Clinch met Wim Helsen, Roy Aernouts en Nico Sturm

Clinch – de nieuwe tv-serie van Canvas – met Wim Helsen, Roy Aernouts en Nico Sturm. Wat moet je daar nu van verwachten? Het zal tenslotte wel even wennen zijn, omdat deze zesdelige reeks volledig in zwart-wit wordt uitgezonden. Canvas blijft na Bevergem dus inzetten op een alternatief Vlaams fictieaanbod.

Elke aflevering van Clinch draait om één situatie op één locatie: een auto-ongeluk, een rondleiding in een meesterwoning die te koop staat, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten.

Telkens loopt de situatie voor de drie personages dermate uit de hand dat enkel de vraag nog rest: ‘En wat nu?’. In hun zoektocht naar een antwoord en een uitweg worden ze vooral gehinderd door hun taal, die in Clinch allesbehalve een goed communicatiemiddel blijkt. Integendeel. Met het verstrijken van de tijd lijkt een oplossing steeds verder weg en raken de hoofdpersonages aan het eind van hun Latijn. Wanneer een oplossing uiteindelijk toch in zicht lijkt te komen, gaat het pas helemaal fout.

Clinch is het ultieme bewijs dat het noodlot een buitengewoon talent heeft voor het creëren van pijnlijke situaties. En dat die pijnlijke situaties leiden tot humor. Die op zijn beurt pijnlijk is.

Je kunt binnenkort van Clinch genieten op Canvas. Hier alvast een aantal stills uit deze reeks.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

2 februari 2016 /