Cast J. Kessels met Vlamingen als Romi van Renterghem

Vlamingen schitteren in de verfilming van het boek J. Kessels naast Frank Lammers, Fedja van Huêt en Ruben van der Meer. Actrice Annick Christiaens speelt de rol van Brigit; Frans Thomese’s libido-ideaal. Haar jongere versie wordt op het doek gebracht door de debutante Romi van Renterghem. Marc Lauwrys vertolkt de rol van haar broer Bertje en Bert Huysentruyt kruipt in de huid van Pa de Braaij. Samen vormen zij het gezin de Braaij, die de Vlaamse snackbar ‘De frituur van Ooit’ runnen in Tilburg.

Film J. Kessels kijken

De film J. Kessels wordt in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december 2022 uitgezonden op NPO3 om 00.17 uur. Daarna zal-ie ook op NPO Plus en NPO Start staan. Wil je ‘m zien, check dan snel de NPO Start site. Gebruik vanuit het buitenland wel een VPN Verbinding, die je op Nederland kan zetten.

Dit bericht heeft op zaterdag 17 december 2022, dan ook een update gekregen. Het ging oorspronkelijk online op 9 december 2014.

Romi van Renterghem

Romi van Renterghem debutante J. Kessels

Regisseur Erik de Bruyn (die in 2019 de spannende tv-serie Grenslanders maakte) ontdekte Romi van Renterghem via een modellenbureau: “Toen de zestienjarige Romi op een casting verscheen, wist ik het direct: dit is een nieuwe ster. Romi heeft geen acteerervaring en krijgt momenteel les, maar haar zinnelijkheid in combinatie met haar fotogenieke uitstraling geeft haar een sexy charisma dat mij volkomen verwondert: Romi Schneider, Natasja Kinski en Brigitte Bardot in één meisje! Een nieuw talent! Ze past precies in Thomese’s omschrijving van de jonge BB.”

J. Kessels

J. Kessels is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn. Ze gaan op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit de Frituur van Ooit. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze. Makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Cast J. Kessels

Anno 2022 spelen de acteurs uit de J. Kessels cast ook interessante rollen. Zo zien we Fedja van Huêt in de nieuwe Prime Video serie Modern Love Amsterdam (die wereldwijd is uitgebracht). Frank Lammers heeft al tig van mooie rollen op zijn naam staan, maar ik denk dat velen wachten op Ferry De Serie. Romi Van Renterghem speelde Kato in wtFOCK. Bert Huysentruyt zagen we recent in twee verschrikkelijk goede series: Chantal en De Kraak. En Marc Lauwrys zien we op dit moment in Fair Trade 2 op Prime Video.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2022 /