Alle (Vlaamse) series op Streamz – overzicht

De liefhebber van (Vlaamse) series zit goed bij Streamz. De ‘Vlaamse Netflix’ gaat op 14 september live en dan kun je meteen genieten van tal van geweldige, nieuwe reeksen. Streamz-abonnees kijken als eerste naar onder andere Fair Trade, De Bende van Jan de Lichte, Baantjer Het Begin, Cold Courage en Black-Out. Deze titels zijn allemaal te zien op 14 september, maar er is meer… Ontdek hier het complete aanbod aan (Vlaamse) series op Streamz.

Vlaamse series Streamz

Exclusief kun je op de ‘Vlaamse Netflix’ ook als eerste kijken naar Cheyenne et Lola, de documentaire van Dimitri Vegas & Like Mike, Niets Te Melden, Free Love Paradise, M’n Slechtste Beste Vriendin, het achtste seizoen van D5R, Albatros en Justice for All.

Lees snel verder, zodat je alles over deze nieuwe reeksen ontdekt. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe Vlaamse series, kom dan bij onze Facebook-groep.

Internationale series Streamz

Het aanbod van HBO is via Streamz te bekijken. Zo kun je op dit platform dus meteen genieten van The Third Day met Jude Law. Eind oktober volgt The Undoing met Nicole Kidman en Hugh Grant. Ook het tweede seizoen van His Dark Materials komt eraan. Net als het door Lena Dunham geregisseerde Industry. De volledige HBO-bibliotheek met populaire klassiekers als ‘Sex and the City’, ‘The Sopranos’, ‘Insecure’, ‘Euphoria’ en ‘Game of Thrones’ blijft ook beschikbaar voor alle Streamz-kijkers.

Verder volgen dit najaar Love Life met Anna Kendrick en Batwoman. Maar ook Devils met Patrick Dempsey en Zoe’s Extraordinary Playlist met Jane Levy kun je later bij Streamz zien.

Nu terug naar de Vlaamse series die er aan komen.

De Bende van Jan de Lichte

In het Vlaanderen van de 18e eeuw wordt het arme volk onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte (Matteo Simoni) en zijn kompanen vormen een roversbende die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Op die manier groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld.

Regisseurs Robin Pront (D’Ardennen) en Maarten Moerkerke (13 Geboden) wisten een indrukwekkende ensemblecast te strikken voor de reeks met onder andere Stef Aerts, Charlotte Timmers en Tom Van Dyck. De Bende van Jan de Lichte zal later te zien zijn bij VTM. Vanaf 14 september staat de reeks in ieder geval op Streamz.

Fair Trade

Eén van de nieuwste reeksen die VTM heeft aangekondigd, is meteen vanaf 14 september op dit platform te zien: Fair Trade. Walter Wilson (Kevin Janssens) en Robin De Rover (Ella-June Henrard) zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen, maar zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze kleuren steeds vaker buiten de lijntjes tijdens hun patrouilles: zo tippen ze bijvoorbeeld criminelen over toekomstige politieacties en laten zich daar stevig voor betalen. Wilson is bovendien verslavingsgevoelig (vrouwen, drank, drugs…) en dat maakt hem onberekenbaar. Wanneer hij na herhaalde conflicten geschorst wordt bij de politie, zoekt hij nog meer toenadering tot het criminele milieu, maar is intussen aangeschoten wild.

Fair Trade is de nieuwe serie van regisseur/scenarist Marc Punt (Matroesjka’s) met Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Sven De Ridder, Tine Reymer en Manou Kersting. Later te zien bij VTM.

Black Out

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Op hetzelfde moment wordt de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand (Sara De Roo) geeft Michaël Dendoncker (Geert Van Rampelberg), Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar.

Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule doen ook mee in de meeslepende nieuwe reeks Black Out. Later dit najaar te zien op Eén.

