hebben met Donna. In het zestiende seizoen van Flikken maken we daarnaast kennis met Thea Zitman (Irma Hartog). Zij was vorig seizoen al te zien toen ze voor de Nationale Recherche onderzoek deed naar de vermeende misstappen van Wolfs. Ze is nu de nieuwe hoofdinspecteur.

Verhalen uit het zestiende seizoen

Verder zien we in het zestiende seizoen van Flikken Maastricht – dat 13 afleveringen telt – een moord in een verzorgingstehuis, Mexicaanse meth-koks, ontsnapte gevangenen en 5G-activisten. In de derde aflevering wordt bijvoorbeeld e en jonge vrouw wordt dood gevonden in een verlaten boekhandel. Al snel blijkt ze een slachtoffer te zijn van vrouwenhandel. Maar als er later op dezelfde plek ook een kind wordt aangetroffen gaan alle alarmbellen af. Romeo en Marion hebben te maken met een verwarde man die zijn medicijnen niet inneemt.

Wist je dat er nu ook een Flikken podcast is?

Meer mysteries in Flikken Maastricht

In de vierde aflevering wordt de CEO van een telecom bedrijf op weg naar zijn werk op de fiets dodelijk aangereden. Alle sporen leiden naar een gemeenschap van mensen die lijden aan elektrohypersensitiviteit. Tegenstanders van 5G. Moet de moordenaar in die gemeenschap gezocht worden of speelt er iets anders? Romeo en Marion hebben te maken met een jongeman die vrouwen op de fiets aanrandt. Al snel komt een dader in beeld, maar is hij degene die ze zoeken?

Pierre laat vrouw niet met rust

Een veelbelovend student uit India komt – in de vijfde aflevering – om bij een woningbrand. Gaat het om een ongeluk, racisme of wordt de strijd binnen zijn vakgroep om publicaties hem fataal? Wolfs en Eva proberen te achterhalen wat de student overkomen is. Marion en Romeo krijgen te maken met een serie dierenmishandelaar. Wie mishandelt kinderboerderij dieren tot de dood erop volgt? En ondertussen laat Pierre (gespeeld door Arend Brandligt) zijn vrouw en kinderen niet met rust.

Gaat Romeo in de fout?

In de zesde aflevering van Flikken Maastricht seizoen zestien wordt een uitsmijter dood gevonden op het terrein van jongeren die hem bedreigde. Hij had ze bij de deur van zijn club geweigerd. De jongeren zijn niet onder de indruk, maar beweren dat zij niet verantwoordelijk zijn voor zijn dood. Als blijkt dat de uitsmijter lid is van een rechtse beweging van ex militairen komt zijn dood in een ander licht te staan. Onderzoek leidt Wolfs en Eva naar de donkere krochten van extreem rechts. Romeo komt in de problemen als hij tijdens een melding een lesauto van de weg dwingt. De bestuurster rijdt een oude vrouw aan. Valt dat Romeo te verwijten, of is er iets anders aan de hand?

Bedreiging voor Romeo en Marion

Wolfs en Eva onderzoeken de zelfmoord van een man die een bedrijf in de zorgverlening runt. Al snel blijkt dat er aan het bedrijf een luchtje hangt. Een klokkenluidster heeft zelfmoord gepleegd, maar door de dood van de man komt dat verhaal in een ander perspectief te staan. Pierre gaat door het lint en bedreigt niet alleen zijn vrouw en kinderen, maar ook Romeo en Marion – zo zien we in de zevende aflevering van Flikken Maastricht seizoen 16.

Dode Mexicaan

Als er een dode Mexicaan hangend aan een viaduct gevonden wordt (aflevering 8), lijkt het duidelijk dat de Mexicaanse kartel hun intrede gedaan heeft op de Nederlandse drugsmarkt. Zelfs de oude Nederlandse criminelen vinden het te ver gaan en bundelen hun krachten met Eva en Wolfs. Maar zijn ze wel zo bezorgd als ze voorgeven te zijn? Romeo en Marion hebben te maken met inbraken in aanleunwoningen. Zijn de gestolen spullen echt weg, of zijn de bewoners zo in de war dat er iets anders speelt?

