Verborgen verleden 2024 met deze bekende deelnemers

Verborgen verleden is ook in 2024 op tv te kijken. Iedere zaterdag om 20.38 uur bij de NTR op NPO2. Sinds zaterdag 13 januari ontdekken we weer wekelijks meer over de familiegeschiedenis van bekende Nederlanders. Ontdek hier alles over de deelnemers aan Verborgen verleden 2024.

Verborgen verleden 2024

Wie zijn mijn voorouders en wat deden ze? In acht nieuwe afleveringen van Verborgen verleden duiken bekende Nederlanders ook in 2024 in hun eigen familiegeschiedenis voor antwoorden op deze vragen. Hiervoor moeten ze op reis. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Voor iedereen is het de vraag waar de reis hen zal voeren en voor welke verrassingen ze komen te staan. Van moord en doodslag tot heldhaftig verzet, ridderperikelen, drankzucht en de troost van de muziek – niets is de voorouders vreemd.

Deelnemers Verborgen Verleden

De nieuwe reeks van Verborgen Verleden start met Raven van Dorst op zaterdag 13 januari 2024. Daarna volgen Gordon Heuckeroth, Freek Bartels, Ilse Warringa, Danny Vera, Jenny Arean, Alexander Pechtold en Janine Abbring. Hieronder ontdek je eerst meer over wanneer en waar je het programma kunt (terug)kijken en aansluitend meer over de aflevering van Verborgen verleden met de bekende Nederlanders.

Verborgen Verleden gemist

Verborgen Verleden zie je iedere zaterdag om 20.38 uur op NPO2 bij de NTR. Dit is inmiddels het zeventiende seizoen. Seizoen 16 kun je terugkijken op NPO Start, net als de nieuwe afleveringen van Verborgen Verleden seizoen 17 (2024). Het veertiende seizoen kun je alleen zien via NPO Plus. NPO Start kun je ook over de grens kijken. Gebruik een VPN Verbinding. Zet deze op Nederland en ga dan naar de website.

Ontdek hier al iets meer over de afleveringen van de Verborgen Verleden deelnemers uit seizoen 17 (2024)

Raven van Dorst

Via de jeneverstokers in Schiedam, de Brabantse armoe en een rits onwettige kinderen reist presentator en muzikant Raven van Dorst naar het chique Brugge van de 17de eeuw. Daar hebben diens invloedrijke voorouders flink wat sporen hebben nagelaten, die de geschiedenis tastbaar maken. En heeft Raven dan toch echt ridderbloed door diens aderen lopen? Je kent Raven bijvoorbeeld van Nachtdieren en Boerderij van Dorst.

Gordon Heuckeroth

Zijn achternaam heeft zanger Gordon * nooit mooi gevonden, maar op deze reis terug in de tijd – een muzikale achtbaan – worden oude wonden gedicht en draagt hij voor het eerst de naam Heuckeroth met trots. En wat zoekt Gordon eigenlijk in de bergen van Tirol? Wist je dat Gordon de Nederlandse versie van Down the Road presenteerde.

Freek Bartels

Op zoek naar zijn Molukse roots gaat musicalster Freek Bartels op een emotionele reis. Hij komt voor het eerst te weten wat zijn opa heeft meegemaakt tijdens de oorlog. En als Freek dan eindelijk voet zet op het verre moedereiland van zijn voorouders is dat echt thuiskomen. Je kent Freek Bartels onder andere uit serie De K van Karlijn en je zag hem als deelnemer aan Het Onbekende.

Ilse Warringa

Acteur, regisseur en schrijver Ilse Warringa * vraagt zich af of er wel iets te vinden is over haar voorouders, maar wordt blij verrast door de vele bijzondere verhalen die ze kan vinden, waarin muziek, geloof en gemeenschap een grote rol spelen. Maar wat had Egbert Warringa op zijn geweten dat het Drentse Ees zo deed opschudden eind 19de eeuw? Ilse Warringa ken je van De Luizenmoeder, maar ze speelde bijvoorbeeld ook in Niks vreemds aan.

Danny Vera

Muzikant Danny Vera * doet een schokkende ontdekking en probeert goed en kwaad uit vroeger tijden te duiden. En waar komt Danny’s donkere uiterlijk eigenlijk vandaan? Hij gaat op reis om het uit te zoeken en stuit op een verhaal over vlucht en vervolging.

Jenny Arean

Eigenlijk houdt één vraag cabaretier Jenny Aeran * al haar hele leven bezig: wie was nou de vader van haar oma? En kloppen de verhalen van haar moeder en oma wel over de chique meneer die Jenny’s overgrootvader zou zijn? Als Jenny de archieven induikt, lijkt het allemaal toch net even anders te zijn dan haar al die jaren is voorgeschoteld. 

Alexander Pechtold

Tijdens de reis door het militaire verleden van zijn voorouders reist de voormalig leider van D66, Alexander Pechtold *, naar het hart van Europa. Welke Pechtold/Bechtold zorgde ervoor dat de familie in Nederland terechtkwam? En het is alsof zijn vader over zijn schouder meekijkt en met Alexander meereist. 

Janine Abbring

Meer info over de aflevering van Janine Abbring * volgt nog. Janine Abbring ken je als voormalige presentatrice van VPRO Zomergasten (waarin we Raven Van Dorst ook beter leerden kennen).

Verborgen verleden

Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en wordt geproduceerd door BlazHoffski. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.

Foto: NTR

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 januari 2024 /