Roomies: cast met Ahlaam Teghadouini en Laura De Geest

Roomies is vanaf vanavond – dinsdag 16 mei – om 22.30 uur ook op Canvas te kijken. Eerder kon je de serie al zien op VRT MAX en Eén. Ontdek hier alles over deze unieke reeks van Flo van Deuren en Kato De Boeck. In de Roomies cast zien we onder andere Ahlaam Teghadouini en Laura De Geest in de hoofdrollen. De serie gaat over de zoektocht van twee twintigers, die op zoek zijn naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt.

Update: dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 20 oktober 2022. Ik heb het bijgewerkt op dinsdag 16 mei 2023, omdat Roomies nu op Canvas te kijken is.

Roomies

Roomies vertelt het verhaal van Bibi (Ahlaam Teghadouini*) en Ama (Laura De Geest), twee lesbische vriendinnen in hun twintiger-jaren. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. 

Bibi en Ama

Al gauw blijkt dat Bibi (22) en Ama (25) elk met een heel eigen agenda aan dit avontuur beginnen. De verantwoordelijke Bibi verhuist voor het eerst van het platteland naar de bruisende hoofdstad. Ze droomt van een romantische relatie met een vrouw en hoopt stiekem dat samenwonen met Ama, die openlijk lesbisch is, haar zal helpen het pad van de liefde te betreden. De losbandige Ama, daarentegen, woont al heel haar leven in Brussel en wil voorlopig niets meer met de liefde te maken hebben. Ze wil vrij en onafhankelijk zijn en hoopt dat samenwonen met de volgzame Bibi in een eigen appartement haar die mogelijkheid biedt.

Grenzen en verwachtingen

Vanaf dag één beginnen de kersverse huisgenoten aan een zoektocht naar zichzelf, elkaar, hun gsm en een vaste plek voor de huissleutel. Het samenwonen biedt Bibi en Ama vrijheid, maar ook de keerzijde daarvan: ze botsen al gauw op hun eigen grenzen en verwachtingen, en daarbij ook op die van elkaar. Roomies is een intieme reeks vol humor en herkenbaarheid.

Cast Roomies

Nieuwsgierig naar de Roomies cast? We zien naast opkomende talenten als Ahlaam Teghadouini en Laura De Geest, bijvoorbeeld Martha Canga Antonio, Romy Louise Lauwers, Khadija El Kharraz Alami, Dominique Van Malder, Zouzou Ben Chikha, Nadia Abdelouafi, Goua Grovogui, Annie-Paris Sangi Nkinsi en Nacim Bessedjerari. Gilles De Schryver kruipt in de huid van de barman.

Roomies kijken

Roomies is nu dus te kijken op dinsdagavond om 22.30 uur op Canvas en (terug) te kijken op VRT MAX. Vanuit België is dat eenvoudig; zorg vanuit Nederland (of een ander land) voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

En nu terug naar de Roomies cast en makers:

