Cheyenne & Lola met Veerle Baetens en Charlotte Le Bon kijken

Cheyenne & Lola met Veerle Baetens in de hoofdrol is al een tijdje op Streamz te kijken. Vanaf maandag 11 oktober 21.35 uur kun je deze serie, die geregisseerd werd door Eshref Reybrouck, ook kijken op Eén. Via VRT NU is de reeks meteen volledig te kijken.

Cheyenne & Lola met Veerle Baetens

Cheyenne & Lola is een spannende, moderne westernreeks. Het is een Frans-Vlaamse coproductie. De Franse Virginie Brac heeft het scenario geschreven. Vlaming Eshref Reybrouck – die onder andere Undercover heeft geregisseerd – was verantwoordelijk voor de regie. Veerle Baetens speelt de hoofdrol; deze Vlaamse actrice ken je bijvoorbeeld van The Broken Circle Breakdown, Tabula Rasa, Zuur, maar ook van nieuwe producties als Rookie en Dealer. Ze werkt momenteel aan de verfilming van Het Smelt.

Cheyenne & Lola met Veerle Baetens in de hoofdrol is vandaag – op 1 januari 2021 – toegevoegd aan het aanbod van Streamz

Verhaal Cheyenne & Lola

Centraal in het verhaal staan twee veerkrachtige vrouwen. Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis. Ze droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante maar egoïstische Parisienne, die naar Noord-Frankrijk is gekomen om bij haar minnaar in te trekken en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan. Cheyenne ziet toevallig hoe Lola de vrouw van haar minnaar om het leven brengt.

Deze misdaad verbindt het lot van de twee vrouwen, en sleurt hen mee in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Tegelijkertijd geeft het hen de kans om stiekem een fortuin te verdienen en zo misschien toch een ander leven te krijgen. Hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven – en hopelijk hun leven te verbeteren – moeten ze bondgenotes worden.

Cast Cheyenne & Lola

In de cast van Cheyenne & Lola zien we naast Charlotte Le Bon en Veerle Baetens bijvoorbeeld Sophie-Marie Larrouy, Patrick d’Assumçao, Natalia Dontcheva en Alban Lenoir.

Veerle Baetens

Veerle Baetens als Cheyenne in de serie Cheyenne & Lola van Eshref Reybrouck

“Ik wilde meteen deel uitmaken van deze heel sterke en tegelijkertijd gevoelige reeks. Cheyenne – mijn personage – en Lola zijn twee vrouwen die aan de rand van de maatschappij staan, onderdrukt in een mannenwereld. En toch slaagt de reeks erin om niet te vervallen in clichés, maar hun verhaal te vertellen”, aldus actrice Veerle Baetens naar aanleiding van de release van de serie op Streamz.

Cheyenne is parttime tatoeëerster maar verdient vooral haar brood als schoonmaakster op de veerboten van en naar Engeland. Af en toe maakt ze ook schoon in huizen en hotels. Ze is hier in de streek geboren, helemaal onderaan de sociale ladder. In deze noordelijke uithoek van Frankrijk kent ze iedereen, en iedereen kent haar. Cheyenne weet hoe ze zich in dit milieu moet gedragen en heeft er connecties, maar is stiekem vastbesloten zich eruit te werken. Tegenslagen incasseert ze zonder morren en zelfs in de ergste situaties blijft ze kalm.

Aan het begin van het verhaal is Cheyenne teruggekeerd naar haar streek na één jaar cel vanwege medeplichtigheid aan een overval met geweld. Ze woont alleen op een camping, werkt zo veel mogelijk uren als poetsvrouw, mijdt haar vroegere kennissen en spaart al haar geld voor haar grote droom: emigreren naar Brazilië om er een tatoeagestudio te openen. Het is ook de enige manier om een veilige afstand te creëren tussen haar en haar echtgenoot, een gewelddadige Parijse overvaller die weigert te scheiden. Dat ze dan haar zus Mégane moet achterlaten, van wie ze houdt maar die altijd een blok aan haar been zal blijven, is jammer maar onvermijdelijk. Alles is klaar. Over twee dagen zal ze vertrekken. Maar dan stoot Cheyenne op Lola, die in deze uithoek haar minnaar komt opzoeken. Die ontmoeting zal haar leven een andere wending geven, ten goede en/of ten kwade.

