Ze Weten Alles Van Je (Videoland) over verdwijning Arjen Kamphuis

Ze Weten Alles Van Je – de serie die nu op Videoland te kijken is – gaat over de mysterieuze verdwijning van Arjen Kamphuis. Het is een bijzonderen, spannende combinatie tussen een documentaire en fictiereeks. Met in de Ze Weten Alles Van je cast Charlie Chan Dagelet, Monic Hendrickx en Jim Deddes. De reeks is vanaf nu – woensdag 29 juni – in zijn geheel te kijken op Videoland.

Ze Weten Alles Van Je

Onderzoeksjournalist Nadia (Charlie Chan Dagelet) duikt in de vermissing van privacy-expert Arjen Kamphuis, die tijdens een vakantie in Noorwegen in 2018 op raadselachtige wijze verdween. Bijna drie jaar later is hij nog altijd spoorloos. De verdwijning van Arjen heeft een gat geslagen in het leven van zijn dierbaren. Maar voor ons allemaal is zijn verdwijning een groot gemis. Want als niemand meer op de bres springt voor onze privacy, hoe kunnen we dan ooit nog veilig zijn? Wat is er met Arjen Kamphuis gebeurd en ten koste waarvan heeft hij ons steeds proberen te waarschuwen? In Ze Weten Alles van Je gaat Nadia op zoek naar het ware verhaal achter de verdwijning en ondervindt ze zelf de gevaren waar Arjen voor waarschuwde.

Arjen Kamphuis (documentaire / fictie)

De serie is een spannende combinatie van documentaire en fictie, die de kijker aan het denken zet over de gevaren waar Arjen Kamphuis voor waarschuwde rondom online privacy. Het fictieve karakter Nadia spreekt met de echte vrienden van Arjen en echte betrokkenen bij deze geruchtmakende verdwijningszaak die nooit is opgehelderd. Arjen Kamphuis was voorvechter van onder meer online privacy en veiligheid, bescherming tegen machtsmisbruik door bijvoorbeeld overheden en de bescherming van grondrechten. Deze voortrekkersrol in combinatie met zijn mysterieuze verdwijning leiden tot de wildste theorieën. ‘Ze Weten Alles Van Je’ schijnt nogmaals licht op deze zaak, zet alles op een rijtje en laat bovendien ook zien hoe onzorgvuldig en achteloos af en toe wordt omgegaan met onze online privacy.

Cast Ze Weten Alles Van Je

De cast van Ze Weten Alles Van Je wordt gevormd door Charlie Chan Dagelet, Monic Hendrickx en Jim Deddes. Verder komen er echte vrienden van Arjen Kamphuis en echte betrokkenen aan het woord.

  •  Charlie Chan Dagelet zagen we recent in Dirty Lines. Zij speelde eerder hoofdrollen in speelfilms als Happy end, Vox Populi, Loft, Homies, In limbo, Boy meets gun, Penoza en de korte film Houvast, waarin zij haar muzikale kant laat zien op de cello. Verder is zij onder andere te zien in de televisieseries, Hoogvliegers, Commando’s en de NTR-serie Zusjes. De Vlaamse kijkers kennen haar uit het tweede seizoen van Beau Séjour én laten we natuurlijk ook Mocro Maffia niet vergeten.
  • Monic Hendrickx zag je in de film Ferry, maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit de Vlaamse film Café Derby. En wat dacht je van haar personage Cornella Dingemansen in de Vlaams-Nederlandse serie Grenslanders. Als je die nog niet gezien hebt, zou ik zeggen: kijk ‘m terug. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Penoza. En waar ik vooral heel benieuwd naar ben, zijn haar aanstaande rollen in (Nederlands-)Vlaamse series en films. Monic Hendrickx zal namelijk te zien zijn in Arcadia, H4Z4RD en Geldwolven.
  • Jim Deddes ken je van Joardy. Maar je zag hem recent ook in De Oost en Trecx.

Documentaire Arjen Kamphuis kijken

Ze Weten Alles Van Je – de documentaire / fictie serie over de verdwijning van Arjen Kamphuis – is vanaf woensdag 29 juni te bingewatchen op Videoland. De serie telt vier afleveringen en is een productie van Dahl TV & Hollands Licht. Of Ze Weten Alles Van Je ook op tv te kijken zal zijn of in België – bijvoorbeeld op Streamz – wordt uitgezonden, is bij mij nog niet bekend.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2022 /