Documentaire Anna Nooshin op Amazon Prime Video

Hebben jullie de documentaire over Anna Nooshin (Anna: Status) al gekeken op Amazon Prime Video? Dit is een openhartige, onthullende documentaire, die maar liefst vier afleveringen kent. Hij gaat over één van de bekendste vrouwelijke social media persoonlijkheden uit Nederland: Anna Nooshin.

Documentaire Anna Nooshin

ANNA: STATUS is een verrassend, rauwe en indringend portret over Anna Nooshin. Deze documentaire onthult de verborgen werkelijkheid achter een publiek figuur die mensen denken te kennen, maar die zich nog nooit zo kwetsbaar heeft laten portretteren. Het is een productie van Fabiola.

ANNA: STATUS

De documentaire biedt een bijzondere mix van de verschillende aspecten in het leven van Anna Nooshin: glamour versus mentaal welzijn, welvaart versus jeugd als vluchteling, een warm gezin versus huiselijk geweld – om de werkelijkheid te laten zien achter de veelzijdige vrouw die Anna Nooshin nu is. De documantaire ANNA: STATUS is opgebouwd uit vier afleveringen. Hieronder lees je er meer over; maar eerst vertellen we hoe en waar je de documentaire over Anna Nooshin kunt kijken.

Documentaire Anna Nooshin kijken

De documentaire over Anna Nooshin is exclusief te kijken op Prime Video (Amazon). Nu is er geen enkel probleem als je deze streamingdienst nog niet hebt, want je kunt dertig dagen gratis kijken! Daarna betaal je 2,99 euro per maand en profiteer je nog van diverse voordelen dankzij Amazon Prime. Nog geen lid, dan kun je hier aanmelden en snel beginnen te kijken naar de documentaire over Anna Nooshin. Hier vind je nog tal van interessante series, films, documentaires en tv-programma’s. Denk bijvoorbeeld aan de documentaire over Rico Verhoeven.

Anna Nooshin over documentaire:

Zelf vertelt Anna Nooshin over de documentaire op Amazon Prime Video het volgend. “Hoewel ik de afgelopen tien jaar zoveel moois heb kunnen maken in de media en in de online wereld, heb ik er altijd moeite mee gehad om mezelf kwetsbaar op te stellen.  Nooit eerder maakte ik iets dat zo intiem is geweest als deze documentaire. Maandenlang heeft de camera alles mogen vastleggen en heb ik geprobeerd zo volledig mogelijk mijn verhaal te delen. Ik hoop hiermee te kunnen laten zien dat het oké is om zoekende te zijn. Ik hoop kijkers kennis te laten maken met mijn cultuur en vooral ook met mijn familie, die ik zo koester en die me zo hebben gevormd. Maar bovenal hoop ik dat kleine Anna’s die dit zien zich realiseren dat je soms heel vaak moet vallen, maar dat het echte verlies hem pas zit in het moment dat je besluit op te geven.”

Omschrijving van de vier afleveringen uit documentaire Anna Nooshin: STATUS

De Olifant

Als Anna Nooshin foto’s en documenten uit haar verleden onder ogen krijgt, blijkt zij zich nauwelijks iets te herinneren van haar jeugd. Anna heeft het verleden altijd laten rusten, maar gaat in deze serie de zoektocht naar antwoorden aan. Ze praat met een therapeut over haar angsten en twijfels, probeert de controle los te laten en concludeert dat het tijd wordt hét gesprek met haar gezin aan te gaan.

Het Beraad

Anna Nooshin besluit het gesprek met haar gezin aan te gaan dat ze al hun hele leven heeft vermeden. Wat heeft zich in hun gezin afgespeeld? En wat kunnen haar moeder en zus haar over de ergste tijd uit haar leven vertellen? Een indringend gesprek met haar moeder en zus zorgt voor het eerst voor helderheid, maar rakelt ook oud zeer op.  

  • Wist je dat Anna Nooshin eerder twee boeken heeft uitgebracht: On Top en On Life.

Het Vee

Wat is er in Iran gebeurd waardoor Anna Nooshin en haar gezin hebben moeten vluchten? Waar kwamen ze terecht? En hoe zagen hun eerste 13 woonplekken in Nederland eruit? Anna ontdekt dat ze o.a. heeft gewoond in afgedankte vakantieparken die ongeschikt waren voor ‘gewone burgers’ en in koeienstallen die omgetoverd waren tot azc’s. Ook blijken er weinig beelden uit die tijd te zijn. Dat heeft niet alleen met hun vlucht te maken, maar ook met een heel groot traumatisch voorval die haar moeder deelt.

Het Oordeel

Het succes en de roem van Anna Nooshin brengen ook veel druk en onzekerheid met zich mee. Is het harde oordeel van de buitenwereld de oorzaak van Anna’s depressieve gevoelens? Of raakt het haar omdat ze zelf net zo hard over zichzelf oordeelt? Als het haar te veel wordt in Nederland, vertrekt ze naar LA, op zoek naar rust en vrijheid. Kan ze dat vrije gevoel vasthouden? Of begint in Nederland alles gewoon weer opnieuw?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 mei 2022 /