Last One Laughing Nederland: cast, Philippe Geubels én Jeroom

Last One Laughing Nederland is nu te kijken op Prime Video wereldwijd. Vlamingen Philippe Geubels en Jeroom presenteren dit programma, waarbij de deelnemers niet mogen lachen, terwijl de tien bekende Nederlandse comedians natuurlijk wel worden uitgedaagd om dit te doen. Ontdek hier alles over Last One Laughing Nederland, cast én presentatoren. Je kunt natuurlijk ook meteen beginnen met kijken. Nog geen abonnement op Prime Video start dan je dertig dagen gratis kijken.

Last One Laughing Nederland werd begin augustus 2022 aangekondigd; de serie is vanaf vrijdag 20 januari 2023 te kijken. Dit artikel is dan ook geactualiseerd.

Last One Laughing Nederland

LOL: Last One Laughing, is een comedyserie die gepresenteerd wordt door de Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders. In de serie daagt Philippe Geubels 10 bekende Nederlandse comedians uit, om te zien wie zijn of haar gezicht – zes uur lang – strak kan houden, terwijl ze tegelijkertijd hun tegenstander aan het lachen proberen te maken. Het is een wedstrijd met als hoofdprijs €50.000. Dat bedrag gaat naar een door de winnaar gekozen goed doel. Of zoals Philippe Geubels het in de show zegt: dat is de moeilijkste opdracht van het spel voor de winnaar.

Last One Laughing (LOL)

LOL: Last One Laughing in Nederland volgt op het succes van het wereldwijde serie format van Prime Video, dat eerder is uitgebracht in Japan, Mexico, Brazilië, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Deze edities kun je via Prime Video allemaal terug kijken. En nu is er dus ook een Nederlandse editie. Dit zag je eerder al bij Modern Love, waarbij het wereldwijde format nu ook een Nederlandse reeks heeft: Modern Love Amsterdam.

Maar terug naar Last One Laughing Nederland en de cast van LOL.

Last One Laughing Nederland cast

De Last One Laughing Nederland cast bestaat uit Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos el Ahmadi en Bas Hoeflaak. Stuk voor stuk comedians, die al het nodige hebben bereikt. Over verschillende van deze cabaretiers hebben we op VlaamsKijken eerder al geschreven; enerzijds omdat ze ook acteren, anderzijds omdat hun shows op tv kwamen. Tijd dus voor een overzicht van de Last One Laughing Nederland cast.

Cabaretiers Last One Laughing (Prime Video)

Last One Laughing Nederland cast met:

Philippe Geubels

Philippe Geubels presenteert Last One Laughing Nederland. Hij vertelt: “Ik ben zo vereerd dat ik LOL mag presenteren – ik weet dat mensen verwachten dat het een chaos wordt met 10 Nederlandse cabaretiers samen in één ruimte, en dat klopt! De rivaliteit tussen de comedians was fantastisch, het was een groot feest voor mij en co-host Jeroom Snelders om te kunnen meegenieten van hun beproeving terwijl ze worstelden om niet te lachen!”

Philippe Geubels en Jeroom Snelders

Ben je nieuwsgierig naar presentatoren Philippe Geubels en Jeroom Snelders?

  • Philippe Geubels ken je als cabaretier, acteur en presentator. Zo maakt hij het indrukwekkende programma Taboe en had hij ook zijn eigen tv-serie Geub. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook van Is er een dokter in de zaal en Geubels en de Hollanders / de Belgen. Recent zag je hem in BN’ers in het ziekenhuis op SBS6, de datingshow voor senioren Hotel Romantiek en hij deed mee aan het De Slimste Mens. Kortom: een veelzijdige man, die niet alleen in België populair is, maar ook in Nederland.
  • Jeroom Snelders is in Nederland bijvoorbeeld bekend als presentator van Heel Vlaanderen Bakt Kids. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook als roastmaster bij The Roast of Johnny de Mol en als teamleider in Praat Nederlands met me. Ooit begon hij als cartoonist, waarbij hij bekend staat om zijn absurde humor en surrealistische situaties. Zijn bekendste cartoonfiguren zijn bijvoorbeeld Tettenman, Reetman en het debiele ei.

Nederlandse comedians; Belgische hosts

“Het publiek gaat genieten van een serie boordevol scherpe Nederlandse humor en zelfspot van een schitterende line-up van top comedians”, zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals, Amazon Studios. “Voeg aan deze mix nog wat vriendelijke rivaliteit van onze Belgische co-hosts toe, en het wordt een serie die je zeker niet wilt missen!”

LOL: Last One Laughing Nederland kijken

LOL: Last One Laughing Nederland telt zes afleveringen in totaal. Ze staan vanaf vandaag (vrijdag 27 januari 2023) alle zes op Prime Video. De eerste drie afleveringen waren al te zien op 20 januari. En niet alleen in Nederland, maar wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. Als je nieuwsgierig bent naar het format, kun je nu op Prime Video al verschillende edities bekijken. Het format is namelijk wereldwijd een succes en al uitgebracht in Japan, Mexico, Brazilië, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Gratis Prime Video kijken

Wist je dat je Prime Video dertig dagen gratis kijken kunt? Kun je meteen kennismaken met het Last One Laughing (LOL), maar ook met dé Vlaamse film van dit moment: Zillion. Maar denk ook aan geweldige series als Geldwolven, De Kraak, Fair Trade en Glad IJs. En er komen ook nog meer titels aan. Klik hier voor een compleet overzicht van onze Prime Video tips.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2023 /