Code 37 kijken op VTM; alles over cast en verhaal

Code 37 kijken? Dat kan op dit moment weer op VTM. Sinds woensdag 21 juni 2023 zendt de Vlaamse zender de reeks met Veerle Baetens, Marc Lauwrys, Michaël Pas en Gilles De Schryver weer opnieuw uit in de late avond (rond 22.50 uur). Lees hier alles over verhaal, seizoenen en de Code 37 cast.

Code 37 herhaling

27 mei 2021 schreef ik dit bericht; vanaf woensdag 21 juni 2023 wordt Code 37 weer opnieuw uitgezonden. Goed nieuws voor ieder die de reeks nog steeds niet heeft gezien. Wel al gezien, maar benieuwd naar wat de Code 37 cast anno 2023 doet, lees dan ook verder.

Code 37 kijken

Op dit moment kun je Code 37 dus kijken aan het eind van de avond op VTM (check de tv-gids voor de precieze tijd). Via de VTM Go app kun je dan ook live kijken (evt. een VPN Verbinding nodig, omdat je niet in België verblijft); vermoedelijk zijn de afleveringen aansluitend ook daar eventjes te zien. Maar Code 37 kijken in Nederland kan op Videoland en in België bij Streamz. Daarnaast is de reeks voor de echte liefhebbers zelfs nog op dvd* verkrijgbaar.

Code 37 boeken

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de serie én graag leest, is er ook nog de Code 37 boeken reeks*. Tille Vincent en Ann van Loock hebben verschillende boeken geschreven. Hebben jullie de boeken ook gelezen? Of geluisterd? De luisterboeken van Code 37* zijn ingesproken door Miryanna van Reeden.

Code 37 verhaal

Hannah Maes koos bewust voor de harde realiteit van alles wat in het strafwetboek onder Code 37 valt: zedenfeiten. Deze dame – gespeeld door Veerle Baetens* – leidt de Gentse zedensectie met harde hand terwijl ze haar eigen trauma verwerkt. Haar team wordt gevormd door Bob De Groof (Michaël Pas), Charles Ruiters (Marc Lauwrys) en Kevin Desmet (Gilles De Schryver*).

Code 37 cast

Deze spannende Vlaamse tv-serie is inmiddels bijna vijftien jaar oud (de eerste aflevering was te zien op 31 augustus 2009), maar de Code 37 cast bestaat nog steeds uit anno 2023 veel gevraagde acteurs en actrices. De hoofdrollen in Code 37 worden gespeeld door Veerle Baetens, Marc Lauwrys, Michaël Pas, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg, Carry Goossens, Ben Segers, Mieke De Groote, Herman Gilis en Clara Cleymans.

Verder wordt de Code 37 cast gevormd door Maarten Ketels, Mark Verstraete, Jo Decaluwé, Kim Hertogs, Chris Bus en Kristof Verhassel. Daanaast zie je in iedere afleveringen uit de drie seizoenen wel weer bekende Vlaamse acteurs en actrices voorbij komen. Wat dat betreft, is het anno 2023 nog steeds leuk om deze serie terug te kijken. Zeker als je ‘m nog niet eerder hebt gezien.

Acteurs en actrices ken je van…

Ben je nieuwsgierig naar wat alle acteurs en actrices uit de cast van Code 37 anno 2023 doen? Natuurlijk zetten we dat op VlaamsKijken voor jou op een rijtje.

