Zuur met Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts

Zuur met Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts is één van de eerste kortfilms die te zien zijn in de Lockdown-reeks van Eén. Van maandag tot en met donderdag worden er in totaal twaalf kortfilms vertoond van Vlaamse top regisseurs. Ze zijn alle twaalf gemaakt in de zelfde setting – een gevangenis – en kennen een indrukwekkende cast. In dit bericht zoomen we verder in op de Zuur, de film die Robin Pront voor Lockdown heeft gemaakt.

Lockdown – met op maandag 18 januari de films Zuur, 2055 en Nadja – is vanaf 21.23 uur te zien op Eén. Hier ontdek je alles over de andere films.

Verhaal Zuur

In Zuur van regisseur Robin Pront zie je de ultieme confrontatie tussen Kim en haar ex-vriend Kasper. Kim (Veerle Baetens) is verminkt met zuur door haar ex, de draaideurcrimineel Kasper (Matthias Schoenaerts). Hij hoopt door deze ontmoeting op strafvermindering. Kim hoopt echter op iets heel anders. Zij wil wraak: hier én nu.

Zuur van Robin Pront en Kevin Meul

De regie van Zuur werd verzorgd door Robin Pront. Deze Vlaamse regisseur – die je kent van D’Ardennen en De bende van Jan de Lichte – heeft het scenario geschreven in samenwerking met Kevin Meul. Die heeft al een aantal kortfilms op zijn naam en als schrijver en regisseur meegewerkt aan verschillende muziekvideo’s en commercials.

Cast Zuur

De cast van Zuur bestaat uit Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens en Greet Verstraete. Die laatste is vanaf 31 januari te zien in Beau Séjour 2 als Britt Teirlink. Verder kun je Greet Verstraete kennen van De Bende van Jan de LichteDe Twaalf, maar ook in bijvoorbeeld Gent-West en Belgica.

Hollywood-ster

Misschien vind je het vreemd om Hollywood-ster Matthias Schoenaerts te zien in de Vlaamse film Zuur. Toch is dat niet gek. De Vlaming heeft natuurlijk voor zijn doorbraak in Amerika in tal van Vlaamse films meegespeeld. En eigenlijk zou in dat rijtje ook D’Ardennen van Robin Pront staan. Hij zou naast Jeroen Perceval én Veerle Baetens de hoofdrol spelen. Omdat zijn agenda zo vol zat met internationale projecten moest Matthias Schoenaerts de rol terug geven: Kevin Janssens heeft uiteindelijk die rol voor zijn rekening genomen.

Wist je dat Matthias Schoenaerts destijds ook niet meer mee kon doen aan Belgica en Waste Land?

Matthias Schoenaerts

De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts is inmiddels in Hollywood doorgebroken. Daardoor zou je bijna vergeten dat hij te zien was in tal van Vlaamse series en films waaronder Linkeroever, Meisje, Dennis van Rita en Loft. Zijn meest recente wapenfeit? Op Netflix kun je kijken naar The Old Guard. En nu is Matthias Schoenaerts dus weer in Vlaanderen te zien in Zuur met Veerle Baetens.

Veerle Baetens

Van Veerle Baetens kun je op dit moment genieten (nu op Streamz; later op Eén) in Cheyenne & Lola. Maar wat heeft deze dame al tal van rollen gespeeld. Zo kun je al bijna een jaar van haar genieten in één van die rollen waarin we haar beter leerden kennen, namelijk in Sara. Maar als ik aan Veerle Baetens denk, dan zie ik haar weer in Vlaamse series als Code 37, The Team, Cordon en Tabula Rasa (dé serie-tip van Mathias Coppens in het interview dat we recent hadden). Stuk voor stuk heb ik ze gezien. En laten we The Broken Circle Breakdown niet vergeten – deze was niet alleen in Vlaanderen een hit, maar ook in het buitenland. Deze Vlaamse actrice schitterde recent in tal van buitenlandse producties. En dit jaar kunnen we – als corona niet te veel roet in het eten gooit – genieten van Veerle Baetens in de bioscoop in films als Rookie en Dealer.

Lockdown: 12 Vlaamse topregisseurs en sterke cast
Veerle Baetens als de door zuur verminkte Kim in Zuur van Robin Pront.

Foto: VRT – Eén

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2021 /