Serie Rwina – met deze cast – op Prime Video van Amazon te kijken

De zesdelige Nederlandse serie Rwina is vanaf vandaag – donderdag 4 april 2024 – compleet te kijken bij Prime Video van Amazon. Een bizarre serie voor de liefhebbers van New Kids. Vond je dat niks; dan gaat dit ook niet je ding zijn. Althans, dat is mijn gevoel na het zien van de eerste 2 afleveringen. Flip van der Kuil, die je ook kent van New Kids, heeft deze reeks gemaakt. En je ziet absoluut veel elementen terug. Ontdek hier meer over de serie en de Rwina cast.

Serie Rwina kijken op Prime Video; je vindt ‘m in Nederland en België. Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video.

Rwina

De kansloze vrienden Sinan, Danny en Leroy spenderen hun dagen met hangen op straat, döner eten en chickies versieren, totdat Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van hun aartsvijand Tabaka. Terwijl Tabaka op zijn paard de jacht op de jongens inzet, probeert Sinan de liefde van zijn leven voor zich te winnen. En zo rollen de jongens van het ene naar het andere bizarre avontuur.

Cast Rwina

De hoofdrollen in Rwina worden gespeeld door Mert Ugurdiken, Nils Verkooijen en Jahmil ‘Leafs’ Dapaloe. Daarnaast zien we in de Rwina cast tal van bekende gezichten. Denk bijvoorbeeld aan henry van Loon, Ilse Warringa, Hans Dagelet, Abbey Hoes, Sjaak, Skaffa en Ergun Simsek. Daarnaast zie ik het Rwina cast overzicht op de perssite van Amazon ook Sergio Hasselbaink, Izzle, André Dongelmans, Jennifer Hoffman, Joël M. Ngimbi, Julmar Simons, Sigrid ten Napel, Nick Golterman, Horace Cohen, Loes Schnepper, Guido Pollemans, Sanne Wallis de Vries en Sina Eroglu.

Hoofdrolspelers

Waar je de drie hoofdrolspelers uit Rwina van kent? Natuurlijk heb ik een overzicht voor je.

 • Mert Ugurdiken kruipt in de huid van Sinan. Waar je hem van kent? Denk aan Cliffhanger en Marokkaan geeft Rijles. En hij was Abdul in Barrie Barista en Het einde der tijden (ook zo’n bizarre reeks). Mert Ugurdiken zal ook te zien zijn in Superkrachten voor je hoofd en Spooky Wooky.
  • Kayra Demir speelt de jonge Sinan; en de eerste rol op zijn IMDB.
 • Nils Verkooijen zien we als Danny. Nils Verkooijen heeft al tig rollen * op zijn naam heeft staan. Zo zag je hem bijvoorbeeld in De vloer op. Recent speelde hij mee in Koppensnellers, Ares en Flikken Rotterdam. En je zag ‘m de afgelopen weken op tv in Bodem en De Joodse Raad.
  • Johannes Verbeij is de jonge Danny in Rwina. Dit is zijn debuut.
 • Jahmil Dapaloe, die ook wel Leafs wordt genoemd, is Leroy. We leerden hem kennen in de reeks Vakkenvullers, waarin hij Darryl speelt.
  • Jaz Brügemann kruipt in de huid van de jonge Leroy. Ook voor Jaz is het zijn debuut.

Hier ken je acteurs uit Rwina cast van…

Nieuwsgierig waar je alle acteurs en actrices uit de Rwina cast van kent? Ik zet het voor je op een rijtje.

