De Tatta’s: cast en verhaal – te kijken op Prime Video

De Nederlandse film De Tatta’s van Jamel Aattache is nog geen vier maanden na de releasedatum al (online) op Prime Video te kijken. Het is een komedie, waar ik in ieder geval een kleine anderhalf uur van heb genoten. Ontdek Hier alles over De Tatta’s: cast, verhaal en meer over de regisseur Jamel Aattache.

Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video en kijk de film De Tatta’s.

De Tatta’s

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen (Leo Alkemade*) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura (Leonie ter Braak*), dochter Jessica (Sterre Koning*) en zoon Daan (Sem van der Horst) verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

De Tatta’s cast

In de cast van De Tatta’s zien we tal van bekende Nederlandse acteurs en actrices. Zo wordt de familie Van Kampen gevormd door Leo Alkemade, Leonie ter Braak, Sterre Koning en Sem van der Horst. De vader Van Erik van Kampen wordt gespeeld door John Buijsman*, die Janice Blok als ‘nieuwe oma’ aan zij zijde heeft. Maar we zien in De Tatta’s cast ook nieuwe gezichten als Oussama Ahammoud*, Marouane Meftah en Sinan Eroglu* als jongens uit de wijk.

Hoofdrolspelers ken je van:

 • Leo Alkemade ken je als acteur uit onder andere Huisvrouwen bestaan niet en Smeris. Recent zag je hem ook in de film Zwanger & Co. Je kunt hem daarnaast ook kennen van de Sluipschutters. Wist je dat ze recent het boek Sluipschutters – Dat moet je niet willenhebben uitgebracht?
 • Leonie ter Braak debuteerde als actrice in Van jonge leu en Oale grond. Je zag haar ook in de succesvolle film De Beentjes van Sint-Hildegard. Maar we kennen haar natuurlijk ook als tv-maker / presentatrice. Bijvoorbeeld van Kinderen kopen een huis en Erasmus MC.
 • Sterre Koning is zangeres, actrice en presentatrice. Je zag haar onder andere in Dance Camp en Whitestar.
 • Sem van der Horst debuteerde in Mees Kees in de Wolken. Je zag hem daarna in de Mees Kees-serie.
 • Marouane Meftah* debuteerde in de mini-serie #Komtgoed. Daarnaast was hij te zien in Captain Nova, in Zina en in het vierde seizoen van Mocro Maffia. Hij deed afgelopen jaar mee aan de kerstspecial van LEGO MASTERS.
 • Oussama Ahammoud ken je als Muis uit Mocro Maffia. Hij speelde daarnaast Ken in De Libi. Maar je zag hem ook in Morten.
 • Sinan Eroglu is bij het grote publiek inmiddels bekend als Jezus uit The Passion 2023. De acteur zag je recent in Nederlandse films als Foodies en Costa!!, maar hij speelde bijvoorbeeld ook in DNA en De Vlucht. Deze zomer werkt hij aan de nieuwe film Scotoe.
 • John Buijsman ken je bijvoorbeeld van Loenatik. Hij heeft in zijn rijke carrière al tal van rollen gespeeld.
 • Janice Blok zag je recent nog in Echte Meisjes In De Jungle 2023. We zagen haar volgens mij voor het eerst op tv toen ze in 2011 meedeed aan de talentenjacht X Factor met de meidengroep Sway met Aïcha Gill en Saja Katte. Later heeft ze ook nog solo meegedaan aan deze show. Ze is nu influencer.

Verder in cast De Tatta’s

Verder in De Tatta’s cast Vonneke Bonneke, Fatma Genç, Omar Ahaddaf, Jeroen Rienks, Ismaël Laglag, Genesis Akesson, Donny Singh, Francesco Maria D’Aquino, Chris Tates, Roosmarijn Wind, Izzle, Irfan Dama Hatip Cengiz, Rienus Krul, Rarko, Jaouad Dikri, Hassan Slaby, Sigfried Piroe, Rosanne Waalewijn, Mylène Waalewijn, Aaron Wan en Allard Warnas. Misschien zeggen niet al deze namen je wat, maar we hebben ze natuurlijk op een rijtje gezet.

