Clinch met Wim Helsen, Roy Aernouts en Nico Sturm

Clinch – de nieuwe tv-serie van Canvas – met Wim Helsen, Roy Aernouts en Nico Sturm. Wat moet je daar nu van verwachten? Het zal tenslotte wel even wennen zijn, omdat deze zesdelige reeks volledig in zwart-wit wordt uitgezonden. Canvas blijft na Bevergem dus inzetten op een alternatief Vlaams fictieaanbod.

Elke aflevering van Clinch draait om één situatie op één locatie: een auto-ongeluk, een rondleiding in een meesterwoning die te koop staat, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten.

Telkens loopt de situatie voor de drie personages dermate uit de hand dat enkel de vraag nog rest: ‘En wat nu?’. In hun zoektocht naar een antwoord en een uitweg worden ze vooral gehinderd door hun taal, die in Clinch allesbehalve een goed communicatiemiddel blijkt. Integendeel. Met het verstrijken van de tijd lijkt een oplossing steeds verder weg en raken de hoofdpersonages aan het eind van hun Latijn. Wanneer een oplossing uiteindelijk toch in zicht lijkt te komen, gaat het pas helemaal fout.

Clinch is het ultieme bewijs dat het noodlot een buitengewoon talent heeft voor het creëren van pijnlijke situaties. En dat die pijnlijke situaties leiden tot humor. Die op zijn beurt pijnlijk is.

Je kunt binnenkort van Clinch genieten op Canvas. Hier alvast een aantal stills uit deze reeks.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 februari 2016 /