Torpedo kijken op tv bij VTM; ontdek alles over Torpedo cast

Heb jij de Vlaamse film Torpedo al gezien? Deze film gaat over een Vlaamse bende rebellen die een geheime opdracht krijgen. De Torpedo cast wordt gevormd door Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Sven De Ridder, Stefan Perceval, Bert Haelvoet, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Vic de Wachter, Steve Geerts en Ella-June Henrard. Torpedo wordt vanavond – zaterdag 3 juni 2023 – om 20.30 uur uitgezonden op VTM.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 5 juni 2021; maar we hebben het een update gegeven, omdat Torpedo op zaterdag 3 juni om 20.30 uur op VTM te kijken is.

Verhaal Torpedo

Torpedo speelt zich af in 1943. Een bende Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht. Ze moeten met een gekaapte Duitse onderzeeër van Congo naar de Verenigde Staten varen met aan boord een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. Torpedo is een film uit 2019: regie Sven Huybrechts, die het scenario schreef samen met Johan Hormeans.

Cast Torpedo

De Torpedo cast is fantastisch met hoofdrollen voor Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Sven De Ridder, Stefan Perceval, Bert Haelvoet, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Vic de Wachter, Steve Geerts en niet te vergeten Ella-June Henrard. Stuk voor stuk acteurs en een actrice waar je al jaren niet omheen kunt. Over de leden uit de cast van Torpedo heb ik dan ook al ontzettend veel geschreven. Als je op hun naam klikt, ontdek je die artikelen. Daarnaast deel ik mijn nieuwtjes en kijktips hieronder. Want de Torpedo cast speelt ook anno 2023 nog steeds fantastische rollen.

Ella-June Henrard

Ella-June Henrard ken je bijvoorbeeld als Monica in Costa. En we zagen haar recent in geweldige series als Fair Trade, Dansaertvlamingen en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Met Joren Seldeslachts zag je haar ook in de Nederlandse serie Swanenburg, waar nu een tweede seizoen van komt. Daarnaast konden we van haar genieten in De Kraak, de reeks die je kunt kijken op Prime Video en Streamz. De aankomende tijd gaan we haar ook zien in de serie Exen en in Neem me mee.

Koen De Bouw

Heeft Koen De Bouw nog een introductie nodig? Hij is de bekendste Vlaamse acteur van dit moment, die tal van (inter)nationale films en series* op zijn cv heeft staan. Op dit moment is het wachten tot ze in België Dag & Nacht uitzenden, want in Nederland hebben we al genoten van Koen in een heel bijzondere rol. Recent zag je deze acteur bijvoorbeeld in Twee zomersGlad IJs en Red Light. En laten we ook GrenslandersProfessor T. en de Vincke & Verstuyft-films niet vergeten. Koen De Bouw zal later te zien zijn in Cover, Alter Ego en The Last Front.

Joren Seldeslachts

Wat tips betreft, kon je de naam van Joren Seldeslachts* al hierboven bij zijn collega’s lezen. De afgelopen tijd heb je hem veel op tv kunnen zien. Ongeacht welke rol hij speelde; in Red Light, Fair Trade, De Kraak, Swanenburg, Mijn Slechtste Beste Vriendin – ik heb er van genoten. In Nederland zag je hem ook in Paradise Drifters. Maar zijn fijnste rollen blijven toch die in Spitsbroers en wat dacht je van het eerste seizoen Beau Séjour? En wat mij betreft, kun je Geldwolven daar zeker aan toevoegen.

Sven De Ridder

De jonge kijkers kijken Sven De Ridder* natuurlijk als Philippe uit #LikeMe. Maar wat heeft deze acteur inmiddels al tal van rollen op zijn naam staan. Sven De Ridder ken je bijvoorbeeld uit recente Vlaamse films als Red Sandra en De Gebroeders Schimm. En wat dacht je van de serie Fair Trade, met Ella June Henrard? Je ziet ‘m schitteren in beide seizoenen. Maar je zag hem recent ook in Nachtwacht: de dag van de bloedmaan en eindelijk in De Bunker seizoen 2. Op dit moment zie je hem in de bioscoop als aannemer in Het geheugenspel.

Stefan Perceval

Waar je Stefan Perceval* van kent? Wat dacht je van Patser, Fenix en Morten? Hij had tevens een bijrol in Undercover, maar mijn favoriet blijft zijn rol in Creme de la Creme*. Verder zag je hem recent in FOMO en in de Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter.

Bert Haelvoet

Bert Haelvoet* zag je recent in het tweede seizoen van #hetisingewikkeld. Maar je kunt hem ook kennen uit series als Spitsbroers en De Dag (voor de Nederlandse lezers: die staan beide op Videoland). Zelf ben ik daarnaast nieuwsgierig naar Superette Anna, die heb ik op Streamz gespot en wil ik nog kijken. En laten we natuurlijk ook De Familie Claus niet vergeten; alleen is hij daar amper in te zien, omdat hij de overleden vader is.

Gilles De Schryver

Gilles De Schryver is tegenwoordig vooral achter de schermen actief. Toch konden we recent nog van hem genieten in Roomies en Hidden Assets. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry, Hasta la Vista en Code 37.

Robrecht Vanden Thoren

De fans van Undercover leerden Robrecht Vanden Thoren kennen in het tweede seizoen van Undercover. Hij speelde hierin T-Bone. Maar ik vind ‘m bijvoorbeeld ook iedere keer ijzersterk in Wat Als? Maar de producties waarin hij samen met Gilles De Schryver in de hoofdrol te zien is, staan bij mij echt bovenaan. Als je Tom & Harry* nog niet gezien hebt, moet je dat absoluut doen. Dat is zo’n bijzonder verhaal. Recent zag je hem in Chantal en Assisen.

Vic de Wachter

Recent zag je Vic de Wachter in Assisen en in de herhalingen van Vossenstreken, waarin we hem zien als de nonchalante womanizer Ludo Mannaert. Maar je kent hem natuurlijk ook uit de serie Windkracht 10. Daarnaast speelde hij één van de hoofdrollen in het indrukwekkende Gevoel voor Tumor*. En ik heb enorm van hem genoten in het eerste seizoen van Salamander*. Op dit moment zie je hem in de bioscoop en zelfs al op Netflix in Het geheugenspel.

Steve Geerts

Steve Geerts zag je bijvoorbeeld in Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar ook in Hidden Assets en Deja Vu. Maar als ik drie kijktips met Steve Geerts mag geven dan zijn dat wat mij betreft: Cordon, Altijd Prijs en niet te vergeten Clan.

Torpedo kijken (op tv)

Wil jij de Vlaamse film Torpedo kijken met onder andere Koen De Bouw en Ella June Henrard? Dat kan nu dus via VTM en waarschijnlijk aansluitend op VTM GO (dit kan ook in Nederland). Torpedo is ook te kijken via Streamz. Dat is op dit moment de enige streamingdienst waar hij op staat. Natuurlijk kun je Torpedo ook op dvd aanschaffen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juni 2023 /