Linkeroever met Matthias Schoenaerts op tv

Linkeroever – de horror thriller van Pieter Van Hees – met Matthias Schoenaerts en Eline Kuppens vanavond op tv te kijken. Hij wordt uitgezonden van 22.40 tot 00.30 uur op VTM 3.

Verhaal Linkeroever

De film Linkeroever van Pieter Van Hees vertelt het verhaal van de jonge atlete Marie (Eline Kuppens) en haar nieuwe lief Bobby (Matthias Schoenaerts). Het leven van de 21-jarige eenzame en introverte atlete staat volledig in het teken van sport. Tot ze instort en beseft dat ze van alles mist in haar leven. Thuis – waar ze bij haar alleenstaande, overbeschermende moeder woont – voelt het verstikkender aan dan ooit. Het is tijd om samen te wonen met Bobby, want ze haalt veel troost uit haar passionele relatie met hem. Ze trekt bij hem in, in zijn appartement op Linkeroever.

Tot Marie ontdekt dat de vorige huurster van het appartement spoorloos is verdwenen. Ze raakt geobsedeerd door de verdwijning van Hella en krijgt steeds meer last van hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid. Er moet iets aan de hand zijn met de plek waar ze wonen. Of is het Bobby die niet te vertrouwen is?

Pieter Van Hees

Linkeroever is een film van Pieter Van Hees. Hij heeft daarnaast ook Dirty Mind en Waste Land gemaakt. Verder was hij als regisseur betrokken bij de regie van enkele afleveringen van De Bunker, Chaussée D’Amour en De Bende van Jan de Lichte.

Cast Linkeroever

De cast van Linkeroever bestaat uit stuk voor stuk geweldige acteurs en actrices uit Vlaanderen. Naast Eline Kuppens en Matthias Schoenaerts zijn dat onder andere Sien Eggers, Marilou Mermans, Frank Vercruyssen en Robbie Cleiren. Op IMDB zien we daarnaast nog de nodige bekende namen voorbij komen. Denk aan Sara De Bosschere, Ruth Becquart, Tom Dewispelaere, Darya Gantura, Bert Haelvoet, Manou Kersting, Günther Lesage, Luc Nuyens, Mark Verstraete, Peter Van den Eede en Stefan Perceval. Lees hieronder meer over de cast van Linkeroever.

Matthias Schoenaerts

De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts is inmiddels in Hollywood doorgebroken. Daardoor zou je bijna vergeten dat hij te zien was in tal van Vlaamse series en films waaronder Linkeroever. Zijn meest recente wapenfeit? Op Netflix kun je kijken naar The Old Guard. En hij speelt na lange tijd weer mee in een Vlaamse productie, namelijk Lockdown (daarover vertellen we je snel meer: volg daarvoor onze Facebook-groep).

Eline Kuppens

In Linkeroever speelt Eline Kuppens één van haar eerste grote rollen. Daarna zien we haar in films als Zot van A. en Weekend aan Zee. Maar één van haar meest bekende rollen is toch wel die van Chloé De Meester in het eerste seizoen van De Bunker. Vorig jaar had ze nog een gastrolletje in het tweede seizoen van Callboys.

Collega’s uit Over Water

Als je de cast van Linkeroever bekijkt, dan vallen daarbij direct twee namen op. Ruth Becquart en Tom Dewispelaere kennen we natuurlijk allemaal uit Over Water. En zij zijn niet de enige. Ook acteur Frank Vercruyssen was in deze serie in beide seizoenen te zien, net als Luc Nuyens die ook meespeelt in Linkeroever. Ruth Becquart is sowieso een actrice van dit moment. De afgelopen tijd heb ik dan ook al de nodige artikelen geschreven over producties waarin zij te zien was.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 november 2020 /