 • Henry van Loon zag je bijvoorbeeld in Tropenjaren, Zeneth II, Pottenkijkers, Panduloria en Downtown. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook van Barrie Barista en het einde der tijden en Niks Te Melden. En laten we ook Last One Laughing van Prime Video niet vergeten (zowel in seizoen 1 als seizoen 2 komt hij voorbij).
 • Ilse Warringa ken je als Juf Ank van De Luizenmoeder, maar ze speelde bijvoorbeeld ook in Niks vreemds aan. We leerden haar beter kennen in Verborgen Verleden.
 • Hans Dagelet heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem bijvoorbeeld in rollen in Faithfully YoursFlikken Rotterdam en All Stars & Zonen. Zijn laatste grote rol was die van Thomas Kruys in de Familie Kruys. Maar laten we zeker ook Sleepers niet vergeten.
 • Abbey Hoes begon haar acteercarrière in SpangaS en The Year Zero. Ze kreeg daarna de hoofdrol in Koning van Katoren en Maite Was Hier. Ook speelde ze een rol in films als Verliefd Op Cuba, Nena, Buiten is het feest en Zwaar Verliefd 1 en 2. Abbey Hoes won twee keer een Gouden Kalf voor ‘Beste Actrice’ (Nena en Petticoat). Waar je haar de afgelopen tijd in zag? Denk aan Five Live, Dertigers en het Vlaamse Lost Luggage. Ik ben ook benieuwd naar Rokjesnacht, die er dit jaar aankomt.
 • Sjaak zag je recent in Celebrity Apprentice. Hij is naast acteur ook rapper. Mehdi Chafi – zoals Sjaak eigenlijk heet – maakt al jaren muziek, waarvoor hij vaak samenwerkt met andere Nederlandse rappers. Met Maan deed hij mee aan De Gevaarlijkste Wegen.
 • Skaffa debuteert in Rwina.
 • Ergun Şimşek * ken je bijvoorbeeld uit Lieve Mama. Maar denk ook aan Mocro MaffiaSmeris en Flikken Rotterdam. Als voorman Plukkers was hij te zien in de Vlaamse serie Zuidflank. Recent zag je hem nog als de Turkse buurman in De verschrikkelijke jaren tachtig.
 • Sergio Hasselbaink ken je bijvoorbeeld uit Sonny Boy, maar denk ook aan Popoz en recent Mocro maffia.
 • Izzle debuteert in Rwina als Emre.
 • Jennifer Hoffman zag je recent in de serie Deep Shit. We leerden haar kennen als Sam de Graaf in Westenwind. Maar denk bijvoorbeeld ook aan De luizenmoeder en Dokter Tinus. Daarnaast zal ze te zien zijn in The Dadchelor.
 • André Dongelmans zag je ook in Deep Shit en De Luizenmoeder. Hij zal eveneens in The Dadchelor spelen. Maar waar we hem natuurlijk van kennen is de Netflix serie Dirty Lines. Zelf ben ik ook benieuwd naar Scotoe.
 • Joël M. Ngimbi zag je eerder in Seef Spees.
 • Julmar Simons ken je waarschijnlijk beter als rapper Adje. Hij was eerder te zien in Downtown, FenixPatser, Vechtershart en Fissa. Julmar Simons aka rapper Adje speelde recent in Sleepers de rol van Dwight.
 • Sigrid Ten Napel * kennen we als dochter Natalie van Walraven uit Penoza. Ze was ook te zien in Lijn 32, Overspel, Ik wist het en Trecx. Ze behoorde ook tot de cast van Mijn vader de terrorist. En speelde de hoofdrol in Ik wist het.
 • Nick Golterman * ken je bijvoorbeeld uit De Mannen van Dokter Anne, maar je zag hem ook in Komt een man bij de dokter en Remy & Juliyat, net als in All in Kitchen.
 • Horace Cohen zag je in de nieuwe Baantjer. Ik ben daarnaast benieuwd naar het nieuwe Yamas!
 • Loes Schnepper ken je uit bijvoorbeeld Papadag, de Edelfigurant en recent in Rampvlucht. Maar denk ook aan Crypto Boy en Ome Cor.
 • Guido Pollemans heeft al in heel wat Nederlandse series en films gespeeld. Zo ken je hem uit PapadagOogappels en Toren C. Maar je zag deze acteur ook in bijvoorbeeld Tessa, Overspel en Levenslied. Recent zag je hem nog in Anoniem (nu in België op tv), Vaders & ZonenPiece of My Heart en Rampvlucht.
 • Sanne Wallis de Vries * ken je bijvoorbeeld uit de Mees Kees-series en films of van haar typetjes in Kopspijkers en Koefnoen. Recent zag je haar in Hockeyvaders.
 • Sinan Eroglu is bij het grote publiek inmiddels bekend als Jezus uit The Passion 2023 en van De Tatta’s. De acteur zag je recent in Nederlandse films als Foodies en Costa!!, maar hij speelde bijvoorbeeld ook in DNA en De Vlucht. Ik ben daarnaast benieuwd naar scotoe.

