Ontdek alles over verhaal en cast Woensel West (Videoland)

Heb jij de serie Woensel West al op Videoland gespot? Deze vierdelige crimeserie gaat over het leven in een veranderende Eindhovense volksbuurt. Rapper Fresku speelt de hoofdrol. Ontdek hier alles over het verhaal en cast van Woensel West. Met naast Fresku onder andere Mike Weerts, Theo Maassen, Imanuelle Grives, Huub Smit en Yannick Jozefzoon.

Woensel West

De crimeserie laat je kennis maken met de vuige ex-crimineel Bryan ‘De Bison’ Bijlhout (Fresku), die na tien jaar cel zijn terugkeer maakt in een totaal gegentrificeerde wijk. Samen met zijn Woenselse entourage van vroeger besluit hij om op een hardhandige, schreeuwerige en lompe manier zijn oude criminele imperium opnieuw op te bouwen. De culture-clash tussen hipsters en straattuig maakt dat de boel volledig uit de hand loopt. De onorthodoxe aanpak en het korte lontje van de Bison speelt daar ook een belangrijke rol in.

Cast Woensel West

De hoofdrol in Woensel West wordt gespeeld door rapper Fresku. Hij kruipt in de huid van Bryan Bijlhout aka De Bison. Verder zien we in de cast van Woensel West veel Brabantse acteurs en actrices. Denk aan Theo Maassen, Mike Weerts en Huub Smit. Maar er zijn ook rollen voor Yannick Jozefzoon, Dennis Grotenhuis, Stefanie van Leersum, Jahrino Luciano Dos Reis Rommy, Imanuelle Grives, Lisa Smit en Danny Moors. Waar je ze van kent? We zetten het voor je op een rijtje. Over verschillende acteurs en actrices uit de cast van Woensel West hebben we namelijk al eerder geschreven.

Acteurs en actrices

 • Fresku – Roy Michael Reymound – is rapper en cabaretier. Hij heeft verschillende cd’s uitgebracht. En heeft de nodige awards geworden. Eerder was Fresku ook al als acteur te zien, zoals in Downtown en Herres.
 • Theo Maassen is acteur en cabaretier. De afgelopen jaren was hij in tal van rollen te zien van TBS tot Minous en Doodslag. Recent zag je hem op tv nog in Niks Te Melden en Yentl en de Boer de serie.
 • Mike Weerts ken je bijvoorbeeld uit Moeder Ik Wil Bij De Revue, maar hij was ook te zien in Voetbal Vrouwen en recent in Flikken Rotterdam en Ferry.
 • Yannick Jozefzoon kruipt voor Woensel West in de huid van Koekenbakker. Over deze acteur hebben we de afgelopen tijd al veel geschreven. Zo speelt hij de hoofdrol in die andere Videoland-serie Bonnie & Clyde. Recent zag je hem in Baantjer het BeginTrecx, maar ook in het Vlaamse Déjà-Vu en Maud & Babs. Hij zal ook te zien zijn in Good Bad Girl en werkt momenteel aan Piece of My Heart.
 • Dennis Grotenhuis ken je misschien beter als Denvis. De oplettende kijker heeft hem gezien in de eerste aflevering van Undercover seizoen 3. Maar hij speelde ook mee in Commando’s en Smeris.
 • Stefanie van Leersum heeft al heel wat rollen op haar naam staan. Zo zag je haar als de dochter van Tessa in de gelijknamige serie. Ze speelde mee in Project Orpheus en kroop in de huid van Destiny van Nuenen in Smeris. Verder speelde ze Bo Breugel in Moordvrouw en ken je haar van De Libi.
 • Jahrino Luciano Dos Reis Rommy is een jonge acteur die de zoon van de Bison en Rilana speelt. Ik kan nog niet zoveel over hem terugvinden, dus ik heb het vermoeden dat dit zijn debuut als acteur is. Op zijn Instagram lees ik dat hij ook houdt van dansen en drummen.
 • Huub Smit leerde we kennen dankzij New Kids, waarin hij de rol van Richard Batsbak speelde. Recent zag je hem nog in De Oost en Just Say Yes. Netals Mike Weerts was Huub Smit ook in Ferry te zien. In het nieuwe jaar zien we hem als Willy in de film Kwestie van geudl.
 • Imanuelle Grives is weer helemaal terug. Op Videoland zie je haar op dit moment ook in Special Forces Vips. Dat ze weer terug te zien is programma’s, series en films had ik niet helemaal verwacht. Ze heeft namelijk vastgezeten in België omdat ze drugs bij zich had op Tomorrowland. Over die periode schreef ze het boek Imanuelle – Mijn Vechtershart. Recent zag je haar ook in de tv-serie Adem in, Adem uit. Je kent haar verder van PapadagKeizersvrouwenVechtershart en Alleen maar nette mensen. Dit is een actrice die een uitdaging nooit uit de weg gaat. Ze is dit seizoen ook te zien in De Gevaarlijkste Wegen en ze zeilde de oceaan over in Alle hens aan dek.
 • Lisa Smit mag dan nog jong zijn; ze heeft al ontzettend veel rollen op haar naam staan. Zo speelde ze jaren Wendy – de dochter van Dokter Deen. Recent zag je haar nog als Pien Montijn in de nieuwe Baantjer. En ze speelde één van de hoofdrollen in Ares. Afgelopen jaar zag je haar in Mijn vader is een vliegtuig en Alles van Waarde. En op tv werd de film Lena recent nog uitgezonden.
 • Danny Moors ken je van het laatste seizoen Ex On The Beach Double Dutch.

Rolverdeling Woensel West

 • Fresku: Bison – Bryan Bijlhout
 • Theo Maassen – Nout
 • Mike Weerts – Snakey
 • Yannick Jozefzoon – Koekenbakker
 • Dennis Grotenhuis – Beerput
 • Stefanie van Leersum – Rilana
 • Jahrino Luciano Dos Reis Rommy – Jeffie
 • Huub Smit – Pieter Kleinzucht
 • Imanuelle Grives – Bobbie
 • Lisa Smit – Faye
 • Danny Moors – Koert

Makers

Woensel West is een productie van NewBe. Gonzalo Fernandez – die genomineerd werd voor een Gouden kalf met de film Tom Adelaar – heeft de regie gedaan. De serie is geschreven door de schrijvers Johan Paul de Vrijer (bekend van o.a. De Sterfshow) en Stephan Miras (bekend van o.a. Random Shit en Downtown). 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 december 2021 /