Charlotte Le Bon

Charlotte Le Bon als Lola in Streamz-serie Cheyenne & Lola

Als je het dan over de cast van Cheyenne & Lola hebt, dan mag natuurlijk ook aandacht voor die andere hoofdrolspeelster niet vergeten, dat is Charlotte Le Bon. Zij is een 34-jarige Frans-Canadese actrice. Charlotte Le Bon is bij het grote publiek bekend van de Canal+ talkshow Le Grand Journal. Maar ze speelde ook in films als The Hundred-Foot Journey (met Helen Mirren), The Walk (van de makers van Forrest Gump) en The Promise waarin ze met Oscar Iscaac en Christian Bale speelde. Kortom: dit is ook niet de minste actrice.

Charlotte Le Bon speelt de 27-jarige Lola. Deze knappe dame is nooit in staat geweest om langer dan twee weken dezelfde job te houden. Met haar sexy, frivole en gemaakt positieve verschijning lijkt ze de typische bimbo die selfies op Instagram post en geen andere ambitie heeft dan het vinden van een man die zich over haar ontfermt. Maar achter dat oppervlakkige uiterlijk van een even knap als ongevaarlijk leeghoofdje verbergt Lola een ziekelijk gebrek aan empathie en een hart van steen.

Als kind werd Lola door haar ouders verwaarloosd en ze heeft een groot deel van haar leven alleen doorgebracht. Omdat ze nooit liefde heeft ontvangen, is ze niet in staat om dat concept ook maar te begrijpen. Ze heeft zichzelf een persona aangemeten die geobsedeerd door selfies lijkt en stellig overtuigd is dat haar schoonheid en vastberadenheid zullen volstaan om geld en geluk te vinden. Omdat ze totaal geen scrupules, medelijden of normbesef kent, is ze in staat tot uitbarstingen van extreem geweld waarover ze niet het minste berouw voelt. Haar ontmoeting met Cheyenne is bij uitstek de emotionele openbaring in haar leven en ze hecht zich aan haar als een puppy. Maar het wordt haar snel duidelijk dat ze, om Cheyenne te vriend te houden, zal moeten verbergen waartoe ze in staat is.

Sophie-Marie Larrouy

Sophie-Marie Larrouy speelt Mégane, de halfzus van Cheyenne. Cheyenne ziet haar doodgraag, maar ze is ook een blok aan haar been. Mégane is een ongehuwde moeder van twee jongetjes en stapelt het schoonmaakwerk en de kleine baantjes op terwijl ze ervan droomt om in de evenementensector te werken. Ze stilt haar verlangen naar erkenning door haar succesvolle maar gewaagde blog. In tegenstelling tot haar zus trekt Mégane graag de aandacht. Ze handelt voordat ze denkt. Het maakt niet uit of de mensen haar grof of vulgair vinden, of ze haar baan verliest door haar buitensporig gedrag of dat ze gevaar kan lopen door haar verleidingsspel met het plaatselijke uitschot. Ze lacht erom. Ze wil een vrije vrouw zijn en leven zoals zij wil.

Patrick d’Assumçao

Patrick d’Assumçao kruipt in de huid van Yannick. Hij is de onbetwiste leider van de plaatselijke onderwereld. Drugshandel, prostitutie, mensensmokkel, alles loopt via hem. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Babette, die zich met de boekhouding bezighoudt. Iedereen in de streek weet dat je de hulp van Yannick kunt inroepen als je in de problemen zit. Hij slaagt er altijd in om een situatie op te lossen. Maar zoals elke zichzelf respecterende ‘godfather’ presenteert hij gepeperde rekeningen voor zijn diensten. Je kunt beter niet bij hem in het krijt staan noch proberen uit zijn greep te ontsnappen. Zijn enige zwakheid is dat hij verliefd wordt op Lola.

Natalia Dontcheva

De rol van Babette wordt gespeeld door Natalia Dontcheva. Als bazin van de Bar des Amis en wettige echtgenote van de regionale misdaadleider staat Babette bovenaan in de sociale hiërarchie. Met haar donkere, koude en dreigende schoonheid houdt ze de boel op orde. Vanachter haar bar lost ze conflicten op en speelt ze raadsvrouw voor haar echtgenoot. In het geheim lijdt ze onder haar eenzaamheid en droomt ze ervan om deel uit te maken van de groep vrouwen rond Cheyenne en Lola. Hoewel ze jaloers is in de liefde, kan ze bepaalde misstappen verdragen. Maar als ze zich verraden voelt, wordt ze net zo gevaarlijk als haar echtgenoot.

