Niks vreemds aan op Videoland kijken | Ontdek alles over cast en verhaal

Een avondje swingen of een knappe, naakte man op je balkon, Niks Vreemds Aan, toch? Deze komedie over onverwachte ontmoetingen in een zoektocht naar meer passie in de levens en relaties van zes totaal verschillende mensen is nu via Videoland te kijken. Daarnaast is de film nu ook op dvd te bestellen. Ontdek hier alles over het verhaal en de cast van Niks vreemds aan met Loek Peters, Ilse Warringa, Frederik Brom, Peggy Vrijens, Tina de Bruin en Juvat Westendorp.

Niks vreemds aan

Suus (Ilse Warringa) houdt van haar ietwat doorsnee leven en van haar man Mats (Loek Peters), maar weet donders goed dat het vuur in haar huwelijk al een tijdje gedoofd is. In een dappere poging om de passie te doen herleven, meldt ze hen in een spontane opwelling aan voor een swingers-app. Te druk met het schrijven van zijn nieuwe boek, stemt Mats gedachteloos in, zich niet bewust van hetgeen hem eigenlijk gevraagd werd. Maar wanneer Xander (Frederik Brom) en Daniëlle (Peggy Vrijens) op de stoep staan, wordt het allemaal wel heel echt. Xander is blij met zichzelf en met zijn aantrekkelijke vriendin Daniëlle, maar hij houdt van spanning en speelt met het idee om een keer te swingen. Daniëlle is daarentegen minder enthousiast, toch weet Xander haar te overtuigen om het swingen eenmalig een kans te geven.

In hetzelfde appartementencomplex woont Lot (Tina de Bruin). Lot is al heel lang single. Andere mensen bestempelen dat misschien als ‘te lang’, maar Lot is happy just the way it is. Ja oké, ze heeft een kat, maar dat hoort er volgens haarzelf nou eenmaal bij als je een single vrouw van midden 40 bent. Natuurlijk wil ze ook wel eens daten, het komt er alleen nooit van. Totdat er op een avond ineens een naakte man op haar balkon staat; Ilias (Juvat Westendorp ). Hij heeft zo zijn ondoorgrondelijke charmante maniertjes in de omgang met vrouwen. Hoewel Lot in eerste instantie niks van hem moet weten, beginnen ook haar knieën te knikken van deze woest aantrekkelijke man.

Cast Niks vreemds aan

In de cast van Niks vreemds aan tal van bekend Nederlandse acteurs actrices. Ilse Warringa, Tina de Bruin, Peggy Vrijens, Frederik Brom, Loek Peters, Juvat Westendorp zijn tenslotte niet de minste. Ontdek hier alles over de acteurs en actrices uit de cast van Niks vreemds aan én hun personage.

Peggy Vrijens

Peggy Vrijens speelt de rol van de mooie, zelfverzekerde Daniëlle (begin 40). Haar webshop floreert en ze bruist van de ambitie. Daniëlle is na een wild leven klaar om te settelen en gelooft in monogamie. Ze houdt tegelijkertijd, zielsveel van haar extravagante vriend Xander. Ze is bereid om ver te gaan om hem te pleasen.

Je kent actrice Peggy Vrijens van onder andere Julia’s Tango. Ze heeft in verschillende Nederlandse series en films gespeeld en spreekt de nodige boeken in. Daarnaast ken je haar van het toneel.

Frederik Brom

Frederik Brom zien we in Niks vreemds aan als Xander. Hij is begin veertig en volkomen zelfverzekerd over zijn lijf, zijn leven, zijn relatie, eigenlijk over alles. het leven lacht hem toe en hij hoeft niet meer hard te werken, want financieel zit hij gebakken. In het fantastische leven van Xander mist eigenlijk nog maar een component: nog meer spanning! Een vriend wijst hem op een app voor swingers en daarmee is het zaadje geplant…

Frederik Brom zagen we recent nog in de serie Swanenburg. Hij vertolkt daarin de rol van Benno Praal. Wat heb ik al genoten van deze acteur, bijvoorbeeld in series als Julia’s TangoVerborgen gebrekenOverspel en de Familie Kruys (waarin hij Morten speelt). Recent zag je heb ook in de telefilm De Zitting.