 • Veerle Baetens speelt in Code 37 de rol van Hannah Maes. Zij is misschien wel dé Vlaamse actrice van dit moment. Ze heeft tal van (internationale) rollen* op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in Duelles, Zuur en via Streamz in Cheyenne & Lola. Of wat dacht je van de fantastische film Dealer en Rookie. Ze schreef en regisseerde daarnaast de film Het smelt.
 • Marc Lauwrys zag je recent in Glad IJs en hij kwam ook kort voorbij in Fair Trade 2. Hij speelde verder bijvoorbeeld mee in Aspe, Geub en J. Kessels. En zo heeft hij nog tal van andere rollen op zijn cv staan. Het is daarnaast wachten op de nieuwe Vlaamse film Wil, waarin Marc Lauwrys ook een rol heeft. In Code 37 speelt Marc Lauwrys de rol van Charles Ruiters.
 • Michaël Pas vond ik geweldig in LEEF en in Black-out. Recent speelde hij in Assisen en Arcadia. Dit jaar gaan we hem ook zien in Alter Ego. En wat dacht je van al die andere rollen* van deze acteur. Hij speelt in Code 37 Bob De Groof.
 • Gilles De Schryver is tegenwoordig vooral achter de schermen actief. Toch konden we recent nog van hem genieten in RoomiesHidden Assets en Torpedo. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry, Hasta la Vista en Code 37
 • Geert Van Rampelberg speelt Koen Verberk in Code 37. Op dit moment is hij te zien in Knokke Off, maar we zagen hem recent ook in Zillion en Assisen. Maar ook series als Red Light en Black-out wil ik graag tippen. Tja, en als ik fijne series en films met Geert Van Rampelberg op blijf sommen, kan ik nog wel even doorgaan. Hij heeft zoveel geweldige rollen* gespeeld.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Robert Maes, de vader van Hannah. Hij  heeft een rijk gevuld cv. Je kent hem bijvoorbeeld als Oscar Crucke uit FC De Kampioenen. Maar we zagen hem ook als Walter De Paepe in Professor T. Recent zag je hem bijvoorbeeld in Onderhuids, Zeppos Het MercatorspoorDe Zonen van Van As – De Cross en het nieuwe seizoen van De Kotmadam.
 • Ben Segers is Mark Vermaelen. Net als Carry Goossens zag je hem recent in De zonen van Van As. Maar ik heb vooral van hem genoten in #hetisingewikkeld en Connie & Clyde. En laten we ook de film Dealer niet vergeten, waarin hij – net als Veerle Baetens – een hoofdrol speelt. Hij was eveneens te zien in Assisen.
 • Mieke De Groote is te zien in het derde seizoen van Code 37 als Greet Adriaans. Deze actrice heeft al tal van mooie rollen op haar naam staan. Denk bijvoorbeeld aan De Twaalf en het eerste seizoen van Beau Séjour. Of wat dacht je van Cordon? Patrouille Linkeroever waarin ze Liliane Verdonckschot speelt, is ook absoluut het terugkijken waard. Recent zag je haar nog in Billie vs Benjamin, Lost Luggage, Onder Vuur en Noise.
 • Herman Gilis speelt ook alleen in het derde seizoen van Code 37 mee als Erwin Struelens. Je zag hem in Over Water als Freddy Michielsen, maar je kent hem ook uit Voor wat hoort wat en tal van andere series en films. En recent nog in Undercover 3.
 • Clara Cleymans zien we in seizoen twee van Code 37 als Vicky Renders. Clara Cleymans laatste aanraders zijn wat mij betreft We moeten eens pratenMijn Slechtste Beste Vriendin en op Streamz in Déjà-Vu. Bij het grote publiek is Clara Cleymans natuurlijk bekend als Helena De Ridder uit De Ridder*. Maar deze actrice heeft heel wat meer rollen op haar naam staan. Zo zag je haar recent nog in Nederland in Dit zijn wij. En wat dacht je van Yummy?
 • Maarten Ketels speelt in het tweede seizoen Bart Maes. Dit personage wordt in het derde seizoen vertolkt door Kristof Verhassel. Maarten Ketels zag je recent in Onder vuur, Lisa, maar bijvoorbeeld ook in Een Goed Jaar.
 • Mark Verstraete is archivaris. Je zag hem eerder in Linkeroever. Hij was meer dan 350 afleveringen te zien in De Kotmadam als Jef Liefooghe. Er is zelfs weer een nieuw seizoen op VTM te zien. Hij speelde bijvoorbeeld in De bende van Jan de Lichte IJzeren Simon. 
 • Jo De Caluwé speelt Deep Throat. Een man met heel wat kleine rollen op zijn naam.
 • Kim Hertogs zien we in het tweede seizoen van Code 37 als Yanina Dewael. Zij speelt op dit moment één van de hoofdrollen in de geweldige Streamz-serie Mijn Slechtste Beste Vriendin. Maar kijk ook zeker naar Geldwolven, Zee van Tijd en Flikken Maastricht.
 • Chris Bus spelt Ann Dewitt in het tweede seizoen. Ze was in 2011-2013 te zien in verschillende rolletjes in Familie.

Makers

De regie van Code 37 was in handen van Jan Matthys (die de geweldige reeks GR5 maakte), Joël Vanhoebrouck (die je kent van Black-out, maar ook van Vossenstreken), Jakob Verbruggen en Tim Mielants (die met zijn film De Patrick recent tal van Ensors in de wacht sleepte). Scenario’s werden geschreven door Rita Bossaer, Charles De Weerdt (die met Jan Matthys ook eerder meewerkte aan In Vlaamse Velden), Hola Guapa, Dirk Nielandt, Nicholas Roelandts en Gerry Van Rompay. Het is een productie van Menuet.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juni 2023 /