Alban Lenoir

Alban Lenoir is Mickael Grandjean, de eerste liefde van Cheyenne. Hij is net als zij opgegroeid in dit kleine gebied in Noord-Frankrijk. Hij heeft haar zonder enige uitleg verlaten en is vertrokken toen zij net haar moeder had verloren. Ze hebben elkaar al tien jaar niet meer gezien wanneer hun wegen elkaar toevallig weer kruisen. Ondertussen is hij bij de politie gegaan. Hoewel ze het niet toegeven, is de wederzijdse aantrekking nog altijd aanwezig. Het probleem is dat ze niet meer in hetzelfde kamp zitten.

Xavier Mathieu

Xavier Mathieu speelt de rol van Clotaire. Als rechterhand van Yannick kent Clotaire alle knepen van het vak. Zijn enige zwakke plek is zijn gehandicapte zoon, over wie hij de voogdij heeft en die door Yannick geminacht wordt.

Stephen Di Tordo

Stephen Di Tordo zien we in Cheyenne & Lola als Dany Chapelle. Hij is een nieuw soort zwendelaar, een flamboyante coach die met zijn programma ‘Life Project’ mensen oplicht die op de dool zijn. Hij heeft Lola aangetrokken als zijn ‘assistente’ voor zijn seminars. Maar Lola zal al snel ontdekken dat Dany in feite een loser is die getrouwd is met een energieke vrouw.

Manda Touré

Manda Touré kruipt in de huid van Espérance; een jonge vrouw van Afrikaanse afkomst die in de plaatselijke supermarkt werkt. Haar geweldadige vriendje Banjoko houdt haar onder de duim, en daarom helpt ze hem om migranten naar Engeland te smokkelen. Haar ontmoeting met Cheyenne en Lola opent nieuwe perspectieven voor haar. Ze maakt zich los uit haar ongezonde relatie en wordt hun partner.

Lubna Azabal

Lubna Azabal speelt Rachida, de advocate van Joël Barden, de ex-man van Cheyenne. Ze kent alle knepen van het strafrecht waarmee ze zonder scrupules een misdadig cliënteel van dienst is: ondoorzichtige financiële constructies, vlucht naar het buitenland… Cheyenne en Lola vertegenwoordigen een soort daders die ze niet kent. Dat brengt haar helemaal van haar stuk. 

Eshref Reybrouck

Regisseur Eshref Reybrouck vertelt meer over Cheynne & Lola (die nu op Streamz te zien is). “De reeks draait rond twee vrouwen die eigenlijk geen toekomst en geen middelen hebben – en dat kotsbeu zijn. Ze nemen het heft in eigen handen en verzetten zich tegen iedereen die misbruik van hen maakt.” Eerder regisseerde Eshrey Reybrouck series als Undercover 1, Cordon seizoen 2, Marsman, maar ook twee afleveringen van het eerste seizoen De Bunker.

Virginie Brac

Scenarioschrijfster Virginie Brac is vooral bekend als schrijfster van ‘romans noirs’ waarvan het hoofdpersonage, Véra Cabral, al voor televisiebewerkingen werd gebruikt (Notre dame des barjots, Vérités assassines). Naast veel op zichzelf staande scenario’s schreef ze het tweede seizoen van de reeks Engrenages en werkte ze mee aan de bewerking van seizoen 4. Zij heeft verschillende series bedacht waaronder Les beaux mecs, Tropiques amers, Paris en Insoupçonnable. Momenteel werkt ze aan de scenario’s voor 9.mm en Faceless, een Engelse coproductie

Streamz en Eén

Cheyenne & Lola is een productie van Lincoln TV en Orange Studio in coproductie met Scope Pictures en Pictanovo, in samenwerking met de VRT. De coproducent is Geneviève Lemal met Pictanovo en de ondersteuning van Région Hauts de France, Région  Normandie, in partnerschap CNC en in samenwerking met Normandie Images. De reeks is sinds 1 januari 2021 volledig in preview te zien bij Streamz. Eén zendt Cheyenne & Lola uit vanaf maandag 11 oktober. De reeks is dan ook op VRT NU te kijken.

Trailer Cheyenne & Lola

Foto’s: Eén – Toon Aerts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2021 /