Pink Moon met Johan Leysen in cast op filmfestival in New York

De Nederlandse film Pink Moon met de Vlaamse acteur Johan Leysen in de hoofdrol is deze week te zien op het Tribeca Film Festival in New York. In Pink Moon krijgt een jonge vrouw het absurde nieuws van haar 74-jarige vader dat hij wil stoppen met het leven, waardoor ze gedwongen wordt zijn laatste wens onder ogen te komen. Julia Akkermans speelt naast Johan Leysen de hoofdrol; verder zien we in de Pink Moon cast onder andere Eelco Smits, Anniek Pheifer en Sinem Kavus.

Pink Moon

De Nederlandse film Pink Moon vertelt het verhaal van de 29-jarige Iris (Julia Akkermans) die volkomen onverwachts van haar vader – de 74-jarige Jan (Johan Leysen) te horen krijgt dat hij genoeg heeft van leven en ermee wil stoppen. Ze wordt gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert een antwoord uit haar vader te wringen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom? Als daar geen bevredigende reactie op lijkt te komen, zoekt ze naar een manier om met haar vaders laatste wens om te gaan.

Pink Moon cast

De hoofdrollen in Pink Moon worden gespeeld door Johan Leysen en Julia Akkermans. Verder zien we in de Pink Moon cast onder andere Eelco Smits, Anniek Pheifer en Sinem Kavus. Kortom: stuk voor stuk acteurs en actrices in de cast van Pink Moon waar we eerder al eens over hebben geschreven. We zetten op een rijtje waar je ze van kent.

Regisseur Floor van der Meulen

Floor van der Meulen is de regisseur van Pink Moon. Over de selectie voor het Tribeca Film Festival in New York en haar film Pink Moon vertelt ze het volgende. “Mijn grootste wens was om Pink Moon aan een zo groot mogelijk internationaal publiek te tonen; ik ben dan ook mega trots dat we onze speelfilm mogen presenteren op Tribeca. Pink Moon snijdt op toegankelijke en pijnlijke wijze het thema zelfbeschikking aan. Maar bovenal is de film een ode aan wezenlijk contact, aan de liefde tussen generaties, aan een dochter en een vader die elkaar vinden terwijl ze elkaar moeten loslaten. We hebben echt alles gegeven voor deze film en zijn enorm blij om te horen – nota bene een paar dagen nadat deze roze maan zich in het echt liet zien – dat de internationale première gevierd mag worden op zo’n groot en prestigieus festival!”

Makers

Floor van der Meulen verzorgde de regie voor Pink Moon. Bastiaan Kroeger schreef het scenario. Pink Moon is een productie van Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen van Keplerfilm (Buladó) in coproductie met de Sloveense producenten Staragara en Tramal Films en de Nederlandse publieke omroep NTR. Distributeur September Film brengt de film later dit jaar uit in de bioscoop.

Foto: Kris Dewitte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

13 juni 2022 /