Moord op de golfbaan

Op de rough van de Maastrichtse golfclub wordt een lid vermoord aangetroffen. Al snel blijkt de zaak gelinkt aan een moord in Sittard waardoor Chris Boot (Sinan Eroglu) een hernieuwde kennismaking met Eva heeft. De mannen zijn vermoord met een kogel uit hetzelfde wapen. Maar wat is het motief dat Wolfs en Eva naar de dader leidt? Romeo en Marion hebben te maken met een uit de hand lopende burenruzie. 

Persoonlijke wraak op Wolfs en Eva

En niet te vergeten – wat het zestiende seizoen van Flikken Maastricht ook zo spannend maakt – er is weer een buitengewoon slimme tegenstander uit op persoonlijke wraak op Wolfs en Eva. In het nieuwe seizoen worden Wolfs en Eva flink in het nauw gebracht en kunnen we rekenen op een bloedstollend einde van seizoen 16.

Eddie zint op wraak in Flikken Maastricht

In de zevende aflevering luistert Eddie (Tygo Gernandt) Wolfs en Eva af, waardoor hij iets ontdekt in Wolfs verleden dat hij kan gebruiken bij zijn wraak… In de aflevering van 11 maart zien we dat Jaroslav Rozman (Sadik Eksi), de criminele maat van Eddie, ontsnapt tijdens een gevangenenvervoer. Wolfs en Eva weten de vluchter te lokaliseren, maar kunnen niet verhinderen dat de man officier van justitie van Vlijmen vermoordt. De man die hem in de gevangenis gekregen heeft, maar ook de man die Eddie verraden heeft. Wolfs denkt Eddie te zien, maar blijkt gedrogeerd, dus hij wordt door niemand geloofd. Maar Eva ontdekt dat de ontsnapping van Rozman misschien niet is wat het lijkt. Marion en Romeo krijgen te maken met een catfisher, iemand die zich uitgeeft als een goede date. Maar kwade bedoelingen heeft.

Pierre ontvoert dochters

Als Pierre zijn proces in vrijheid mag afwachten, gaat het mis. Hij ontvoert zijn dochters en het hele bureau gaat in een klopjacht om Pierre (gespeeld door acteur Arend Brandligt, die ook luisterboeken inspreekt zoals Nachtangst) op te sporen voor hij zijn dochters wat aan kan doen. Uiteindelijk vinden ze Pierre. Maar de grote vraag is waar zijn dochters zijn en of het team op tijd is om ze te redden. We zien het in de aflevering van vrijdag 18 maart.

Moord Wolfs op Luca

In de voorlaatste aflevering – op vrijdag 25 maart – zien we dat Eddies val dichtklapt als hij Procureur Generaal Donkersloot (een rol van Leopold Witte) inlicht over de vermeende moord van Wolfs op Luca, de toenmalige vriend van Fleur. Donkersloot overlegt met Eva en doet haar een voorstel dat ze niet kan weigeren als ze Wolfs uit de gevangenis wil houden. Wolfs ontdekt ondertussen dat Eddie zijn identiteit gekaapt heeft. En als hij erachter komt dat Eddie op weg is naar PG Donkersloot om hem te vermoorden, besluit hij in te grijpen. Maar of dat verstandig is?

Seizoensfinale Flikken Maastricht seizoen 16

Op vrijdag 1 april is het tijd voor de seizoensfinale van Flikken Maastricht seizoen 16. Wolfs is aangehouden en zit in het huis van bewaring tussen vijandige medegevangenen. Eva ontdekt de schuilplaats van Eddie, en dat Eddie een moordopdracht op Wolfs heeft uitgezet. Maar Wolfs zit in beperking en is voor haar niet te bereiken. Omgekeerd ontdekt Wolfs dat alles door Eddie voorzien is, ook de ontdekking van zijn hide out door Eva. Maar door zijn beperking kan hij Eva niet waarschuwen dat ze in een val loopt. Het wordt een zenuwslopende seizoensfinale…

