Vaders & Zonen: cast met Fedja van Huêt en Guido Pollemans

Vader & Zonen is de nieuwe speelfilm van Videoland, met in de hoofdrollen onder andere Fedja van Huêt, Guido Pollemans, Kees Hulst en Sanne Samina Hanssen. Wat je kunt verwachten? Een bizar verhaal over de relatie tussen vaders en zonen en leren op eigen benen te staan, waarin je heen en weer geslingerd wordt door pijnlijke, ongemakkelijke en grappige situaties. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Vaders & Zonen cast.

Vaders & Zonen

Loet (Fedja van Huêt) is de veertig al gepasseerd, maar woont nog steeds met zijn broer Winnie (Guido Pollemans) thuis bij hun dominante en ongemanierde vader Baltus. De zoons leven van hun vaders uitkering en doen alles wat hij hen opdraagt, tot Baltus plotseling dood voor de tv zit. Wat nu? De broers hebben hun hele leven gehoord dat ze niks kunnen en zijn nooit verder dan de plaatselijke supermarkt gekomen. Om de uitkering van hun vader te behouden, stoppen ze pa even in de vriezer. 

Wanneer hun vader opgeroepen wordt voor zijn halfjaarlijkse hartcontrole, besluiten de broers in een bejaardentehuis verderop een oude man te ritselen die zich even voor kan doen als Baltus. In de bejaarde Rink-Jan (Kees Hulst) vinden ze hun perfecte tijdelijke vader, maar hij heeft zo zijn eigen agenda om ze te helpen. Toch zou hij wel eens de vader kunnen zijn die de broers heel hard nodig hadden. 

Vaders & Zonen cast

De Vaders & Zonen cast bestaat uit Fedja van Huêt, Guido Pollemans, Kees Hulst en Sanne Samina Hanssen. Verder zien we in deze film ook actrices als Anneke Blok, Beppie Melissen en Mariana Aparicio Torres.

Fedja van Huêt

Hoofdrolspeler Fedja van Huêt: “Ik vond het script van Vaders & Zonen geweldig. Ik hou van zwarte komedie in de stijl van de Coen Brothers en de eigen stijl van regisseur Jörgen Scholtens. Loet was een heerlijk personage om te spelen, totaal anders dan hoe televisiekijkers me de afgelopen tijd gezien hebben.” Je zag Fedja van Huêt recent op tv in De Veroordeling. Hij  is één van Nederlands bekendste film-, tv- en toneelacteurs. Zijn grote doorbraak kwam in 1997 met de film karakter, die een Oscar kreeg voor beste buitenlandse film. Recent zag je hem in Het jaar van Fortuyn. Hij speelde sowieso veel mooie rollen de afgelopen jaren; van Anthony Fokker in Vliegende Hollanders tot aan De Nederlands-Vlaamse serie Grenslanders (die nu ook op Videoland staat). Op dit moment is het nog steeds wachten op Soof 3.

Acteurs en actrices

Nieuwsgierig naar wat voor rollen de andere acteurs en actrices uit de Videoland film Vaders & Zonen hebben gespeeld. Een kort overzicht.

  • Guido Pollemans heeft al in heel wat Nederlandse series en films gespeeld. Zo ken je hem uit PapadagOogappels en Toren C. Maar je zag deze acteur ook in bijvoorbeeld TessaOverspel en Levenslied. Op de IMDB van Guido Pollemans zien we dat er nog heel wat series en films met hem aankomen, zoals Piece of My Heart, Sputum, Rampvlucht en Anoniem.
  • Kees Hulst ken je bijvoorbeeld als Hendrik Groen uit Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Hij had eveneens een rol in Rundfunk. Hij heeft al heel veel rollen op zijn naam staan. Wist je dat hij ook meespeelde in Hector met Urbanus?
  • Sanne Samina Hanssen is een Nederlandse actrice, maar we zien haar zowel in Nederland als Vlaanderen in de gaafste rollen. Recent bijvoorbeeld nog in de Netflix-hitserie Twee Zomers. Maar ze speelde ook mee in BuzaTrecxVliegende Hollanders en De Liefhebbers. Maar in Vlaanderen is Sanne Samina Hanssen vooral bekend geworden door haar rol van Sien in de serie Zie Mij Graag. We zagen haar daar later ook in het tweede seizoen van Undercover.
  • Anneke Blok is op dit moment te zien in de herhaling van Zuidflank. Maar je kent haar uit tal van Nederlandse series en films. Ze speelt Hansje in de Soof-reeks (waarbij we nog steeds wachten op Soof 3), maar we zagen haar bijvoorbeeld ook als Lenie in Onze Straat II. Verder zag je haar bijvoorbeeld in Wat is dan liefde.
  • Beppie Melissen zag je recent in de kinderserie AAP als Gerda. Zij speelde eerder bijvoorbeeld de hoofdrol naast Gene Bervoets in Oude Liefde. Maar je kent Beppie Melissen ook uit Kapsalon Romy, OogappelsRon & Riet vertrekken niet en bijvoorbeeld De Family Kruys en Gooische Vrouwen.
  • Mariana Aparicio Torres zie je kort voorbij komen in Pink Moon, die najaar. Maar ze speelde bijvoorbeeld de rol van Maaike Da Costa in Harkum en Juanita in B.A.B.S. In de serie Walhalla speelde Mariana Aparicio de rol van Molly.

Makers Vaders & Zonen

De regie van de Videoland film Vaders & Zonen ligt in handen van Jörgen Scholtens (Koekoek!, Little Amsterdam) en is geschreven door Daan Windhorst (De Kuthoer), Pepijn van Weeren (Little Amsterdam) en Jörgen Scholtens. Geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films.

Jörgen Scholtens

Regisseur Jörgen Scholtens vertelt over Vaders & Zonen op Videoland het volgende. “Met het tragikomische verhaal van Vaders & Zonen wil ik op een toegankelijke manier beschouwen op het belang van gezonde ouder-kindrelaties. Wat doet het met een mens als zijn ouders hem niet hebben liefgehad? En wat doet het met je, al ben je al ver in je volwassen leven, je ineens wel de aandacht en liefde krijgt die elk mens nodig heeft?”

Jörgen Scholtens vertelt verder: “Met deze film leef je mee met deze ontwikkeling van twee volwassen broers, die in een paar maanden de gehele ontwikkeling van een kind meemaken. Van peuter tot puber. Uiteraard niet zonder weerstand; wat prachtige, hilarische en hartverscheurende momenten oplevert. Echt een film om met je ouders te kijken, of met je kind als je zelf ouder bent natuurlijk.”

Foto: Videoland / Millstreet Films

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 augustus 2022 /