Welp van Jonas Govaerts kijken | alles over cast en verhaal

Welp van Jonas Govaerts wordt in de nacht van zaterdag op zondag (30-31 oktober) na Yummy uitgezonden op VTM3. In deze Belgische horrorfilm worden de hoofdrollen gespeeld door Evelien Bosmans, Stef Aerts, Titus De Voogdt en Maurice Luijten. Ontdek alles over het verhaal en de cast van Welp in dit bericht.

Verhaal Welp

Welp is een horroravontuur waarin Sam (Maurice Luijten), een fantasierijke, wat in zichzelf gekeerde welp, op scoutskamp vertrekt naar de Ardennen. Eenmaal aangekomen in het bos, merkt Sam al snel dat er iets niet pluis is: hij ontdekt ondermeer een mysterieuze boomhut, bewoond door een verwilderd, gemaskerd boskind, Kai (Gill Eeckelaert).

De andere welpen en leiding hebben echter geen oren naar zijn Sam’s avonturen: de jongen vertelt wel vaker straffe verhalen, en bovendien heeft leider Peter (Stef Aerts) het te druk met te flirten met foerierster Jasmijn (Evelien Bosmans), dik tegen de zin van hoofdleider Kris (Titus De Voogdt). Alleen Sam lijkt te beseffen in wat voor gevaarlijke  situatie de scouts zich bevinden: Kai blijkt namelijk slechts het hulpje van De Stroper (Jan Hammenecker), een lokale psychopaat die het bos rondom het scoutsterrein heeft bezaaid met dodelijke vallen…

Cast Welp

De hoofdrollen in Welp worden gespeeld door Maurice Luijten, Titus De Voogdt, Stef Aerts, Evelien Bosmans, Gill Eeckelaert en Jan Hammenecker. De jonge Maurice Luijten (geboren in 2000) speelt de rol van Sam. De scoutsleiding wordt gespeeld door Titus De Voogdt (hoofdleider Kris) en Stef Aerts (leider Peter). Evelien Bosmans kruipt in de huid van Jasmijn. Gill Eeckelaert is het verwilderde boskind Kai en Jan Hammenecker speelt De Stroper.

Acteurs en actrices

We zijn natuurlijk al heel wat jaartjes verder en veel van deze acteurs en actrices hebben de afgelopen jaren ook gave rollen gespeeld. Een kort overzicht met de films en series met de acteurs en actrices uit de cast van Welp, die absoluut het terugkijken waard zijn.

  • Maurice Luijten was na zijn rol in Welp nog te zien in een aflevering van 13 Geboden. Nu is hij verder vooral achter de schermen actief als composer en cinematographer, zo zien we op IMDB.
  • Titus De Voogdt is op dit moment te zien als de onhandige echtscheidingsadvocaat Jacobs in Mijn Slechtste Beste Vriendin seizoen 2. Een man die bovenal heel diverse rollen kan spelen, want we zagen hem dit jaar ook als Vinnie in het tweede seizoen van Beau Séjour. Je kunt hem ook kennen uit De Twaalf en van zijn bizarre rol in Broer. Maar bovenal ben ik erg benieuwd naar zijn nieuwste werk: hij speelt Philippe Debels in 1985.
  • Stef Aerts is op dit moment op tv te zien in De bende van Jan de Lichte, maar je kent hem natuurlijk ook als Wesley Biets uit Callboys. Hij speelde één van de hoofdrollen in Belgica (waarin Titus De Voogdt ook te zien was). Maar de meest indrukwekkende film met Stef Aerts blijf ik toch Adem vinden; die heeft zoveel indruk op mij gemaakt destijds.
  • Evelien Bosmans – de vriendin van Jonas Van Geel – kun je kennen uit tal van Vlaamse series en films. Op Streamz schittert ze op dit moment in F*** you very, very much; de serie die ook door Jonas Govaerts werd geregisseerd. Denk bijvoorbeeld aan Groenten uit BalenRed SonjaRang 1 en Marina (naast Matteo Simoni). En naast Daphne Wellens in de hoofdrol in Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers. Recent zag je haar nog op tv in de herhaling van Vossenstreken en Chaussée d’Amour.
  • Gill Eeckelaert is volgens IMDB alleen in Welp te zien geweest als acteur.
  • Jan Hammenecker werkt net als Titus De Voogdt momenteel aan 1985. Op dit moment is hij in de bioscoop te zien met de film Cool Abdoul. En op Streamz zag je hem in Glad IJs.  Deze acteur zag je eerder in De 16Voor wat hoort wat en het eerste seizoen Beau Séjour. Met zijn hoofdrol in All of Us heeft hij op mij veel indruk gemaakt.

Makers

De film Welp kwam uit in 2014; het was de eerste langspeelfilm van Jonas Govaerts, die zowel regie als scenario voor zijn rekening nam. Jonas Govaerts schreef het scenario voor Welp samen met Roel Mondelaers. Inmiddels zijn we natuurlijk al weer zeven jaar verder. Een tijd waarin beide heren interessante andere projecten hebben gedaan.

Jonas Govaerts

Regisseur Jonas Govaerts werkt op dit moment aan twee nieuwe films. Zo is Heads Will Roll aangekondigd; deze horror-komedie is gebaseerd op een script van de Ierse schrijver Kevin Lehane. En deze zomer heeft hij H4Z4RD opgenomen met in de hoofdrollen onder andere Dimitri Thivaios (die je ook in Yummy zag, maar natuurlijk kent van Dimitri Vegas & Like Mike) en actrice-van-dit-moment Jennifer Heylen. Op Streamz kun je op dit moment kijken naar de geweldige serie F*** you very very much met Frances Lefebure in de hoofdrol; ook hier verzorgde Jonas Govaerts de regie voor. Afgelopen jaar maakte hij ook de kortfilm Transfer met Gene Bervoets en Anne-Laure Vandeputte in de hoofdrol. En wat dacht je van de serie Tabula Rasa met Veerle Baetens in de hoofdrol; die mag dan in 2017 zijn uitgekomen, die is nog steeds het kijken waard.

Roel Mondelaers

Scenarist en regisseur Roel Mondelaers heeft na Welp ook een aantal aanraders neergezet. Zo regisseerde hij de film Plan Bart, maar hij deed ook een aantal afleveringen van Unité 42 en De Bunker. Als scenario-schrijver werkte hij mee aan het hilarische Connie & Clyde en het afgelopen jaar aan twee spannende aanraders: Glad IJs en het tweede seizoen Beau Séjour.

Welp kijken

De film Welp wordt in de nacht van 30 op 31 oktober uitgezonden op VTM3; de kans is groot dat je ‘m daarna ook op VTM Go kunt kijken. De film staat in ieder geval ook op de Vlaamse streamingdienst Streamz. Daarnaast is Welp op dvd en blu-ray verkrijgbaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2021 /