Anoniem: cast en meer over deze Nederlandse tv serie

De Nederlandse tv-serie Anoniem is op VTM 3 en VTM GO te kijken vanaf dinsdag 26 maart 2024. Eerder kon je de reeks bij BNNVARA op NPO1 in Nederland zien. Op NPO Start is de reeks nog steeds te bingewatchen. Ontdek hier alles over Anoniem: cast, verhaal en meer over de makers.

VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck schreef dit bericht in mei 2023; vanaf dinsdag 26 maart 2024 is Anoniem om 22.40 uur bij VTM 3 en VTM GO te kijken.

Anoniem (serie BNNVARA)

In de nieuwe crimeserie Anoniem gaan geschiedenisleraar Jurre (Jeroen Spitzenberger *) en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer *) ieder op hun eigen manier de strijd aan met de criminele wereld. Hoewel de twee al jaren met elkaar getrouwd zijn, houden ze hun dubbelleven voor elkaar geheim om zo elkaar en hun gezin te beschermen. De situatie wordt steeds gevaarlijker en ook hun kinderen zijn niet meer veilig.

Wist je dat je Anoniem hoofdrolspelers Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer al als stel in Bumperkleef zag?

Anoniem

In een tijd waarin de misdaad ons land in haar greep houdt en het systeem lijkt te falen, bevindt het leven van de depressieve geschiedenisleraar Jurre Jansen (Jeroen Spitzenberger) Zich in een sleur. Zijn puberkinderen negeren hem, terwijl zijn echtgenote en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer) achter een grote drugsbaas aanzit en meer op kantoor slaapt dan thuis. Als Jurre op een avond een meisje uit een gevaarlijke situatie bevrijdt, staat hij de volgende dag ineens bekend als de anonieme held op sociale media. Wanneer hij vervolgens ontdekt dat er in drugs wordt gehandeld op de middelbare school waar hij lesgeeft, besluit hij zijn leven radicaal om te gooien. 

Cast Anoniem

De Anoniem cast bestaat naast Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer uit nog tal van verschillende bekende acteurs en actrices, maar ook uit jong talent. We zien in Anoniem Mies van Rooijen (Ella), Sil van der Zwan (Boet), Xiorèse Romero (Mia), Teun Luijkx (Tom), Jouman Fattal (Eva), Tarikh Janssen (Marco), Amazone Gonsalves, Roeland Fernhout (Stef Cabo), Guido Pollemans (Jack), Aus Greidanus jr., Aus Greidanus sr., Marcel Hensema (Chris Cabo), Peter Blok (Van Zetten), Hannah van Lunteren en Liza Macedo dos Santos. Waar je al die acteurs en actrices uit de Anoniem cast van kent? Dat zetten we natuurlijk voor je op een rijtje.

Acteurs en actrices ken je van…

Diederik van Rooijen

De serie Anoniem is geregisseerd door Diederik van Rooijen. Deze regisseur ken je ook wel als de kracht achter de succesvolle series Penoza en De Stamhouder. Je kent Diederik van Rooijen ook als regisseur van Heirs of the Night en bijvoorbeeld films als Taped en Daglicht. En op dit moment krijgt hij veel lof voor de nieuwe Videoland serie Sphinx.

Anoniem kijken

De tiendelige serie Anoniem is vanaf dinsdag 26 maart op VTM3 te kijken om 22.40 uur. Daarnaast komen de afleveringen op VTM GO en kun je alvast bingewatchen via VTM GO +. Alle afleveringen zijn ook te kijken via NPO Start. Wil je dat doen vanuit het buitenland – zoals bijvoorbeeld in België – zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Anoniem NPO

Meer weten over de inhoud van de afleveringen van de NPO serie Anoniem? We zetten het op een rijtje.