Roomies actrices en acteurs

Nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit de Roomies cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Ahlaam Teghadouini is wat mij betreft één van de actrices van dit moment. Zo schitterde ze in de hoofdrol in de reeks Sihame (nu op Streamz en NPO Plus). De Vlaamse kijkers leerden haar kennen in Hoodie als Kenza Benali. Op Netflix zie je haar momenteel in de serie Grond als Nadia Boulasmoum. Ahlaam Teghadouini speelde verder in verschillende producties van het Brusselse collectief TinT. Tevens is ze actief als ambassadrice van het Brusselse jeugdtheater BRONKS. Naast acteren speelt Ahlaam Teghadouini ook graag piano, schrijft ze liedjes en zingt en danst ze graag.
 • Laura De Geest is in 2017 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Je zag haar eerder in F*** you very, very much en recent in Faithfully Yours. Daarnaast was ze vooral in het theater te zien.
 • Martha Canga Antonio debuteerde in Black. Maar ze was ook te zien in verschillende andere (internationale) producties. Denk aan La foret, Baptiste, Cleo en Over Water.
 • Romy Louise Lauwers heeft al verschillende rollen op haar naam staan. De bekendste is waarschijnlijk die van Eva Munter in Chaussée d’Amour. Verder speelde ze mee in Het leven is verrukkulluk.
 • Khadija El Kharraz Alami was eerder vooral te zien in Nederlandse producties. Ze debuteerde in de film Valentino, speelde daarna (in 2015) de rol van Aisha Amrani in Penoza en was in 2018 te zien in Zuidas.
 • Dominique Van Malder is op dit moment te zien in Patiënt Dompie. Je zag de acteur recent als Meester De Kock in 1985. We gaan hem zien in de indrukwekkende reeks De Club. Recent zag je hem verder in de Streamz-serie Doe Zo Voort. Maar je kent hem ook als presentator van ViervoetersRadio Gaga en De Bachelorette. Verder speelde hij mee in fantastische Vlaamse series als Albatros, De Twaalf, De Dag en Zuidflank.
 • Zouzou Ben Chikha is te zien als Chantal (in de rol van Muze) en De Twaalf. Grote kans dat je hem verder kent Bevergem, De Dag of – net als Ahlaam Teghadouini – van Grond. Hij is niet alleen acteur, maar ook muzikant en theatermaker. Recent zag je hem in Bestseller Boy, Zeevonk en Assisen. Verder speelt hij in nieuwe projecten als Exen en Rachid.
 • Nadia Abdelouafi is eveneens te zien zijn in Bestseller Boy. Je kunt haar verder kennen uit Hoodie en Thuis. Maar je zag Nadia Abdelouafi bijvoorbeeld ook in De hel van Tanger en recenter in De Belofte van Pisa.
 • Goua Grovogui zag je als Aziz in Billie vs Benjamin, maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in de Nederlandse serie Commando’s. Hij heeft daarnaast veel gastrollen gespeeld, bijvoorbeeld in Vermist, Code 37 en Aspe.
 • Annie-Paris Sangi Nkinsi was eerder te zien in Les rivieres pourpres en de kortfilm Ceci n’es pas un valise.
 • Nacim Bessedjerari debuteert als Soufiane in de cast van Roomies.
 • Gilles De Schryver is dan weer een zeer bekende naam. Hij speelde hij hoofdrollen in series Code 37Tom & Harry (hij was Tom) en hij had een bijrol in De Twaalf. Je zag ‘m ook in films als Torpedo en All of Us. De indrukwekkende serie Albatros heeft hij mede geproduceerd en hij speelde tevens een bijzonder personage in deze reeks. Je kunt hem horen in Storm Lara van Streamz en zag hem in de internationale serie Hidden Assets. Helaas doet hij de laatste tijd vooral veel werk achter de schermen en zien we hem minder op tv.

Flo Van Deuren en Kato De Boeck

Flo Van Deuren en Kato De Boeck zijn de makers van Roomies; zij hebben de reeks geschreven en geregisseerd. Kato De Boeck won eerder met haar masterfilm ‘Provence’ de Publieksprijs op Film Fest Gent. Flo Van Deuren stond al in Cinefondation in Cannes met haar masterfilm ‘Bamboe’. Tijdens hun opleiding waren Flo Van Deuren en Kato De Boeck huisgenoten en sindsdien ook beste vriendinnen. Dat was ook hun inspiratie voor Roomies. Hun eerste project samen was de kortfilm Echo als onderdeel van de Vlaamse reeks Lockdown, die in januari 2021 te zien was op Eén.

Muziek Roomies

Een reeks als Roomies, gemaakt door en over jonge, eigenzinnige vrouwen, vroeg om een aftiteling die daarvan in het verlengde ligt. In samenwerking met Mounir Hathout (Sonhouse) werd daarom aan acht vrouwelijke of non-binaire artiesten uit België gevraagd om, voor elke eindgeneriek, een exclusief nummer te schrijven. Enkel voor aflevering drie werd een bestaand nummer gebruikt van Martha Da’Ro. Zij speelt Telma in de reeks.

Roomies soundtrack

Het resultaat is een collectie frisse nummers van eigen bodem. Ondanks hun eigenheid en de verschillende genres hebben de nummers stuk voor stuk een potentieel om een breed publiek te bereiken. Onder meer Lara Chedraoui (die je zag in Lost Luggage) & Patrix, Juicy, Miss Angel en Tessa Dixson kropen in hun muzikale pen. Daarnaast werden er in de reeks ook nummers gebruikt van artiesten als Aili, B1980 en Fatal Error om een maximum aan Belgisch muzikaal talent aan bod te laten komen. Je kunt de Roomies-soundtrack nu overal luisteren.

Roomies makers

De tv-serie Roomies is een productie van De Wereldvrede voor VRT met de steun van Screen Brussels, de Belgische Tax Shelter via Flanders Tax Shelter en Sabam For Culture. Roomies kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van media Benjamin Dalle.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 mei 2023 /