Baantjer (Het Begin)

De nieuwste Baantjer serie volgt op de populaire speelfilm Baantjer Het Begin die vorig jaar in de bioscopen uitgebracht werd. Vanaf 14 september kun je ‘m volgen op Streamz. In deze prequel is te zien hoe de jonge rechercheur De Cock (gespeeld door Waldemar Torenstra) zich begin jaren tachtig standhoudt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld. Charlotte Vandermeersch heeft een mooie rol als de pittige LaCroix, een belangrijke schakel binnen de internationale veiligheidsdiensten. Maar je zal ook Hélène De Vos, Joren Seldeslachts, Tom Vermeir, Manou Kersting en meer herkennen in de cast. Zij zijn niet de enige Belgische inbreng aan de reeks: ook Carl Joos (Cordon) schreef mee aan de scenario’s.

Cold Courage

Het lot van twee Finse vrouwen wordt in Cold Courage onlosmakelijk aan elkaar verbonden via de mysterieuze Londense ‘Studio’: een clandestiene groepering die zich inzet voor de zwakkeren in de samenleving. Het is echter nog maar de vraag of de Studio haar heilzame doel voor ogen kan blijven houden. De serie – met rollen voor onder andere Matteo Simoni, Charlotte Timmers en Jurgen Delnaet – werd gebaseerd op de boekenreeks van de succesvolle Deense auteur Pekka Hiltunen. Deze crimi-reeks werd geregisseerd door Vlaming Kadir Ferati Balci (Turquaze) en de Zweedse Agneta Fagerström-Olsson (Wallander). Ook Cold Courage is vanaf 14 september te zien op Streamz.

Albatros

Ook Albatros is eerder op Streamz te zien dan op tv. De reeks is later op Canvas te zien en wordt tot nu toe aangeboden op Telenet Play (More). Ik heb hier al een uitgebreid artikel over de cast en het verhaal van Albatros geschreven.

Cheyenne et Lola

Later dit najaar wordt ook Cheyenne et Lola toegevoegd aan het aanbod van Streamz. Deze serie die geregisseerd is door Eshref Reybrouck (Undercover) zal later te zien zijn op Eén. In de moderne western spelen Veerle Baetens en Charlotte Le Bon de hoofdrollen.

Cheyenne (Veerle Baetens) is sinds zes maanden vrij uit de gevangenis en werkt als kuisvrouw op ferry’s. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante Parisienne, egoïstisch en zonder scrupules, die in Noord-Frankrijk is neergestreken om bij haar minnaar in te trekken. Cheyenne is ongewild ooggetuige wanneer Lola de vrouw van haar minnaar vermoordt, en beseft dat ze met haar strafblad wellicht beschuldigd zal worden van de moord. Ze worden betrapt door een lokale misdaadbaas, die het lichaam laat verdwijnen. Deze gunst zal Cheyenne en Lola allebei meesleuren in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad, maar hen tegelijkertijd de kans geven om achter de rug van iedereen een fortuin te verdienen.

Niets Te Melden

Later dit najaar verschijnt Niets Te Melden op Streamz. Hier ben ik wel nieuwsgierig naar, want vanaf 20 september kunnen we in Nederland naar ook naar een remake van het origineel kijken, namelijk Niks Te Melden. Er speelt zelfs een Belg mee. In Niets Te Melden spelen Koen De Bouw en Jonas Van Geel de hoofdrol, maar we zien ook Barbara Sarafian, Wim Willaert (die vanaf 6 september te zien is in Undercover 2), Charlotte Timmers en Robrecht Vanden Thoren.

Een politiewagen, de centrale dispatch en de schuilplaats van een bende criminelen: deze drie locaties vormen het decor van de comedyserie Niets Te Melden onder regie van Jeroen Dumoulein. Verstopt in containers met koffiebonen sluist een belangrijk Antwerps drugskartel tonnen drugs het land binnen. Maar de recherche van patrouille 72 is hen op het spoor en houdt hen nauwlettend in de gaten.