  1. Het leven van geschiedenisdocent Jurre Jansen bevindt zich in een sleur. Zijn echtgenote en officier van justitie Sarah (Saar) slaapt meer op kantoor dan thuis en zijn puberkinderen negeren hem. Als Jurre op hun vaste vrijdag-frietavond een meisje uit een penibele situatie redt, besluit hij dit thuis te verzwijgen. Zijn heldendaad blijkt echter meer in gang te zetten dan hij ooit kon vermoeden.
  2. Na een bedreiging door Stef Cabo heeft Saar de nacht op kantoor doorgebracht. Samen met haar collega Eva zoekt ze Stefs broer Chris op in de gevangenis. Jurre realiseert zich hoe groot de drugshandel op zijn school is. Hij bezoekt Mia in het ziekenhuis en zoekt naar een oplossing om haar drugsschuld in te lossen, maar hij blijkt niet de enige met dit idee.
  3. Jurre weet veel meer van zijn kinderen dan zij prijsgeven en hij maakt zich zorgen. Hij vraagt aan zijn goede vriend Moek om hem vechttechnieken te leren en begint samen met een enthousiaste Boet aan zelfverdediging in de garage. Saar ontvangt van een anonieme afzender een USB-stick met een aanbod wat het Cabo-proces mogelijk kan bepalen. Toms gevoelens nemen de overhand, met grote gevolgen voor zijn carrière. In opdracht van Jack gaat een zenuwachtige Ella voor het eerst de straat op. Jurre probeert zijn gezin anoniem te beschermen, maar in hoeverre is dit realistisch?
  4. Als Ella niet weg kan blijven van de drugsbende, zit er voor Jurre niets anders op dan deze man voor man uit te schakelen. De anonieme held lijkt niet te stoppen, waardoor Stef de druk op Jack opvoert. Jack gaat over tot onomkeerbaar geweld om het Cabo-proces te vertragen. Saar voelt zich verantwoordelijk voor een drama en zoekt steun bij Tom. Mia wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Saar vraagt zich ondertussen af waar haar gezin ’s avonds uithangt en dan met name haar man. Heeft hij een affaire?
  5. Jurre gaat op een hockeyclub anoniem de confrontatie aan met de voortvluchtige Jack, waardoor Stef zijn plezierige avond abrupt wordt onderbroken. Terwijl Boet steeds meer voor zichzelf durft op te komen houdt hij ook zijn vader nauwlettend in de gaten. Ella gebruikt voor het eerst drugs en ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Stef neemt de dagelijkse leiding over de drugsdealers en lokt Jurre in een gevaarlijke val. Saar wordt verrast door een mogelijk nieuwe kroongetuige, maar waarom staat deze erop alleen met haar te spreken? En wat heeft Ella hiermee te maken?
  6. De jarige Saar is vastbesloten haar gezin te beschermen en vraagt haar vader om een bijzondere gunst. Jurre ligt in het ziekenhuis en moet zijn wonden verklaren aan de politie. Mia, die door omstandigheden bij het gezin Jansen logeert, wordt door Stef ingeschakeld om de rat te vinden in hun nest. Boet raakt geïnspireerd door een online filmpje om zijn pestkop terug te pakken. Saar bezoekt Jack en besluit, net als haar bijnaam ‘de pitbull’ doet vermoeden, eens terug te bijten.
  7. Saar denkt terug aan haar heftige jeugd en beleeft een pijnlijke confrontatie in de verhoorkamer met Chris Cabo. De worstelingen met haar geweten veranderen in een nachtmerrie en Saar twijfelt hoe eerlijk zij tegen Jurre zal zijn over de video-opname met Tom. Ella schrikt van een actie van Mia, die grote gevolgen heeft. Jurre kijkt in het restaurant uit naar zijn date met Saar die, gek genoeg, maar op zich lijkt te laten wachten. En wat voor gevolgen heeft de nieuwe getuige voor de toekomst van de gebroeders Cabo?
  8. Sylvia van Loon kan niet haar hele verhaal vertellen in het lopende onderzoek naar Van Zetten. Jurre ziet schokkende beelden en voelt zich, ondanks zijn anonieme heldendaden, verslagen. Bij de uitvaart van een collega lopen de emoties bij Saar hoog op als Tom en Van Zetten het verhaal verdraaien in haar nadeel. Ella gaat op zoek naar de weggelopen Mia. Boet bespioneert een gemaskerd gezelschap.
  9. Stef en Chris Cabo hebben een nachtelijk overleg in de gevangenis nadat er een lijk bungelend aan een Rotterdamse brug is aangetroffen. Jurre heeft flashbacks naar zijn jeugd. Anton, de vader van Saar, komt zijn geld halen bij de familie Jansen. Dit schiet bij Jurre in het verkeerde keelgat. Saar probeert Van Zetten te overtuigen om Tom niet het Cabo-proces toe te wijzen. Stef besluit zijn geld op meerdere paarden in te zetten. Saar nodigt Ella uit voor een etentje om haar kant van het verhaal te vertellen.
  10. In de spannende ontknoping blijkt wie de touwtjes voor de schermen in handen heeft en wie de echte helden achter de schermen zijn. Moek introduceert het gezin aan zijn geheime anonieme gezelschap. Stef laat merken dat hij wat Boet betreft geen grapjes maakt. Saar en Jurre spannen Tom voor hun kar. Om het voor eens en voor altijd op te lossen lokken ze Stef met Boet naar een wel heel bijzondere locatie. Anoniem of niet, de familie Jansen staat er niet alleen voor.

Foto van Anoniem cast uit beeldbank BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 maart 2024 /