Serie Bodem van én met Eva Crutzen op tv; dit is de cast

De zes afleveringen tellende tv-serie Bodem van Eva Crutzen is vanaf maandag 11 maart wekelijks om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO3 en NPO Start te kijken. Eva Crutzen schreef de serie, regisseerde de reeks en speelde ook nog eens de hoofdrol. Hiervoor krijg ze tijdens het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de Beste Hoofdrol Dramaserie. Ontdek hier alles over het verhaal en de Bodem cast.

Serie Bodem

In Bodem volgen we het destructieve leven van de 37-jarige Cat (Eva Crutzen). Mensen om haar heen maken zich zorgen. Cat niet. Door een groot verlies binnen de familie, waar vooral niet over gepraat wordt, is van een gezin nog maar nauwelijks sprake. Haar moeder ís een paniekaanval. Haar vader heeft zich als zelfbenoemde coach gestort op het schrijven van zelfhulpboeken. Ondertussen gaat zo’n beetje iedereen om Cat heen zich voortplanten, promotie maken en settelen. Terwijl ze allemaal voor haar gevoel hysterisch hun best doen om gezien te worden, doet zij er alles aan om zoveel mogelijk te verdwijnen. Verdwijnen in de nacht, onder water, in haar hoofd. 

Bodem: Eva Crutzen

De komische dramaserie is geschreven en geregisseerd door Eva Crutzen. Zij vertolkt ook zelf de hoofdrol van Cat. Eva is bekend als cabaretière, actrice en zangeres en was eerder te zien in onder andere de tv-programma’s Promenade, Klikbeet, Tropenjaren en de speelfilm Alles op Tafel. Ook kreeg ze lovende kritieken voor haar theatershow Opslaan als, welke later als driedelige serie op televisie te zien was. Voor haar soloprogramma Bankzitten won zij de Publieksprijs van het Amsterdam Kleinkunst Festival. Bodem is een coproductie van BNNVARA en Topkapi Series.  

Cast Bodem

Daarnaast zien we in de Bodem cast tal van bekende gezichten. Zo speelt Meral Polat het personage Jana, die de beste vriendin is van Cat. De ouders van Cat worden vertolkt door Marieke Heebink en Leopold Witte. Verder zien we in de cast van Bodem onder andere Steef de Bot, Nils Verkooijen, Lindsay Zwaan, Lineke Rijxman en Fahd Larzaoui.

Acteurs en actrices ken je van…

Natuurlijk zet ik ook in dit artikel weer op een rijtje waar je de acteurs uit de cast van Bodem van kent. Zo doe je meteen kijkinspiratie op als de zes afleveringen er op zitten.

Foto: Tom Bakker – Topkapi Serie

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2024 /