Geub met Philippe Geubels vanaf 3 september op Eén

Geub met Philippe Geubels is vanaf 3 september op Eén te zien. Mijn advies? Kijken! Ik heb deze serie via Videoland al eerder gekeken. Het hele seizoen kwam meteen online, waarna ik ‘m in een ruk heb uitgekeken. Het is een bizar verhaal, maar de onderliggende gevoelens zijn natuurlijk heel herkenbaar.

Derek De Lint

Waar de serie over gaat? In de fictiereeks Geub gaat de vrouw (Kyoko Scholiers) van Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Nadat Vlaanderens populairste komiek hierdoor in een depressie sukkelt, proberen zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren), zijn vaste technicus Dikke Dirk (Flor Decleir) en zijn beste vriend Pannenkoek (Joris Hessels) hem terug op te vrolijken en zijn leven terug op de rails te krijgen.

Bovendien raakt door al dat liefdesverdriet ook zijn carrière in het slop, tot wanhoop van Philippes manager (Jonas Geirnaert). Kan Philippe nog eens profiteren van het vrijgezellenleven tussen de huilbuien door? En komt het nog goed met zijn ex en zijn carrière?

Cast Geub

Naast Philippe Geubels, Kyoko Scholiers, Derek De Lint, Vera Van Dooren, Flor Decleir, Joris Hessels en Jonas Geirnaert komen nog verschillende toppers voorbij. Zo zijn er gastrollen voor Amber Janssens, Astrid Boury, Issam Dakka, Anne Denolf, Patrick Vervueren, Peter Blankenstein, Vera Puts, Carry Goossens, Daisy Ip, Luc Nuyens, Julie Mahieu, Carl Dircksens, Marc Lauwrys, Malou Gees, Erik Van Looy, Tom Boonen, Goedele Liekens, Leif Hoste, Nick Nuyens, Roger De Vlaeminck, Ellen Petri, Michel Wuyts, José De Cauwer, Renaat Schotte en Karl Vannieuwkerke. Laat je verrassen door hoe deze prominenten voorbij komen in Geub!

Jonas Geirnaert

Jonas Geirnaert heeft voor deze rol zo’n metamorfose ondergaan dat ik ‘m niet had herkend. Ik vond ‘m ook wel wat weg hebben van Robrecht vanden Thoren. Daar moest ik tijdens het kijken dus echt wel even naar Googlen. Dat Jonas kon acteren was voor mij ook nieuw. In Nederland kennen we hem natuurlijk vooral van Kabouter Wesley. En hij heeft het scenario geschreven (met zijn partner Julie Mahieu) van de geweldige serie De Dag. Wist je dat daar zelfs een soundtrack bij is?

Scenario & Regie

Het scenario van Geub komt van Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders. De regie is in handen van Mathias De Neve.

Geub: vanaf 3 september elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

14 augustus 2019 /