Afleveringen:

 1. We hebben niks gedaan: Alles gaat perfect in het leven van vrienden Sinan, Danny en Leroy, totdat Sinan verliefd wordt op Hannah en de jongens verwikkeld raken in een grote rechtszaak waarin alle kaarten tegen hen gekeerd lijken te zijn.
 2. Kapot veel moeite voor een klein beetje poenie: Wanneer Sinan besluit zijn eigen verdediging te gaan voeren, hoopt hij tevergeefs een vriend te vinden in Hakan, de eigenaar van de döner winkel. Sinan’s problemen worden alleen maar erger wanneer hij wordt uitgedaagd door Hannahs vriend; de psychotische Tabaka.
 3. Oh my God, zoveel piemels: Sinan en Hannah belanden in een lugubere horror wanneer ze bij Jennifer Hoffman langs gaan om een pakketje af te leveren. Hierdoor lijkt alles in de rechtbank verloren, totdat er uit onverwachte hoek redding komt.
 4. Zeg maar challas tegen je liefdesverdriet: Legendarische rapper/advocaat Adje Donnie probeert de hopeloze rechtszaak om te zetten in een overwinning. Maar wanneer Sinan uitvalt tegen Danny en Leroy, lijkt de vriendschap tussen de jongens gebroken.
 5. We hebben allemaal niemand meer: De jongens kunnen eindelijk hun kant van het verhaal vertellen. We zien hoe de jonge Sinan, Danny en Leroy opgroeien en slechts een product van hun omgeving zijn. Maar is dit genoeg om de rechter te overtuigen?
 6. De zaak… is gesloten: Als blijkt dat de rechter een persoonlijke vete heeft tegen de jongens, escaleert het in de rechtbank tot een oorlog. Is Sinan held genoeg om zijn vrienden en Hannah te kunnen redden?

Flip van der Kuil en Stephan Miras

Flip van der Kuil heeft deze reeks gemaakt samen met Stephan Miras. Als je het overzicht van de cast hebt doorgenomen, dan zie je dat er veel ‘bekenden’ meedoen voor deze heren.

 • Flip van der Kuil leerden we kennen in New Kids, maar hij maakte bijvoorbeeld ook Krazy House, Downtown, Barrie Barista en Het Einde Der Tijden, Random Shit en Bro’s Before Home.
 • Stephan Miras schreef bijvoorbeeld ook mee aan Barrie Barista en het Einde Der Tijden, Downtown en Woensel West. Op zijn IMDB zie ik bij verwacht ‘De Puddingclub’ staan… Deze naam trieert mij wel, haha.

Meer kijktips op Prime Video

Heb je geen idee wat je verder op Prime Video kunt kijken? Nou, wat dacht je van de documentaire over de Bitcoin familie? En zo zijn er nog meer documentaires, series en films te kijken. Ik vind het een aanrader voor Nederlandse kijkers, omdat ze bij Amazon scherp op de Vlaamse titels letten en die dus ook heel vlot in het aanbod van Prime Video hebben. Daar keek ik recent bijvoorbeeld al naar ExenDe ClubGeldwolven en De Kraak. Je kunt sowieso 30 dagen gratis kijken als je nog geen abonnement hebt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2024 /