Cast Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden is de nieuwe dramaserie van KRO-NCRV. In deze tv-serie blijken kinderen volwassener te zijn dan hun ouders. Te zien vanaf zondag 28 maart om 20.25 uur op NPO 3 (en geheel op NPO Plus). Met in de cast Guy Clemens, Anniek Pheifer, Louise Radder, Mingus Claessen en Rebecca de Nooijer.

Dramaserie

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden vertelt het tragikomische verhaal van twee ogenschijnlijk redelijke mensen die elkaar door een vechtscheiding naar het leven gaan staan en niet door hebben hoeveel schade ze daarmee aanrichten bij hun kinderen. In deze serie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Guy Clemens, Anniek Pheifer, Louise Radder, Mingus Claessen en Rebecca de Nooijer.

Verhaal: Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden

De serie gaat over Daniël en Kim Winkelman die met hun pubers Lizzy en Max en hun bijna-tiener Lou een perfect gezin vormen. Tot Daniël (Guy Clemens) aankondigt dat hij wil scheiden. Het nieuws slaat in als een bom. Waarom heeft hij nooit iets gezegd? Heeft hij een ander? Kim (Anniek Pheifer) probeert met man en macht hun huwelijk te redden, maar voor Daniël is het te laat. De wederzijdse beschuldigingen worden steeds valser, Daniël en Kim komen in een ordinaire vechtscheiding terecht, waarbij ze hun kinderen totaal uit het oog verliezen. Lizzy, Max en Lou zetten alles op alles om de strijd van hun ouders te stoppen.

Cast

De familie Winkelman bestaat uit vader Daniël Winkelman (Guy Clemens), moeder Kim Winkelman (Anniek Pheifer), oudste dochter Lizzy (Louise Radder), zoon Max (Mingus Claessen) en jongste dochter Lou (Rebecca de Nooijer). Daarnaast zijn er nog rollen voor Marlies Heuer, Tina de Bruin, Loek Peters, Murth Mossel, Tijn Docter, Han Römer, Meral Polat, Noa Farinum.

Acteurs en actrices

We hebben over verschillende acteurs en actrices uit Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden al geschreven. Tijd dus voor een kort overzicht:

Makers

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden wordt geproduceerd door Pupkin in samenwerking met KRO-NCRV. De serie is bedacht en geschreven door Liesbeth Strik en Anjali Taneja (die je kent van Kattenoog) en de regie is in handen van Johan Timmers, die ook de jeugdfilm Vechtmeisje regisseerde.

Vechtscheidingen

Met deze serie wil KRO-NCRV de problematiek rondom vechtscheidingen belichten. Eerder liet Pointer, het platform voor onderzoeksjournalistiek van de KRO-NCRV, al zien hoe schrijnend en complex de gevolgen van vechtscheidingen zijn. Pointer volgde ruim anderhalf jaar vijf ouders die in een complexe scheiding verwikkeld zijn en daardoor hun kinderen nauwelijks zien. Uit hun dossiers blijkt dat de jeugdbescherming er niet in slaagt om tot een oplossing te komen. In één van de gezinnen liep de rekening voor vijf jaar jeugdbescherming uiteindelijk op tot ruim 253.000 euro. De ouders in kwestie zeggen weinig hulp van de jeugdbescherming te hebben gekregen; soms zagen ze maandenlang niemand.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 maart 2021 /