(R)Evolutie met in cast Bruno Vanden Broecke en Angela Schijf

De Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke is vanavond – vrijdag 15 april – om 22.34 uur op NPO3 te zien in de film (R)Evolutie van Toneelgroep Maastricht, Pupkin en NTR. Eigenlijk zou het verhaal in het theater te zien zijn, maar wegens de coronamaatregelen is de voorstelling verfilmd. Dit is de tv-première. Die is zeker de moeite, want de (R)Evolutie cast liegt er niet om. Naast Bruno Vanden Broecke zien we ook Angela Schijf, Anniek Pheifer, Jouman Fattal, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge, Joy Wielkens en Porgy Franssen.

(R)Evolutie

Het is 2040. De sciencefiction van gisteren is waarheid geworden. Biotechnologie en artificiële intelligentie maken de mens bijna overbodig. Grote delen van Nederland zijn overstroomd, miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg. Het last resort waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden. Maar in het last resort wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank (Bruno Vanden Broecke), de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto (Angela Schijf) – een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie – is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Het biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen, en zelfs de seks is beter in virtuele kamers.

(R)Evolutie cast

De (R)Evolutie cast wordt gevormd door Angela Schijf, Bruno Vanden Broecke, Anniek Pheifer, Jouman Fattal, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge, Porgy Franssen en Joy Wielkens. Stuk voor stuk bekende acteurs en actrices. Vraag je je af waar je ze van kent? Geen probleem: we zetten het voor je op een rijtje.

  • Angela Schijf ken je onder andere van haar hoofdrollen in Flikken Maastricht en Meisje van Plezier.
  • Bruno Vanden Broecke is een echte kameleon; hij kan iedere rol spelen. Van Het Eiland (Sammy Tanghe) tot aan Safety First (Dirk Porrez) of Benoit Van Gelderhode in De Bende van Jan de Lichte. Op VlaamsKijken heb ik al veelvuldig over Bruno Vanden Broecke geschreven. Hij werkt op dit moment aan Rain Anyway.
  • Anniek Pheifer speelde recent mooie rollen in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Vliegende Hollanders en Nieuw Zeer. Je zag haar ook op tv in bijvoorbeeld Dwaalspoor en Mi Vida.
  • Jouman Fattal ken je uit de film MeskinaDe Hokje, Anne Plus, Koppensnellers en de tv-serie Thuisfront. Daarnaast zag je haar recent in de telefilm De Zitting en in de tv-serie Zina.
  • Michel Sluysmans zag je recent in The Spectacular, maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Riphagen (als Sanders) en als gevangenispsycholoog in Overspel. Als producent en regisseur werkte hij ook aan Zuipkeet.
  • Michiel Blankwaardt kun je kennen als Bamba uit De Familie Kruys, maar je zag hem vorig jaar ook een aantal afleveringen in GTST.
  • Jeroen van Koningsbrugge is zo’n tv-man waar je niet omheen kan. Hij speelde de hoofdrol in Scrooge Live en begin 2022 zag je hem in Kamp van Koningsbrugge seizoen 2, net als met een nieuw seizoen Draadstaal. Maar je kunt hem ook kennen als acteur uit bijvoorbeeld De Surprise of de Nederlandse Loft.
  • Porgy Franssen is ook zo’n ervaren acteur. Je zag hem recent bijvoorbeeld in De Veroordeling en – net als Michel Sluysmans – in The Spectacular. Lange tijd speelde hij in Moordvrouw. Maar je kent ‘m misschien ook nog uit Keyzer & de Boer advocaten. Of Wij Alexander.
  • Joy Wielkens (Donna Martina uit Flikken Maastricht) kun je ook kennen van de Nederlandse Dertigers, waarin ze de rol van Nora speelt. Maar je zag haar eerder ook in politieseries als Smeris en Van Speijk (waarin ze haar acteercarrière begon). Daarnaast is Joy Wielkens ook zangeres.

Makers

Voor de dystopische filmkomedie (R)Evolutie bewerkte Eddy Terstall het gelijknamige toneelstuk van de Duitse schrijvers Yael Ronen en Dimitrij Schaad. (R)Evolutiehet filmregiedebuut van Servé Hermans, artistiek leider Toneelgroep Maastricht, speelt zich af in de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie een vanzelfsprekendheid is en biotechnologie zich in een vergevorderd stadium bevindt. Welke rol speelt de mens nog?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 april 2022 /