Drie nieuwe seizoenen van Flikken Maastricht

Het spannende einde van Flikken Maastricht seizoen zestien betekent in ieder geval niet het einde van deze serie. AVROTROS heeft namelijk eerder al bekendgemaakt dat er in totaal drie seizoenen worden gemaakt. Seizoen zestien, zeventien én achtien. Dit tot grote vreugde bij de cast van Flikken Maastricht. Zo zegt Victor Reinier: “Ik vind het geweldig dat we niet 1, niet 2, maar 3 seizoenen door mogen gaan met Flikken Maastricht! Dat betekent dat we met het hele Flikken team ons kunnen voorbereiden en verheugen op mooie, spannende en lange verhaallijnen. Ik ben door het dolle!” Angela Schijf vult aan: “Ik heb nog lang geen genoeg van Eva van Dongen en de fans volgens mij ook niet! Want met elke week 2 miljoen kijkers, gaan we gewoon nog even door met het maken van Flikken Maastricht. Ik kan niet wachten!”

Cast Flikken Maastricht seizoen zestien

De cast van Flikken Maastricht seizoen zestien wordt zoals al jaren gevormd door Victor Reinier (Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Oda Spelbos (Marion Dreessen) en Sergio Romero IJssel (Romeo Sanders). Joy Wielkens neemt de rol van Donna Martina voor haar rekening. Irma Hartog speelt de rol van Thea Zitman.

Welke andere acteurs en actrices we in de cast van Flikken Maastricht seizoen zestien zien, is op dit moment nog niet bekendgemaakt.

  • Angela Schijf zagen we de afgelopen jaren ook in de hoofdrol in Meisje van Plezier. Daarnaast is eind 2021 de film (R)Evolutie uitgekomen waarin zij de hoofdrol speelt.
  • Victor Reinier zag je ook in het programma Alle hens aan dek.
  • Sergio Romero IJssel zag je recent in Scrooge Live 2021. Daarnaast kun je hem ook kennen als Norwin / Noltie uit de Bon Bini Holland films. Hij was eveneens te zien in de film Casanova’s.
  • Wist je dat Oda Spelbos ook te zien was in twee afleveringen uit het eerste seizoen van Beau Séjour?
  • Joy Wielkens (Donna Martina uit Flikken Maastricht) kun je ook kennen van de Nederlandse Dertigers, waarin ze de rol van Nora speelt. Maar je zag haar eerder ook in politieseries als Smeris en Van Speijk (waarin ze haar acteercarrière begon). Daarnaast is Joy Wielkens ook zangeres.
  • Irma Hartog was recent nog als advocaat te zien in de serie Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Ze was in 2018 als Mariska Krijgsman in Smeris te zien. Maar vooral een aantal jaar geleden had ze rollen waar je haar van kunt kennen; bijvoorbeeld als Ilse uit Seinpost Den Haag. Of als Patty in IC. Ze debuteerde in 1991 in Goede tijden, slechte tijden als Nicole en was daarna als Sakia te zien in Spijkerhoek. Irma Hartog heeft tal van luisterboeken ingesproken en stond ook regelmatig op het toneel.

Populaire serie

Flikken Maastricht is de populaire Nederlandse remake van de Vlaamse succesreeks Flikken Gent. De eerste aflevering van Flikken Maastricht is in september 2007 te zien bij de (toen nog) TROS op NPO 1 en trekt bijna 1,3 miljoen kijkers. In de loop der jaren stijgen de kijkcijfers en daarmee ook het succes van de serie. Het afgelopen, 15e seizoen werd in 2021 wekelijks door ruim 2 miljoen mensen lineair bekeken en online zijn dat er nog eens tussen de 300.000 en 400.000 per aflevering. Inmiddels is er ook de spin-off Flikken Rotterdam.

Awards

In 2014 wint Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma. Ook de cast is onverminderd populair; de zogenoemde Flikken dagen in Maastricht trekken vele fans met als absolute hoogtepunt het jaar 2014 met zo’n 90.000 bezoekers die de cast door de hele stad toejuichen. Angela Schijf neemt twee keer de Zilveren Televizier-Ster voor Beste Actrice (2016 en 2017) in ontvangst. In 2020 wint Flikken Maastricht de eerste NPO start award voor meest gestreamde dramaserie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2022 /