Foodies: cast & verhaal – film nu te kijken op Videoland

De Nederlandse film Foodies is vandaag – maandag 12 december – toegevoegd aan het aanbod van Videoland. De hoofdrollen in deze romcom worden gespeeld door Sanne Vogel, Sinan Eroglu, Sanne Langelaar, Holly Mae Brood, Ilse Warringa en Roué Verveer. Ontdek in dit artikel meer over de Foodies cast en het verhaal.

Foodies

De 32-jarige Sam (Sanne Vogel), is een populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef en ook degene waar zij verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Niet alleen haar carrière en levenslange droom komen hiermee op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.

Foodies cast

De Foodies cast wordt gevormd door bekende Nederlandse acteurs en actrices. Sanne Vogel, Sinan Eroglu, Sanne Langelaar, Holly Mae Brood, Ilse Warringa en Roué Verveer spelen de hoofdrollen in Foodies. Maar we zien daarnaast ook Anneke Blok, Ziarah Janssen, Erik van Muiswinkel en Loek Peters de cast van Foodies.

Acteurs en actrices

Hier ken je de acteurs en actrices uit de Foodies cast nog meer van:

  • Sanne Vogel is zowel actrice als scenarioschrijfster en regisseur. Zo maakte zij de remake van Brasserie Romantiek, namelijk de film Brasserie Valentijn. Als actrixe kun je haar kennen van haar rollen in Schnitzelparadijs – de serie, Floor Faber en meer recent Onze jongens in Miami.
  • Sinan Eroglu zag je recent in de film Costa!!, maar hij speelde bijvoorbeeld ook in DNA en De Vlucht.
  • Sanne Langelaar ken je bijvoorbeeld van SwanenburgDagboek van een Callgirl en de prachtige Nederlandse serie Hoogvliegers. Maar je zag haar ook in de film Herrie in Huize Gerri. Verder zal Sanne Langelaar te zien zijn in Happy Single, Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn en Candy & Bonita.
  • Holly Mae Brood is op dit moment op Netflix te zien in de film The Takeover. Verder ken je haar van Meisjes Van PlezierValsAlles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn en is ze bekend als presentatrice van Love Island. Net als Sanne Langelaar is Holly Mae Brood ook te zien in Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn; dit is het vervolg op de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn.
  • llse Warringa ken je bijvoorbeeld als Juf Ank in De Luizenmoeder. Wist je dat er niet alleen een serie is, maar ook een Luizenmoeder-film? Verder zag je haar in Influencers, Nieuw ZeerNiks vreemds aan en De Piraten van Hiernaast.
  • Roué Verveer maakt avondvullende theatervoorstellingen en wordt geprezen om zijn enthousiaste speelstijl, scherpe grappen en slimme improvisaties. Je zag ‘m recent nog in Scrooge Live 2022 en binnenkort op Prime Video in LOL.
  • Anneke Blok ken je bijvoorbeeld van Zuidflank. Maar ze speelt bijvoorbeeld ook Hansje in de Soof-reeks, we zagen haar als Lenie in Onze Straat II en in Wat is dan liefde. Recent zag je haar op Videoland ook in Vaders & Zonen.
  • Ziarah Janssen was op Videoland al te zien in Kerst met de Kuijpers, maar je zag haar ook in Dealer en recent nog in de tv-serie Het Gouden Uur. Ziarah Janssen zal ook te zien zijn in de kortfilm Amantea.
  • Erik van Muiswinkel is cabaretier en schrijver; daarnaast kun je hem ook kennen uit Kopspijkers en Koefnoen.
  • Loek Peters is bij het grote publiek bekend als Berry uit Penoza. Maar hij heeft al heel veel rollen in tv-series en films gespeeld. Daarnaast kun je hem ook kennen uit programma’s als Expeditie Robinson en De Verraders. Op Videoland zie je hem ook in Niks vreemds aan.

Mannin de Wildt

Mannin de Wildt heeft de regie van Foodies voor haar rekening genomen. Ze regisseert al 25 jaar succesvolle televisieseries voor volwassenen en jongeren, zoals Rozengeur en Wodka Lime, maar ook Spangas, Vrijland, Lotte en Het Huis Anubis.

Floor van Lissa

Floor van Lissa schreef het scenario van Foodies; dit is haar speelfilmdebuut. Ze werkt momenteel aan het script van de speelfilm Bij Twijfel Altijd.

Foodies kijken

De film Foodies is dus vanaf 12 december op Videoland te kijken. Daarnaast is-ie ook op dvd verkrijgbaar (momenteel met korting).

Foto: WW Entertainment

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 december 2022 /