Acteurs en actrices De Tatta’s ken je van…

 • Vonneke Bonneke zag je eerder in Koeriers en De Survival of the Fit-Test. Maar ook in Sex Tape.
 • Fatma Genç speelt de rol van Dilek in De Tatta’s. Ze speelde een secretaresse in Het jaar van Fortuyn. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Seinpost Den Haag en meer dan vijfhonderd afleveringen als Irmak in Spangas.
 • Omar Ahaddaf speelde recent bijvoorbeeld in Het Gouden Uur, El Houb en Zina. Maar je kent hem ook uit Mocro maffia.
 • Jeroen Rienks zag je recent in het jaar van Fortuyn. We gaan hem daarnaast zien in Oe, ik groei!
 • Ismaël Laglag debuteerde in Mocro maffia en speelde recent mee in Sihame (voor de Vlaamse kijkers, die komt april 2023 op Streamz).
 • Genesis Akesson zag je eerder in Harkum en Rudy’s Grote Kerstshow.
 • Donny Singh is niet alleen de scenarioschrijver van De Tatta’s; je ziet ‘m in de film ook als Satish.
 • Francesco Maria D’Aquino kennen we natuurlijk allemaal uit Love Island 2021.
 • Chris Tates heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem nog in Hart op de Juiste Plek en Casa Coco.
 • Roosmarijn Wind zal te zien zijn in Twins in crime. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Misfit: The Switch en Flikken Rotterdam. Ze speelde bijna driehonderd afleveringen Luna in Spangas.
 • Izzle kun je kennen van Instagram, waar hij grappige sketches plaatst.
 • Irfan Dama werkt vaak achter de schermen; momenteel bijvoorbeeld aan de nieuwe film van Jamel Aattache: Scotoe. Maar je zag hem ook als crimineel in Gangsterboys.
 • Hatip Cengiz is de enige uit de cast van De Tatta’s waar ik helemaal niets over kan vinden.
 • Rienus Krul zag je bijvoorbeeld in Tweede Hans, maar ook in Vliegende Hollanders en Dit Zijn Wij.
 • Rarko kun je kennen van YouTube. Hij wordt ook wel online entertainer genoemd; en hij is dus in De Tatta’s te zien.
 • Jaouad Dikri zag je vorig jaar twee afleveringen in Mocro Maffia.
 • Hassan Slaby leerden we kennen in Spangas, maar je zag hem bijvoorbeeld ook als Bouzian in Papadag. Recent zag je hem nog in AAP, NOOD en niet te vergeten GTST.
 • Sigfried Piroe is eigenlijk fotograaf van bruiloften.
 • Rosanne Waalewijn en Mylène Waalewijn zijn tweelingzusjes. Ze vormden het duo Mylene & Rosanne dat meedeed aan het Junior Songfestival. Ze zaten ook bij Kinderen voor Kinderen. Samen waren ze te zien in de reclame van Almhof en ze deden mee aan De Alleskunner VIPS seizoen 1.
 • Aaron Wan heeft tal van gastrolletjes gespeeld. Zo zag je hem bijvoorbeeld als Chinese leraar in Oogappels. En vorig jaar nog in De verschrikkelijke jaren tachtig.
 • Allard Warnas komt vaak ook even kort voorbij, zoals in Romaissa – De superheld uit Rotterdam.

Jamel Aattache

Jamel Aattache* debuteerde op 23-jarige leeftijd met de in eigen beheer opgenomen speelfilm So Be It. In 2004 volgde de eerste Nederlandse martial-arts bioscoopfilm Fighting Fish*, met Chantal Janzen en Jennifer de Jong. Deze beleefde zijn première op het International Film Festival Rotterdam. Na voor de televisieserie Zoop afleveringen te hebben geregisseerd en vele bedrijfsfilms en commercials te hebben gemaakt, verhuisde Jamel Aattache naar Den Bosch.

In Den Bosch startte Jamel Aattache productiemaatschappij Brabant Films en verwierf de rechten van de succesroman Zwaar Verliefd! van Chantal van Gastel. Zijn gelijknamige film werd al een week na première bekroond met een Gouden Film. Sindsdien regisseerde Jamel Aattache de speelfilm Whitestar, regisseerde en schreef hij Casanova’s en co-produceerde en regisseerde hij Ik wist het. Deze zomer neemt hij de misdaad komedie Scotoe op met Mohamed Chaara en Sinan Eroglu in de hoofdrol. Vanaf 8 februari 2024 zal deze in de bioscoop te zien zijn.

De Tatta’s 2 (vervolg)

Na het succes van De Tatta’s kon een vervolg niet uitblijven. Producten Brabant Films en Talent United starten in de zomer van 2023 met de opnames van de film. Donny Singh schrijft het scenario wederom. En Jamel Aattache is natuurlijk ook de regisseur van De Tatta’s 2. Wat we kunnen verwachten van deel 2? We zien in ieder geval weer de familie Van Kampen. Er wacht hun dan een grote verrassing… De Tatta’s 2 is al vanaf 14 december 2023 in de bioscoop te kijken. Ik zou het daarbij logisch vinden dat De Tatta’s 2 een paar maanden later al online bij Prime Video te kijken is.

Vlaamse producties op Prime Video

Nederlandse liefhebbers van Vlaamse acteurs en actrices zitten sowieso goed in de tussentijd bij Prime Video. Zo kon je er bijvoorbeeld kijken naar films als Zillion en H4Z4RD. Maar ik denk ook aan series als Glad ijsDe KraakFair Trade (waar seizoen 2 net toegevoegd is op Prime Video) en het spiksplinternieuwe Geldwolven. Daarnaast zijn series aangekondigd als De Club en De Studio’s. Maar ook ‘oudjes’ als Code 37, Coppers, Deadline 14/10 en Deadline 25/5 zijn er te vinden.

Nederlandse producties

Wat Nederlandse producties betreft, denk ik aan Modern Love Amsterdam en Panduloria. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Last One Laughing Nederland en de documentaire over Kelly van der Veer. Of wat dacht je van sportdocumentaires over bijvoorbeeld Team Jumbo Visma of The Wolfpack? En zo delen we iedere keer wat we gekeken hebben.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 april 2023 /