Veerle Baetens’ Het smelt naar Berlinale Co-Production Market

Veerle Baetens’ Het smelt is geselecteerd voor deelname aan de Berlinale Co-Production Market. Hier wordt de speelfilm onder de internationale titel The Melting voorgesteld aan de internationale aanwezigen. Het smelt wordt het regiedebuut van Veerle Baetens.

Het smelt

Voor haar regiedebuut werkt Veerle Baetens aan de verfilming van Het smelt, de succesroman van Lize Spit. Dit boek gaat over Eva, die dertien jaar na een snikhete en volledig uit de hand gelopen zomer, terugkeert naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt. Het boek werd in 2015 uitgegeven door Das Mag. In 2016 was het zelfs het best verkochte boek in België. Er gingen maar liefst 130.000 exemplaren over de toonbank. Het leverde auteur Lize Spit onder andere de Bronzen Uil en de Hebban Debuutprijs op.

Regiedebuut Veerle Baetens

Naast een succesvolle acteercarrière in binnen- en buitenland legt Veerle Baetens zich sinds enkele jaren ook toe op het schrijven van scenario’s. Zo werkte ze als scenarist mee aan de succesreeks Tabula rasa (2017), waar ze ook een van de hoofdrollen vertolkte. Met Het smelt zal Veerle Baetens voor het eerst ook plaatsnemen in de regiestoel. Momenteel is de film in ontwikkeling met Savage Film als producent. Veerle Baetens heeft het scenario van Het smelt geschreven met Maarten Loix.

Opnames Het smelt

De opnames voor Het smelt gaan naar verwachting in de zomer van 2021 van start. De productie is van Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film ( De PatrickRundskopD’Ardennen). Bij de crew is Frank van den Eeden bevestigd als DOP.

Meer over Het smelt

  • Het smelt werd in oktober 2019 al eens gepitcht aan een publiek van internationale filmprofessionals tijdens het audiovisueel exportplatform CONNeXT in Gent.
  • Het smelt kan rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2020 /