Ontdek alles over Neveneffecten, cast én waar je kunt kijken

Ken jij het programma Neveneffecten nog met Jonas Geirnaert, Lieven Scheire, Koen De Poorter en Jelle De Beule nog? Destijds – we hebben het dan over het najaar van 2005 toen de reeks voor het eerst werd uitgezonden – was dat een cabaretviertal. Inmiddels kennen we ze alle vier natuurlijk van diverse programma’s. Ontdek hier alles over Neveneffecten, cast én waar je de reeks kunt kijken.

Neveneffecten

De tv-serie Neveneffecten wordt op Canvas uitgezonden in het kader van het 25-jarig jubileum. Eerder kon je al genieten van afleveringen van In de gloria. En nu is er dus Neveneffecten; het programma met een aantal absurde, fictieve documentaires die gebaseerd zijn op het format van National Geographic. De eerste reeks werd uitgezonden in het najaar van 2005; het tweede seizoen volgde in het najaar van 2008. De regie was in handen van onder andere Jan Eelen en de in opspraak gekomen Bart De Pauw.

Jan Eelen

Van Jan Eelen kon je in 2021 nog kijken naar Franky & Mariel. Je kent hem verder van Callboys, maar ook aan van het indrukwekkende De Ronde en de hilarische reeksen Het Eiland en In de Gloria.

Neveneffecten cast

De Neveneffecten cast bestaat uit Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Koen De Poorter en Jelle De Beule. Jonas Geirnaert en Lieven Scheire maakten voor Man bijt hond de rubriek Zonder handen, waarbij ze een teddybeer in elkaar sloegen op de muziek van Rage Against the Machine. Koen De Poorter benaderde het duo, omdat hij met ze in zee wilde gaan. En vervolgens kwam Jelle De Beule – die hun technicus was – ok bij de groep. Je kent Neveneffecten niet alleen van de gelijknamige serie, maar ook van Willy’s en Marjetten, Basta of hun show Zinloos geweldig.

Dubbel neven

Nieuwsgierig naar hoe Lieven Scheire en Jonas Geirnaert dan bij elkaar komen? Nou, dat hoor je al aan de naam. Ze zijn neven van elkaar. Sterker nog: ze zijn dubbel neven. Dat wil zeggen dat de moeder van Jonas Geirnaert de zus is van de vader van Lieven Scheire. De moeder van Lieven Scheire is dan weer de zus van de vader van Jonas Geirnaert… de twee zijn samen bekend geworden dankzij het programma Man bijt hond, waarin ze de rubriek Zonder handen maakten.

Dit doet de Neveneffecten cast anno 2022:

Lieven Scheire

Lieven Scheire is op dit moment te zien bij VTM in Ons DNA (met Frances Lefebure). Daarnaast zit hij weer aan de zijde van de gebroeders Coppens in De Code van Coppens seizoen 4. De wetenschapper zien we op zondag 11 december op VTM met zijn theatershow over DNA en hij heeft inmiddels ook al tal van boeken geschreven. Wist je dat Lieven Scheire zelfs zijn eigen scheurkalender heeft?

Jonas Geirnaert

Jonas Geirnaert kun je kennen als bedenker van Kabouter Wesley en de geweldige serie De Dag. Daarnaast komt hij in tal van tv-programma’s voorbij, zoals TV-Jubilee: De Slimste Mens 20. Maar wist je dat hij ook acteert? Zo zag je hem eerder in Geub en iets recenter nog in F*** you very, very much.

Koen De Poorter

Het meest recente succes van Koen De Poorter? Geen twijfel mogelijk; dat is de reeks Nonkels, die hij samen met Jelle De Beule en Rik Verheye schreef. Jelle Gordyn verzorgde de regie. De reeks is zo goed ontvangen dat Nonkels seizoen 2 wordt gemaakt! Als acteur zag je hem bijvoorbeeld in De Anderhalve Meter Show en als Guillaume in Undercover seizoen 2. In zijn Instagram-story van vandaag (maandag 5 december) zien we ook dat hij wat deelt over De Mol 2023 met de tekst: “Zelden probeerden meer mensen te weten te komen waar ik was dan de voorbije maanden. Voor al die mensen – en ter vermaak van enkele honderdduizenden anderen – lichten we meteen alle tippen van de sluier!”

Jelle De Beule

Als je in Vlaanderen vraagt waar ze Jelle De Beule van kennen, dan zullen de meeste kijkers zeggen ‘dat is nonkel Luc Persyn’. Hij debuteerde in 2004 als acteur in Het Geslacht De Pauw. Je kent hem verder bijvoorbeeld uit Willy’s en Marjetten, Neveneffecten, De Dag, CallboysThe Best of Dorien B.Blackout en eveneens recent De Anderhalve Meter Show (waarin we veel acteurs uit de Nonkels cast eveneens zagen).

Neveneffecten kijken

Neveneffecten wordt vanaf vanavond – maandag 5 december – om 22.04 uur uitgezonden op Canvas. Deze week volgen er dan nog een aantal afleveringen. Streamz abonnees kunnen zowel seizoen 1 als seizoen 2 altijd kijken. En op VRT MAX is Neveneffecten seizoen 1 en seizoen 2 te kijken tot 2 januari 2023. Als je ze allemaal wilt kijken, wordt het dus even bingewatchen. Vanuit België gaat dat heel eenvoudig; zorg vanuit Nederland voor een VPN Verbinding waarbij je de server op België zet en surf dan naar de vrtmax website om de afleveringen te kijken.

Foto: VRT / Bart Musschoot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 december 2022 /