Vals met Abbey Hoes en Holly Mae Brood op Videoland

Vals met Abbey Hoes, Holly Mae Brood, Romy Gevers en Olivia Lonsdale is vanaf 25 juli op Videoland te kijken. In deze film zijn de actrices vier vriendinnen die de laatste vrije dagen voor het eindexamen door brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen.

Verhaal Vals

De vriendinnen Kim (Romy Gevers), Abby (Abbey Hoes), Feline (Holly Mae Brood) en nieuwkomer Pippa (Olivia Lonsdale) besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender.

Cast

De vier vriendinnen worden gespeeld door Abbey Hoes, Holly Mae Brood, Romy Gevers en Olivia Lonsdale. De drie jongens worden gespeeld door Gijs Blom (Casper), Thijs Boermans (Jeroen) en Niek Roozen (Daan). Verder ontdekken we in de cast van Vals ook Shahine El-Hamus, Just Meijer, Jelka van Houten, Madelief Smalbil, Mees Elfring, Dirk Bellers, Mel Wallis de Vries, Lars Goossens en Sem Klarenbeek.

Abbey Hoes in de spannende film Vals naar het boek van Mel Wallis de Vries
  • Abbey Hoes is te zien in de nieuwe Nederlandse film Buiten is het feest (naar het boek van Arthur Japin over Karin Bloemen). Verder was ze te zien in tal van Nederlandse films en tv-series. Mijn favoriet is Petticoat.
  • Holly Mae Brood is zowel bij de Nederlandse als Vlaamse kijkers geen onbekende. Ze is natuurlijk de presentatrice van Love Island en is te zien in de film Alles is zoals het zou moeten zijn.
  • Romy Gevers zag je eerder in bijvoorbeeld De slet van 6 vwo en in Centraal Medisch Centrum.
  • Olivia Lonsdale was vorig jaar ook te zien in de film De belofte van Pisa, maar je kunt haar ook kennen uit Monk. Ze debuteerde in de film Prins.
  • Gijs Blom was begin oktober nog op tv te zien in de film Jongens. Hij zal ook te zien zijn in De Slag om de Schelde.
  • Thijs Boermans is geen onbekende voor de lezers van VlaamsKijken. Je zag hem als Tito Konijn in Keizersvrouwen en als Joris in het eerste seizoen van Oogappels.
  • Niek Roozen ken je als Max uit Brugklas. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in de Misfit-films en in Verliefd op Cuba.

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries zien we in deze film niet alleen als de moeder van Casper. Ze is ook de schrijfster van dit verhaal. Deze film uit 2019 is geregisseerd door Dennis Bots, die je ook kunt kennen als regisseur van Engel en Circus Noël. Maar hij werkte bijvoorbeeld ook mee aan Het Huis Anubis.

Foto: KRO-NCRV / Jaap Vrenegoor.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 oktober 2020 /