Ilse Warringa

Ilse Warringa speelt de rol van de Suus. Zij is begin veertig en werkt al vijftien jaar bij de gemeente op de administratieve afdeling. Ze houdt van haar leven, maar beseft goed dat het vuur in haar huwelijk met Mats al een tijdje gedoofd is. Op de dag dat ze 17,5 jaar getrouwd zijn, doet ze wederom een dappere poging wat
passie terug te brengen in hun relatie. Maar als ze van een koude kermis thuiskomt, trekt Suus alles uit de kast
en meldt hen in een spontane opwelling (en misschien ook een beetje uit wraak) aan voor een swingers dating app.

Je zag Ilse Warringa recent op tv in Vlogmania. Maar je kent haar ook van als Juf Ank in De Luizenmoeder. Recent is in Nederland zelfs De Luizenmoeder-film uitgekomen. Wist je dat deze actrice De Luizenmoeder bedacht heeft en ook de film regisseerde. Voor haar rol in deze serie won ze een Gouden Kalf en de Zilveren Televisier-ster. Verder zag je Ilse Warringa in Nieuw Zeer.

Loek Peters

Loek Peters kruipt in de huid van Mats. Hij is halverwege de veertig en worstelt al sinds het uitkomen van zijn eerste bestseller – twintig jaar geleden – met het schrijven van een vervolg. (Dat klinkt wel een beetje als Hank van Californication, haha). De frustratie over het gebrek aan inspiratie, zorgt ervoor dat hij weinig aandacht heeft voor Suus. Het ontgaat hem volledig als zij breek, omdat hij hun huwelijksjubileum vergeet. Hij heeft namelijk opeens een creatieve ingeving en is druk met schrijven. Als Suus hem een ondeugd voorstel doet, luistert hij weer eens nauwelijks naar haar en stemt gedachteloos in.

Bij het grote publiek is Loek Peters bekend geworden door zijn rol als Berry in de populaire misdaadserie Penoza. Maar hij heeft al heel veel rollen in tv-series en films gespeeld. Daarnaast kun je hem ook kennen uit programma’s als Expeditie Robinson en De Verraders. Hij zal daarnaast te zien zijn in de nieuwe film Complete met o.a. Michel Epp, Sanne Langelaar en Mike Libanon.

Tina de Bruin

Tina de Bruin speelt de rol van Lot. Zij is al heel lang single. Daar is ze okay mee. Ze heeft een kat, maar dat hoort erbij als je een single vrouw van midden veertig bent. En natuurlijk wil ze ook heus wel eens daten, het komt er uiteindelijk alleen nooit van. Ze heeft gewoon geen behoefte om erop uit te gaan en de ware te vinden. Tot Prince Charming ineens bij haar aanklopt. Naakt weliswaar en op haar balkon bovendien. Ze schrikt zich rot. Maar naarmate de avond vordert en ze Ilias beter leer kennen, smelten al haar bezwaren tegen een spannend avontuurtje als sneeuw voor de zon.

Tina de Bruin ken je uit tal van series en films. Daarnaast heeft ze al verschillende theatervoorstellingen op haar naam staan. Je kent haar – net als Peggy Vrijens – ook uit Julia’s Tango. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en de nieuwe afleveringen van Kees & Co. Momenteel werkt ze onder andere aan Piece of My Heart en Costa.

Juvat Westendorp

Juvat Westendorp zien we in de cast van Niks vreemds aan als Ilias. Hij is een woest aantrekkelijke, charmante man die precies de juiste sneer weet te raken bij vrouwen. Echter komt het meestal niet verder dan vluhtige contacten en ontbreekt het aan diepgaande connecties. Als hij zijn tegenpool Lot ontmoet en de avond met haar doorbrengt, geeft hem dat andere inzichten over zijn eigen behoeftes en verlangens om een echte verbinding met iemand aan te kunnen gaan.

We leerden Juvat Westendorp kennen als danser in So You Think You Can Dance, maar inmiddels heeft hij al veel ervaring als presentator en acteur. Zo ken je hem van  De Faker en Onze Jongens. Hij werkt momenteel aan de films Silverstar en Happy Single. Ook in F*ck de Liefde 2 speelt hij mee.

Makers Niks vreemds aan

Andrejs Ekis heeft de film Niks vreemds aan geregisseerd. Nienke Römer – die je ook veel ervaring heeft als actrice – heeft het scenario bewerkt. 2CFilm – die je bijvoorbeeld kent van Casanova’s en Whitestar – is de producent.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 december 2021 /