Buiten is het feest kijken | Ontdek alles over verhaal en cast

De film Buiten is het feest van regisseur Jelle Nesna is sinds deze week op verschillende streamingplatformen te kijken. Tijd om ‘m eens uitgebreid onder de loep te nemen.. De hoofdrollen zijn voor Abbey Hoes, Georgina Verbaan, Eelco Smits, Pleun Nijhuis en Jip van den Dool. Ontdek in dit artikel meer over het verhaal en de Buiten is het feest cast.

Buiten is het feest

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

Buiten is het feest Cast

Sonne wordt vertolkt door Abbey Hoes, die je kent van haar hoofdrollen in Petticoat en NenaGeorgina Verbaan speelt haar moeder. Deze actrice brak natuurlijk door met GTST, maar haar hoofdrollen in Klem en De Surprise tonen aan dat ze het ‘grote werk’ echt aan kan. Eelco Smits, die bijvoorbeeld te zien was in Bloedverwanten en Majesteit, kruipt in de rol van Sonnes biologische vader Kees. Verder in de cast van Buiten is het feest Pleun Nijhuis, Roosmarijn van der Hoek, Jip van den Dool, Juna de Leeuw, Romy Gevers, Camelia Ray, Jashayra Oehlers, Mehrnoush Rahmani, Lottie Hellingman, Betty Schuurman, Elisabeth Hesemans, Rivka de Leon en Alexander Elmecky.

Acteurs en actrices

Wie welke rol speelt, zetten we ook nog eventjes overzichtelijk voor je op een rijtje. Als er nog interessant nieuws is op dit moment rond een acteur of een actrice, dan voegen we dat natuurlijk in dit onderstaande overzicht met de Buiten is het feest cast

 • Abbey Hoes – Sonne – Actrice Abbey Hoes zie je in de bioscoop in de nieuwe Costa! en ze heeft een hoofdrol in Dirty Lines (Netflix). En wist je dat ze ook meespeelde in de Vlaamse serie Lost Luggage?
 • Georgina Verbaan – Moeder van Sonne. Georgina Verbaan zag je vorig jaar in de documentaire serie over buitenaards leven. Daarnaast werkt ze momenteel aan KLEM de Film.
 • Eelco Smits – Kees – Acteur Eelco Smits zag je als Co in de tv-serie Vliegende Hollanders. Eerder speelde hij al mee in Bloedverwanten en Majesteit. Recent schreven we op VlaamsKijken over Eelco Smits, omdat hij tot de cast van Pink Moon hoort.
 • Pleun Nijhuis – Jonge Sonne / Willemke – Deze jonge actrice debuteerde in Buiten is het feest. Met haar debuut heeft Pleun Nijhuis meteen een internationale filmaward in de wacht gesleept. Op het WorldFest in Houston won ze de Beste Rijzende Ster Award.
 • Roosmarijn van der Hoek – Lotte – Ze mag dan ontzettend jong zijn Roosmarijn van der Hoek heeft al diverse rollen op haar naam, zoals Bumperkleef, Mijn Kleine Grote Broer, Mees Kees, Levenslied en Het Geheim van Eyck. Maar denk ook aan Herman vermoordt mensen.
 • Jip van den Dool – Sander – Was recent nog in Red Light te zien als Kaspar. Maar je kunt hem ook kennen uit Ares, Dare en uit Ventoux.
 • Juna de Leeuw – Hannah – Deze actrice ken je als Hansje Meijer uit Oogappels, maar je zag haar recent ook in Vliegende Hollanders. Verder speelt ze mee in Kwestie van geduld.
 • Romy Gevers – Martha – Romy Gevers zag je eerder in bijvoorbeeld, Vals (eveneens met Abbey Hoes), De slet van 6 vwo en in Centraal Medisch Centrum.
 • Camelia Ray – Jonge Martha
 • Jashayra Oehlers – Samantha – Deze actrice was eerder te zien als Ruby in Soof: een nieuw begin.
 • Mehrnoush Rahmani – ambtenaar kinderbescherming – Actrice Mehrnoush Rahmani ken je bijvoorbeeld als Samantha Fardjam uit Moordvrouw. Recent was ze te zien in BuZa als Justine Magita.
 • Lottie Hellingman – advocaat Sonne – Recent zag je Lottie Hellingman als Monique in Swanenburg. Maar deze actrice heeft natuurlijk al veel meer rollen op haar naam staan.
 • Betty Schuurman – advocaat Kees – Je kunt Betty Schuurman kennen uit tal van series en films. Denk bijvoorbeeld aan Instinct en Morten. Recent zag je haar als Jeltje van Nieuwenhoven in Het Jaar van Fortuyn.
 • Elisabeth Hesemans – vrouw Kees – Deze dame werkt vooral achter de schermen. Zo was ze bijvoorbeeld de kids-coördinator bij Deep Shit. Als actrice zag je haar eerder in Joy.
 • Rivka de Leon – dochter Kees – Deze jonge actrice zag je ook in Storm: Letters van Vuur.
 • Alexander Elmecky – rechter – Hij is ook te zien in de nieuwe film van Alex van Warmerdam, NR 10 met in de hoofdrol Tom Dewispelaere.

Buiten Is Het Feest Kijken

Buiten Is Het Feest kun je momenteel op verschillende plekken kijken. Zo is-ie nog steeds beschikbaar op NPO Start en NPO Plus. Vanuit België kun je deze film op de npostart website kijken als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland kunt zetten. Of je koopt de dvd. Vanaf 22 juni is Buiten Is Het Feest op Videoland en Cinemember te kijken. Maar je vindt ‘m ook op HBO MAX en Prime Video (waar je dertig dagen gratis kijken kunt).

Jelle Nesna

Jelle Nesna verzorgde de regie van Buiten is het feest. In 2009 maakte hij zijn eerste speelfilm, Carmen van het Noorden, die een Gouden Kalf kreeg voor Beste Soundtrack. Sinds 2010 werkt Jelle Nesna als Creative Producer samen met productiemaatschappij Rinkel Film. Met producent Reinier Selen van Rinkel Film realiseerde hij onder andere het succesvolle Lucia De B. (2014). In 2018 volgde Rafaël, waarin de Vlaamse acteur Nabil Mallat de hoofdrol speelt.

Taboe

In het persbericht waarmee de film in 2019 werd aangekondigd zei Jelle Nesna: “Wat mij aantrok in de roman van Arthur Japin, is dat het gaat over veerkracht en hoe je om kan gaan met je lot. Over hoe je door te praten kan veranderen van een slachtoffer in een ervaringsdeskundige. Samen met deze geweldige cast hoop ik met Buiten is het feest een universeel verhaal te vertellen over een van de grootste taboes: seksueel misbruik van kinderen in de familiesfeer. Hoe de schaamte en het zwijgen je als slachtoffer nog eenzamer maken. Ik hoop dat ik met de film positieve rolmodellen kan creëren om mensen aan te moedigen te praten over hun ervaringen. Pas als je je geheimen en schaamte deelt, ben je vrij.”

Boek Arthur Japin

Karen van Holst Pellekaan schreef het scenario van Buiten is het feest. Dat deed ze ook voor De gelukkige huisvrouw en Jackie. Het scenario is een vrije bewerking van de roman van Arthur Japin, die geïnspireerd is op het leven van Karin Bloemen. Karin Bloemen heeft in 2019 ook zelf een boek geschreven over haar ervaringen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 november 2021 /