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Mijn Slechtste Beste Vriendin is een nieuwe Vlaamse reeks, die in 2021 op VIER te zien zal zijn. In het najaar komt-ie al naar Streamz. De tv-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ilse Beyers, waarin artiestenmanager Sally, receptioniste Michelle, actrice Molly, de lesbische serveuse Nikki, ‘De Zwaan’ Helena en account-manager Zita proberen te overleven op dezelfde werkvloer van een upscale reclamebureau. De dames wisselen wankele relatietheorieën uit, slecht bewaakte geheimen, maar ook wel eens een man. Bovenal delen ze de wetenschap dat in elke vrouw een slechtste en beste vriendin schuilt. In Mijn Slechtste Beste Vriendin zien we Eva Van der Gucht, Maaike Cafmeyer, Charlotte Anne Bongaerts, Kim Hertogs, Clara Cleymans en Ella-June Henrard.

Seizoen 8 van D5R

Later dit najaar is ook seizoen 8 van D5R te zien op Streamz. De vrijheid van het studentenleven zorgt in ‘D5R’ voor spanningen bij Amber (Jamie-Lee Six), Kyra (Liandra Sadzo), Leyla (Angela Jakaj), Wout (Sander Provost) en Vincent (Thijs Antonneau): samenwonen met je lief, andere verwachtingen in een relatie, slechte schoolresultaten en flirtende uitwisselingsstudenten. Ze zoeken niet alleen hun persoonlijke grenzen op, maar tasten ook die van hun vriendschap af.

Dimitri Vegas & Like Mike

De achtdelige documentaire over Dimitri Vegas & Like Mike is later te zien op VIER, maar vanaf oktober kun je ‘m al op Streamz aanschouwen. Dit duo is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot het belangrijkste culturele exportproduct van België. De impact die de twee jongens uit Willebroek intussen hebben op de wereldwijde muziekscene is nauwelijks nog in woorden te vatten. Eric Goens (‘Het Huis’ en ‘Niveau 4’) volgde het dj-duo een jaar lang wereldwijd, van Azië over Amerika tot het Midden-Oosten. Het lijkt een sprookje, en dat is het ook, maar tegelijk is het een zware beproeving: de wear & tear op het lichaam, de voortdurende uithuizigheid, ver weg van familie en vrienden en de traditionele verlokkingen van sex, drugs & alcohol.

Free Love Paradise

VTM 2 is de realityzender van Vlaanderen. Zij komen met de nieuwe reeks Free Love Paradise, die dan ook op Streamz te zien zal zijn. Het wordt de guilty pleasure serie uit het pakket. Op 23 oktober heb ik ontdekt dat de eerste twee uitzendingen online staan op Streamz. En vanaf 5 november is-ie te zien op VTM 2.

Levenslange monogamie: is dat eigenlijk wel haalbaar? 31% geeft toe wel eens vreemd te gaan. Voor meer dan de helft die het slippertje opbiechten, betekent het meteen ook het einde van hun relatie. Wat als het ook anders kan? In ‘Free Love Paradise’ nemen zes koppels de proef op de som. Ze trekken samen naar een stukje zonovergoten paradijs voor een gloednieuw relatie-experiment en ondervinden er aan den lijve hoe moderne liefde een relatie kan verrijken. Kunnen ze een open relatie aan? Waar ligt de grens? Wie durft het aan? Maak kennis met de koppels uit Free Love Paradise.

Justice for All

Wat reality betreft is ook Justice for All aangekondigd. Dit programma is later dit najaar te zien op VIER. In deze reeks krijgen we via zeven strafpleiters een unieke kijk op justitie. Ik heb er uitvoerig over geschreven in het artikel over de najaarsprogrammering van VIER.

Vlaamse series terugkijken op Streamz

En dit is nog lang niet alles. Omdat je via Streamz zowel het aanbod van DPG Media (met VTM), SBS (met VIER en VIJF) en VRT (met Eén en Canvas) kunt kijken, zijn er heel veel Vlaamse series terug te kijken op Streamz. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Ook deze Vlaamse series kijk je op Streamz:

 • De Luizenmoeder
 • Studio Tarara
 • Callboys
 • Gina & Chantal
 • Safety First
 • De Dag
 • Matroesjka’s
 • Over Water
 • Geub
 • FC De Kampioenen
 • Eigen Kweek
 • De Ridder
 • De Parelvissers
 • Het Eiland
 • In De Gloria
 • De Ronde

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2020 /