Dief! van Marc Punt met Axel Daeseleire | alles over cast

De film Dief! met Axel Daeseleire in de hoofdrol wordt zondagavond 11 juli om 21.05 uur uitgezonden op VTM (Go). Marc Punt is de regisseur van deze film uit 1998. Ontdek alles over de cast en verhaal.

Verhaal Dief!

Frans Van Reeth (Axel Daeseleire) was gedurende meer dan vijftien jaar een van de beruchtste en kleurrijkste figuren uit de Belgische misdaadwereld. Hij was nooit gewapend. Zijn inbraken en overvallen waren spectaculair en gedurfd en meestal onvoldoende voorbereid, zodat Van Reeth de helft van zijn leven sleet in strafinstellingen. Vijf keer slaagde hij erin om te ontsnappen. Zijn ganse leven was een kat-en-muisspel met politie en de rijkswacht. Frans Van Reeth haalde geregeld de voorpagina’s van de kranten als controversiële volksheld.

Cast Dief!

De cast van Dief! wordt gevormd door Axel Daeseleire, Danaë Van Oeteren, Marilou Mermans, Gaston Berghmans, Tania Kloek, Pol Goossen, Marc Peeters, Jaak Van Assche, Peter Van Den Begin, Jenne Decleir, David Steegen, Damiaan De Schrijver, Rik Van Uffelen, Luc Verhoeven en Dieudonné Kabongo.

De acteurs en actrices uit Dief! kennen we natuurlijk uit verschillende Vlaamse films en tv-series. Een aantal van hen zag je zelfs recent nog op tv. Een overzicht met diverse kijktips.

 • Axel Daeseleire: 9-10-11 juli 2021 leek het wel ‘jonge Axel Daeseleire’ weekend. Je zag ‘m niet alleen in de hoofdrol in Dief, maar ook in Team Spirit en Brasserie Romantiek.
 • Danaë Van Oeteren was ruim tweehonderd afleveringen te zien in Wittekerke.
 • Marilou Mermans zag je bijvoorbeeld in Ad Fundum, Linkeroever, Hasta la Vista en Voor wat hoort wat.
 • Gaston Berghmans speelde ook in Zware Jongens van Robbe De Hert.
 • Tania Kloek ken je natuurlijk uit De zonen van Van As en Gina en Chantal. En net als Axel Daeseleire was ze ook te zien in de eerste Team Spirit-film.
 • Pol Goossen ken je als Frank Bomans uit Thuis.
 • Marc Peeters was bijvoorbeeld te zien in Daens, maar hij heeft tal van rollen gespeeld in Vlaamse series en films.
 • Jaak Van Assche speelt op dit moment Alfons Coppens in Familie. Daarnaast ken je ‘m uit De zonen van Van As. En wat dacht je van FC De Kampioenen? Maar net als Marilou Mermans zag je ‘m ook in Ad Fundum.
 • Peter Van Den Begin speelt in verschillende producties van Marc Punt een hoofdrol. Heb je hun nieuwste project Fair Trade nog niet gezien, dan kan ik ‘m absoluut aanraden. Er komt zelfs een tweede seizoen aan! Hij zal tevens te zien zijn in 1985.
 • Jenne Decleir is net als Peter Van Den Begin in Fair Trade te zien. Maar heeft ook meegespeeld in bijvoorbeeld W817 (waar nu een film van komt).
 • David Steegen was ook te zien in Ad Fundum.
 • Damiaan De Schrijver speelt een rol in De bende van Jan de Lichte, die op VTM te zien zal zijn (en nu al te kijken is via Streamz in België en Netflix wereldwijd). Verder gaan we hem zien in F*ck you very, very much van Streamz en Play4.
 • Rik Van Uffelen was recent te zien in Sprakeloos.
 • Luc Verhoeven zag je recent nog als buurman Jos in Fair Trade, maar je kent ‘m ook van Nonkel Jef en andere klassiekers.
 • Dieudonné Kabongo zag je bijvoorbeeld ook in de serie Diamant.

Makers

Zowel de regie als het scenario heeft Marc Punt verzorgd. Je kent hem natuurlijk van Fair Trade (de Streamz / VTM-serie die nu zelfs een tweede seizoen krijgt). Maar denk ook aan films als Pippa, Bowling Balls en meer… Wist je dat hij het scenario schreef voor Ad Fundum; het debuut van Erik van Looy.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 juli 2021 /